Dodaj do ulubionych

kojec dla niemowlaka

13.04.11, 12:03
Myślę o zakupie kojca dla mojej córeczki. Może macie jakieś sprawdzone?
Moja córeczka bardzo ruchliwa, ma 5 m i potrafi (trulaniem) bardzo szybko się przemieszczać.
Lubi leżeć w łóżeczku i bawić się zabawkami ale łóżeczko jest dla niej za małe (zawsze się zablokuje i jest płacz) Dywan w salonie ok ale nawet na minutę nie mogę jej spuścić z oka. Po za tym czasami chciałabym obiad ugotować i myślę że wtedy kojec mogłabym postawić w kuchni. Od miesiąca nienawidzi swojego leżaczka i za żadne skarby nie wytrzyma w nim dłużej niż 5 minut. Myślałam więc o zakupie kojca takiego siatkowego. Doradźcie coś.
Obserwuj wątek
    • marysiasss Re: kojec dla niemowlaka 13.04.11, 12:57
      Ja mam dla synka taki siateczkowy kojec kwadratowy - www.babyclub.pl/product-pol-3404-Kojec-Square-kwadratowy-Rabbit-.html. Jestem z niego naprawdę zadowolona. Jest bardzo duży, no i plusem jest to, że ja widzę synka i on mnie. Bardzo łatwo się składa, niestety odczuwa się lekko jego ciężar gdy go przewozimy. Ostatnio synek nie chce już w nim za bardzo siedzieć (woli zwiedzać cały dom), ale znalazłam nowy sposób wykorzystania kojca smile Kupiłam mnóstwo piłeczek kolorowych plastikowych, wrzucam je do kojca i mały potrafi nawet godzinę w nich buszować smile Polecam!!!
      • czekolada85 Re: kojec dla niemowlaka 13.04.11, 13:31
        Dzięki, fajny pomysł z tymi kulkami.
        • zonajana Re: kojec dla niemowlaka 13.04.11, 14:44
          Moja ma kojec od urodzenia, ale od paru mcy uzywany sporadycznie, tylko jak musze na chwile wyjsc z pokoju. Nie lubi w nim obecnie przebywac, pare minut wytrzyma, ale pozniej sie drze. Mysle, ze kupowanie kojca dla polroczniaka to zly pomysl. Za chwile Twoje dziecko bedzie siedziec stabilnie, wtedy mozesz kupic fajne krzeselko i je zabierac ze soba do kuchni kiedy gotujesz.
      • julka1967a Re: kojec dla niemowlaka 16.04.11, 00:44
        NIE POLECAM kojca Berber. Ja mam model Afryka.
        sklep-dzieciecy.eu/kojce-dla-dzieci/12-berber-kojec-africa.html
        Kojec jest śliczny ale niestety nie jest bezpieczny dla dziecka, przynajmniej mojego. Moje dziecko określane jest jako długie, ale takie dzieci chyba powinien też uwzględnić producent. Synek mając 8 miesięcy był w stanie tak się podciągnąć, ze sie wychylał i mógł spokojnie fiknąć na podłogę. Nogi opierał na stalowej konstrukcji. Kojec stał w domu dziadków, bo dziadkowie nie radzą sobie z energią mojego dziecka. Niestety trzeba było siedzieć obok kojca i nie spuszczać małego z oka, bo zaraz wisiał przewieszony przez poręcz.
        U siebie w domu małego zostawiam w łóżeczku jak muszę wyjść z pokoju i chcę aby był bezpieczny.
    • aleksandra1357 Re: kojec dla niemowlaka 13.04.11, 15:37
      Odradzam. Za 2-3 miesiące będzie już raczkować po całym domu. Jeśli musisz na chwilę zostawić dziecko w bezpiecznym miejscu, to wystarczy łóżeczko lub leżaczek.
    • loki-an Re: kojec dla niemowlaka 13.04.11, 15:46
      a ja wlasnie kupilam kojec ( jeden z tanszych na alegro, przy rozkladaniu dostawalam szalu ale sie udalo, ladny ,kolorowy ) rozlozylam i zlozylam bo maly nawet jeszczenie siedzi a jak lezy to na kocu.myslalam ze rozloze go jak bedzie siedzial i wrzuce tone zabawek. drugi powod zakupu to wymyslilam ze jak bedzie ladnie to wystawiena dwor i maly bedzie tak spal w dzien.nie wiem czy zda to egzamin.
    • lidek0 Re: kojec dla niemowlaka 13.04.11, 19:02
      Wątpię czy w tym wieku dziecko będzie chciało w nim przebywać. Do kojca przyzwyczaja się dziecko dużo wcześniej. Ja miałam taki bardzo duży o wymiarach 120 x 120.
      • mehil.dam Re: kojec dla niemowlaka 13.04.11, 20:11
        Mam kojec i kiedyś się sprawdzał bardzo jak nie umiała jeszcze dobrze ustać i przewracając obijała o szczebelki. Teraz przy roczniaku nie ma różnicy czy w kojcu czy w łóżeczku. Jak się ma duże mieszkanie czy dom to fajnie mieć, żeby dzieciak był pod ręką smile
    • matka_karmiaca Re: kojec dla niemowlaka 14.04.11, 10:08
      Ja mam nietypową sytuację mieszkaniową, połączony salon z kuchnią i przedpokojem. W miejscu, gdzie kiedyś będzie stał stół i krzesła mamy teraz kojec drewniany typu "zagroda", 8 segmentów długości metra, czyli obejmuje ok. 4 m2, robiąc Oli praktycznie osobny pokój. Kupiony na Allegro, z bramką, której nie używamy, są też 6-segmentowe. Wsadziliśmy ją do niego odkąd zaczęła samodzielnie złazić z koca, większość czasu spędza w nim stojąc przy szczebelkach i domagając się towarzystwa, ale da się obiad ugotować czy wyjść do łazienki.
    • lucyna_1980 Re: kojec dla niemowlaka 15.04.11, 09:50
      A ja córce kupiłam kojec jak miała 6 miesięcy i nie miała problemow z zaadoptowaniem się w nim. Dopóki nie nauczyła się chodzić używałam go w kuchni by miec ja na oku. Siadziała i bawiła się, póżniej wyzwaniem dla niej było wstawianie i siadanie przy pomocy uchwytów. Widocznie to zależy od dziecka. Kupilam go z zamiarem takim jak i Ty aby dziecko było pod ręką i bezpieczne. I chwalę go do dziś a córka ma juz ponad 14 miesięcy bo nawet jak chce chwilę odpoczać, albo wyjść do WC to wsadzam do niego małą i głowa spokojna, że nic się jej nie stanie. Nie twierdzę że zawsze jest zadowolona jak w nim siedzi, ale trudno... lepszy wrzask z niezadowolenia i buntu niż z tego, że się coś jej stało bo biegała po domu jak wolny elektron.
      Mamy taki:
      allegro.pl/okazja-brevi-kojec-soft-play-blue-sea-i1557012280.html
      zaletą jego jest że zamiast tzw. szytwnej podłogi ma gąbkowy materacyk więc przy upadkach bezpieczniejszy. no i jest fajny kolorowy i ma mnóstwo zabawek grajaco szeleszczących
    • princessa.of.persia Re: kojec dla niemowlaka 15.04.11, 09:56
      A ja polecam kojec. Moja corka ma 11 mcy i co z tego ze stabilnie siedzi jak i tak nie chce siedziec w krzeselku, tylko w czasie posilkow. Jak musze cos zrobic to wkladam ja do kojca i to robie a Mala jest bezpieczna i nie chodzi gdzie chce a ja jej nie mam na oku (mamy duzy dom). Fakt ze czasem sie buntuje zwlaszcza wieczorem jak jest zemczona ale rano to i kuchnie posprzatam, umyje sie itp. A ona sie bawi roznymi rzeczami co jej do tego kojca wrzuce - miska, telefon stary itp

Polecam kojce Berber
    • mamuniaolunia Re: kojec dla niemowlaka 15.04.11, 22:29
      Polecam kojec ze szczebelkami - ułatwiają wstawanie. Tam właśnie mój synek po raz pierwszy samodzielnie wstał. W kojcu siedział chętnie dopóki nie zaczął raczkować... wtedy poczuł, że całe mieszkanie jego, no i kojec złożyłam smile jak muszę go zostawić na chwilę samego no to w łóżeczku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka