Dodaj do ulubionych

Sokoli wzrok

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 00:37
fajna sprawa
Obserwuj wątek
    • nowilesiowie Re: Sokoli wzrok 18.02.05, 15:27
      Ja mam jedno pytanie - co w pierwszym miesiacu. Czy uciekanie oczu do gory jest
      norma?
      • krawczykasia Re: Sokoli wzrok 20.03.05, 00:31
        Hej, wydaje mi się, że tak. Mój Maciek ( 5 lat ) dwa pierwsze m-ce zamiast patrzeć na mnie, stale patrzył się ponad moją głowę. Niepokoiłam się tym, bo miałam bardzo ciężki poród ( zamartwica ). Ale poczekałam i wszystko się ułożyło. Teraz mój Kuba ( 6 m-cy )robił to samo, z tą różnicą, że nie patrzył ponad mnie, ale na moje czoło. Tak to wyglądało.Czasem gdzieś przeczytam, że noworodek w pierwszym m-cu odpowiedział usmiechem na usmiech. No moje chłopaki zaczęli się uśmiechać ( świadomie ) w trzecim m-cu. Obaj są po przejściach, więc im to wybaczam. Nie martw się i cierpliwie poczekaj. ojej, a może Tobie chodzi o uciekanie oczu do góry w czasie drzemki?
        Ja się śmiałam, że Kuba przewraca patrzałami. Taki odruch świadczy o fazie snu. Jest to sen aktywny i w jego czasie mózg przyswaja wszystko, czego dziecko doświadczyło w ciagu ostatnich godzi. Może się w tym śnie uśmiechać, płakać i własnie wywracać ślepka. Nie wolno dziecka wybudzać z tej fazy, by nie zakłócać procesu nauki. Nie wiem czy pomogłam, ale mam nadzieję. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka