Dodaj do ulubionych

Biustonosz do laktatora

05.03.12, 10:15
Witajcie, debiutuję na forum, chociaż podczytuję Was od prawie trzech tygodni czyli od momentu, kiedy zaczęłam odciągać pokarm dla mojej niespełna miesięcznej córeczki.

Temat biustonoszy do odciągania, które umożliwiają odciąganie bez użycia rąk jest - z tego, co widzę - nieobecny na tym i innych polskich forach, mimo pozytywnych opinii na ich temat na zagranicznych stronach. Sama poważnie zastanawiam się nad zakupem stanika Simple Wishes (www.simplewishes.com/ ) na ebay-u i jestem ciekawa, czy któraś z Was, miała styczność z tego rodzaju akcesoriami.

Obserwuj wątek
    • lady_iris Re: Biustonosz do laktatora 08.03.12, 23:28
      Ja używam zwykłego do karmienia (i właśnie, pisząc ten post, odciągam pokarm). W sumie ciekawy wynalazek te na ebayu, tylko czy gra warta świeczki? Myślę, że taki biustonosz nie utrzymałby mojej medeli z ciężkim silnikiem mocowanym do butelki. wink
    • fusiaf Re: Biustonosz do laktatora 10.03.12, 06:25
      Ja mam <a href=http://site.shopthehaven.com/additional-images/large/hands-free-pumping-bra-bustier-by-medela-b.jpg>Medela Easy Expression Hands Free Pumping Bra</a>. Ułatwia odciąganie - szczególnie jeśli się używa laktatorów na obie piersi na raz, ale chodzić w tym ustrojstwie (i nie trzymać butelek rękoma) się boję - szczególnie kiedy mam je prawie pełne. To "zassanie" jest dobre jeśli się siedzi w fotelu i butelki opierają się o uda na przykład. Ale faktem jest, że taki pas bardzo ułatwia życie.
      Aha... używam do pompowania dwóch medeli swing.
    • boogie_lass Re: Biustonosz do laktatora 18.03.12, 00:15
      Zdecydowałam się na zakup, zwłaszcza że nie trzeba juz zamawiać na ebay-u - jest dostępny w jednym z polskich sklepów internetowych i, co za tym idzie, nieco tańszy.

Póki co czekam na wypłatę, by go zakupić wink A czekając obejrzałam jakiś śmieszny film na youtube, gdzie kobitka pokazuje, jak najtaniej zaopatrzyć się w taki biustonosz do pompowania - wystarczy wykorzystać zwykły biustonosz, przymierzyć, zaznaczyć brodawki, po zdjęciu wyciąć otwory wokół zaznaczeń, voila wink Tym sposobem zyskałam tymczasowy biustonosz umożliwiający mi skupienie się na innych sprawach podczas odciągania.

Ameda Lactaline, ma silnik w bazie nie przy lejkach, więc używam tego systemu bez lęku o los laktatora i wszystko trzyma się dobrze. I naprawdę, naprawdę polecam - jesli nie profesjonalny (jego przydatności do czasu zakupu nie mogę ocenić), to taką samoróbkę - drogie to nie jest, można nawet wykorzystać przyciasnawy stanik sprzed ciąży, który w innym wypadku nie byłby używany, a niesamowicie ułatwia życie - można w czasie pompowania robić coś pożytecznego lub po prostu zjeść czy odpocząć (np. surfując po necie) nie myśląc o laktatorze smile
      • poszukiwana Re: Biustonosz do laktatora 28.03.12, 17:06
        Wygląda to świetnie. A możesz napisać ile taka przyjemność kosztuje? Ja też mam dojarkę z silnikiem stojącym na biurku tak więc bardzo by mi się przydało coś takiegosmile
        • boogie_lass Re: Biustonosz do laktatora 01.04.12, 15:02
          W polskim sklepie, jedynym, który - z tego, co mi wiadomo - to sprzedaje; kosztuje 135 zł. abakus-baby.pl/biustonosz-do-laktatora-p1059.html
          Na ebay-u trochę więcej.
          www.ebay.pl/sch/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A1%257C72%253A1229&rt=nc&_nkw=simple+wishes+bra&_trksid=p3286.c0.m14&_sop=15&_sc=1
    • aguhaa26 Re: Biustonosz do laktatora 06.08.12, 00:01
      a ja sobie zrobilam taki sama smile oszczednosc pieniedzy. W zwykłym biustonoszu sportowym wycięłam małe dziurki na lejki smile super się sprawdza. Jak laktator zassie pierś to się trzyma,że hoho

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka