Dodaj do ulubionych

jakie macie karuzelki

07.04.11, 11:09
interesują mnie takie z delikatną muzyczką i długo grającą, może coś z klasyki (chodzi mi coś np. Mozarta albo Chopina). Wiem może głupie pytanie ale jestem leniwa i nie chce mi się grzebać na allegro wśród tysięcy ofertwink a tutaj są doświadczone mamy i na pewno coś takiego macie
Obserwuj wątek
    • matka_karmiaca Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 11:27
      Bardzo polecam Tiny Love "Wyspa marzeń". Ma 4 muzyczki - Bach, Mozart, "Nature", "Island" (te dwie ostatnie to delikatne melodie z wplecionymi odgłosami natury), funkcję nocnej lampki i pilota - bardzo wygodne. Zaraz będzie obsługiwać już 3 dziecko. Jest też dość wysoka, więc nie zwiesza się dziecku tuż nad twarzą.
      • armaiti1 Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 13:08
        Również polecam "Wyspę marzeń". Świetna jakościowo, śliczne melodie, na pilota, a moja córeczka aż piszczy jak się ją włącza.
    • olgaaa1 Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 11:31
      Moja ma tą:
      allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-biciem-serca-projektor-bon-i1411783915.html
      i ubustwia ją, zasypia przy szumie morza, bach też tam jest, ale irytujący delikatnie smile
      • ylunia78 Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 12:01
        Mój miał po starszym bracie taką zwykłą Cannpol Babies.Chciałam mu polepszyć komfort przy zasypianiu i kupiłam taką z muzyką poważną,szumem fal,śpiewem ptaków,cykaniem świerszczy i....olał ją.Wolał zwykłąwinkPrzy tej zwykłej szybko nam wieczorem zasypiawink
    • mala_mee Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 13:02
      Miałam najtańszą kanpola. Tłukł tym co rano i przynajmniej wiedziałam, że nie będzie szkoda jak urwie.
      • kfiatuszkowa Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 13:31
        my mamy kolorino drewex z kaczuchami i jest ok, tyle że krótko gra i trzeba ją non stop nakręcać, nakręcać, naaaaakręęcać i trochę to wkurza bo tak by się tylko baterie wsadziło i nie wkurzalo dziecka ciągłym "dyndaniem" nad głową
    • thea19 Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 18:14
      rainforest FP ma 3 klasyczne i 1 odgłosy natury, do tego żywe kolory a nie mdłe misie
      • bluemka78 Re: jakie macie karuzelki 08.04.11, 13:03
        Tez mamy ten model i jest super, dzieciom bardzo sie podoba taki kolorowy, same zmieniaja melodyjki. Mamy jeszcze drugi model FP taki bialy z misiomotylkami i projektorem, tego zdecydowanie nie polecam. Co prawda muzyczki ma rozne i troche glosniejsze, jesi dzieci takie preferuja, u nas byly dobre jakis czas, ale poza muzyczkami malo interesujace dla dzieci, a projektor zupelnie zbedny, bo jak maja ciemno i to widac to przeciez spia wink
    • dorota_ja Re: jakie macie karuzelki 07.04.11, 18:17
      Tony Love Wyspa Marzeń - cudna, bez zbędnego nakrecania, piękna muzyka - Młdoa była w niej zakochana smile

od urodzenia do 6 m-cy bawiła się nią. jak zaczeła łapać za zwierzaki zamieniliśmy na zabawkę da starszaków wink - przywieszkę na łożeczko. ok jest ale bez takich emocji jak karuzelka. to była miłość big_grin

polecam bardzo
    • czekolada85 Tiny Love 07.04.11, 19:37
      Tiny Love własnie z muzyką klasyczną.
      Do tego kolorystycznie są super.
      Polecam.
      • annie_laurie_starr Re: Tiny Love 08.04.11, 00:13
        O matko! I znowu wyszlo, ze jestem prosta jak hektary, bo nasza karuzelka gra tylko "go to sleep, go to sleep little baby".
    • mama_amelii Re: jakie macie karuzelki 08.04.11, 07:42
      Mamy taką(masz melodie Mozarta i BeethovenasmileW tej chwili mała ma 5,5 m-ca i sama sobie przełącza melodyjki)Można nastawić cichutko i głośno.Sama się włąca jak dziecko zaczyna marudzić.
      allegro.pl/karuzela-fisher-price-i1543671647.html
    • pancia-jancia Re: jakie macie karuzelki 08.04.11, 07:51
      Ja też mam tiny love, ale muzyki nie włączam. Jakoś go drażni. Za to patrzeć uwielbia mimo że taki już dużysmile
      • cytrynowa.lemoniada Re: jakie macie karuzelki 08.04.11, 10:47
        a moim zdaniem lepszy o karuzelki jest taki ekranik:
        allegro.pl/fisher-price-uspokajacz-wodospad-rainforest-k3800-i1531378851.html
        To jest zabawka na dłuugo, dziecko może ją samo uruchamiać, a karuzelka to tylko na pół roku, ma super melodie, do tego można właczyć opcję ruchu i światła i to jest po prostu bomba, dzieci patrzą jak zaczarowane
        • emma6666 Re: jakie macie karuzelki 08.04.11, 20:52
          nie będę oryginalna. Tiny Love
    • minerwamcg Re: jakie macie karuzelki 08.04.11, 22:45
      Wcale nie miałam karuzelki smile Młoda najlepiej zasypiała przy "Lili Marlene" mruczanej przez tatę.
    • metodiw Re: jakie macie karuzelki 08.04.11, 23:25
      Moja wnuczka nie miała żadnej, nic nie chmajtało jej się nad łóżeczkiem.
      Obok na komodzie leży radio z kołysankami na płycie - przy nich zasypiała i zasypia.
      A kiedy nie śpi, nie przebywa w łóżeczku.
    • turnesolka Re: jakie macie karuzelki 09.04.11, 20:50
      Tiny Love! wszystko z tej firmy jest świetna a karuzelka to hicior!
    • perd-ido Re: jakie macie karuzelki 10.04.11, 20:51
      Moze Cie to zdziwi- ale moje dziecko nie lubi karuzelki i zakup ten byl naprawde niepotrzebny...Nie wiem czy to taki egzemplarz czy co..ale naprawde nie trafilamsad
    • tommama Re: jakie macie karuzelki 11.04.11, 07:05
      zwykła z canpola, nakręcana, z jedną melodyjką. Młody przez jakiś czas ją wielbił. Potem mu się znudziła. A jeszcze potem zaczął ją szarpać i ją rozwailił surprised)
    • mamaani111 Re: jakie macie karuzelki 11.04.11, 07:18
      Taka jak tu wiekszosc poleca: koniecznie nowa, markowa i droga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka