03.05.11, 18:56
Witam urodzil mi sie syn i ma 3 tyg. Od niedawna zacza byc niespokojny czyli jadlby co 15 min i potrafi nie spac nawet 4 godz co zawsze myslalem ze takie malenstwa nie potrafia robic takiej dl. przerwy w niespaniu i wtedy jest niespokojny. Druga sprawa dotyczy przewijania i kompieli. Strasznie sie przytych sprawach wydziera wrecz jakby go ze skory obdzierali i tu jestem bezradny bo niewiem co mu sie dzieje.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Pomocyyy 03.05.11, 18:57
      Może klasyczne problemy z brzuszkiem się zaczęły?
    • julka0412 Re: Pomocyyy 03.05.11, 19:26
      mysle ze nie ma powodow do obaw, placze bo pewno ma kolki jak kazde niemowle ja cudowalam i wydawalam kase codziennie na cos innego i nic nie pomoglo tylko czas okolo3 miesiaca wszystko przejdzie smile a co do kapieli to moja mala darla sie az robila sie sina sad dziecko musi sie przyzwyczaic to dla niego nowy swiat wiec troszke cierpliwosci a za pewne za miesiac bobas bedzie plakal gdy bedzie musial opuscic wanienke jak moja Julia smile powodzenia
    • latosie Re: Pomocyyy 03.05.11, 19:41
      na brzuszek pomógł nam esputicon ... na płacz przy kąpieli - tylko upływ czasu ... teraz się śmieje i bardzo to lubi ... a dzidzia karmiona piersią czy mm... jeśli piersią to może mama coś zjadła co małemu nie spasowało... jeśli mm to może inne mleko spróbować..
    • weraole Re: Pomocyyy 03.05.11, 19:43
      Mam 8miesięczną córeczkę i przeżywałam to samo, poza tym myślałam, że dziecko powinno np. w ciągu 40 min. się najeść, a potem przynajmniej 2 godz. spać. Dopiero potem dowiedziałam się, że to nie takie proste. Jeżeli karmisz piersią to pozwól mu jeść jak często i jak długo ma ochotę i niech sobie przy piersi drzemie. Nie martw się na zapas, że tak będzie zawsze, bo to minie (zachęcam do odwiedzenia forum karmienie piersią - tam dziewczyny napiszą ci, że ciągłe wiszenie na piersi jest normalne - ja żałuje, że słabo się do kp przygotowałam i tego nie wiedziałam, za to dałam się wpędzić w stres pt. za mało pokarmu. A pokarmu było dosyć i karmię córkę już ponad 8 miesięcy).
      Co do wrzasków to moja córeczka też płakała - przy ubieraniu i przewijaniu nie zawsze, za to przy kąpieli codziennie do mniej więcej 2,5 miesiąca - tak bywa, ale raczej na pewno minie, chociaż wiem, jaki to ogromny stres. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    • kfiatuszkowa Re: Pomocyyy 03.05.11, 20:01
      Jest tak jak piszą przedmówczynie smile
      Jaśli partnerka karmi piersią to częste jedzenie jest zupełnie normalne bo taki mały skrzat ma mały brzuszek a mamine mleko szybko się trawi smile
      Jeśli młody je mleko modyfikowane, może warto spróbować innego.
      Płacze, bo może go brzuszek boleć.
      Sen- gdyby pozbierać do kupy wszystkie 5-cio, 15-sto minutowe drzemki, wyszłoby całkiem sporo czasu wink jedne dzieci śpią w większych kawałkach, inne rozbijają sobie spanko na drzemki smile
      Kąpiel- mojej córki pamiętam do dziś- trwała dosłownie 30 sekund, bez pomocy męża (a mieliśmy kąpać razem wink ) też się darła jakby jej kto krzywdę robił smile nam pomogły kąpiele co drugi dzień, położna też radziła, żeby owinąć pieluszką i w tej pieluszce ją kąpać (u nas nie zdało egzaminu)
      A przede wszystkim: spokój, opanowanie, łagodny głos, ograniczać bodźce, gości- to noworodek smile
    • pola.cocci Re: Pomocyyy 03.05.11, 21:32
      smoka mu daj - zrobisz mu przyjemnosc, a sobie przysluge; i nie, ciagle wiszenie noworodka przy piersi nie jest normalne
    • aleksandra1357 Re: Pomocyyy 03.05.11, 21:49
      Mój syn niemal od urodzenia czuwał 3-4 godziny. Też się zdziwiłam. Niestety tak bywa. Teraz ma 9 miesięcy i potrafi czuwać 7 godzin.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka