04.06.11, 13:01
Witam, czy temperatura na termometrze mierzonym do czoła jest adekwatna co do faktycznego stanu? Czy trzeba tam coś odjąć / dodać? Z góry dziękuje za odp. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • bzibulinka Re: Termometr 04.06.11, 13:46
      chyba nie trzeba nic dodawać. My podawaliśmy lekarce e ten sposb mierzoną temperaturę i taką wpisywała do książeczki.
      • lopezka26 Re: Termometr 04.06.11, 16:46
        U nas ostatnio temat na czasie. Mała miała temperature- czułam to reką. Mierzyłam takim bajerem na czoło i wyszło 36,8. Zawołama bratową zeby przyszła ze swoim tez super extra na podczerwien, pokazał 37,00. Zmierzyłam jej w koncu termometrem takim do pupy i pokazalo sie 39,0 , Wiadomo ze z pupy odejmujemy 0,6 stopnia ale temperature miała. Nie wierze juz w te badziewia na czoło
        • paniluna Re: Termometr 04.06.11, 22:46
          U mnie akurat się sprawdza ten termometr. Też nie byłam przekonana co do niego, ale przy "bliższym poznaniu" się sprawdził smile Pokazuje taką samą temp jak ten do pupy (juz po odjęciu pięciu kresek) Pozdrawiam i dzięki za odp.
    • atrapcia Re: Termometr 05.06.11, 16:59
      Ja nie patrzę w tym termometrze na końcowy wynik (chyba że przekroczy normę o 1-2 stopnie) tylko na tempo zmiany kolorów smile Jak szybko rośnie to znaczy, że temperatura będzie. Jak już widzę, że leci na łeb na szyję, to nawet jeśli się zatrzyma szukam zwykłego rtęciowego i powtarzam pomiar :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka