Dodaj do ulubionych

Kał do badania

16.03.11, 15:21
CZy może któraś z Was oddawała kał niemowlaka na badanie ogólne? Czy są jakieś specjalne pojemniczki dla maluchów? Nie wyobrażam sobie tego pobierania. Mała robi rzadkie kupki, prawie całe wsiąkają w pampersa. Mam wydłubywać? wink
Obserwuj wątek
    • bolga7 Re: Kał do badania 16.03.11, 16:19
      Oddałam na pasożyty , lambie i grzyba. Czekam na wyniki tych ostatnich. Chyba warto zrobić bo dwóm koleżankom wyszedł jakiś grzybek (tzn ich dzieciomsmile) a niczego nie podejrzewały, badanie zasugerowano przy przyjęciu do żłobka.
      Pojemnik zwykły, tzn normalny na kał jak dla dorosłych, tam jest taka szpatułka, co do wydłubywania nie pomogęsmile
      • dagmara-k Re: Kał do badania 16.03.11, 20:48
        jak corka miala jakis miesiac czy maks 6 tygodni to robila takie wlasnie plynne piersiowo-mleczne kupy. ta szpatulka dobra rzecz - skrobalam po troszku z pampersa, troche lapalam w locie!!!big_grin trzymalam pojemnik pare godzin w lodowce i dodawalam po trochu zeby uzbierac jakas logiczna ilosc. oj pamietam to zbieranie plynnej kupy... jak dobrze ze moje dziecko juz takie duze jestsmile ale ja wtedy przezywalam te kupybig_grin
    • dagmara-k Re: Kał do badania 16.03.11, 20:49
      aha. 3 dnia zbieractwa opatentowalam sposob:
      podklad do przewijania kaldlam strona sliska do gory, na to nakarmione dziecko i czekalamsmile jak kupa poszla to dziecko na przewijak, a kupa z podkladu zlana do kubeczka. ale na posiew to tak nie mozna, bo niesterylnie jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka