Dodaj do ulubionych

To da się zrobić!! :)

07.05.11, 20:01
Dziewczyny, muszę się pochwalić - odsmoczkowałam mojego synka!!!! Dziś mamy za sobą już drugi dzień bez smoczka! Właśnie zasypia. Byłam nastawiona mocno sceptycznie, gdyż, mimo tego, że Olek używał smoczka wyłącznie do spania, to ani on ani ja nie wyobrażaliśmy sobie rozstania z tym zwyczajemsmile Przeszukałam forum w kierunku różnych metod odzwyczajania. Zaciekawiła mnie ta z obcinaniem smoczka i ją zostawiłam jako plan "B", ale postanowiłam rzucić nas na głęboką wodę - smoczka nie ma i już... I o dziwo - 1 drzemka - bez problemu, 2 - troszkę marudzenia, 3 - płacz, ale po 15 min tulenia - zwycięstwo i od tej pory nie ma problemu! Dziś już za każdym razem zasypiał pięknie, bez marudzenia. Jestem z niego taka dumna! Wszystkim mamom, które chcą, ale się boja mówię - to da się zrobić!!! smile

Aha, na 2 pierwsze drzemki kładł tatuś - tak na wszelki wypadek, jako osoba niekojarzona z podawaniem smoczka smile
Obserwuj wątek
    • mamuniaolunia Re: To da się zrobić!! :) 07.05.11, 20:08
      Synek ma 10,5 m-ca.
      • mmonikamm Re: To da się zrobić!! :) 07.05.11, 20:17
        też zabrałam młodemu smoczka tyle że mój dużo młodszy. wkurzałam się wstawaniem w nocy co 5 minut bo mu smok wypadał wiec zabrałam smoczek i koniec smile pierwszego dnia było zaskakująco dobrze drugiego trochę marudził ale z dnia na dzień co raz lepiej i tak już chyba z miesiąc nam minął. ale nie powiem czasami mam ochotę dać mu go z powrotem bo jakoś nie wiem czemu jeszcze nie wyrzuciłam smoczków jakoś tak leża i się kurzą wink
        • mamuniaolunia Re: To da się zrobić!! :) 07.05.11, 22:09
          Trzymaj tak dalej! ja też odzwyczaiłam synka jak miał 5 m-cy ale jakoś tak później wyszło, że znów dostał smoczusia, no i zabawa od nowasmile
          • miska_malcova Re: To da się zrobić!! :) 07.05.11, 22:41
            ja odsmokowałam znienacka smile Udało się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka