Dodaj do ulubionych

paniczny płacz w nocy

22.09.12, 09:25
Mój synek ma 4,5 miesiąca. Ogólnie przesypia 10-11 godzin w nocy. Ale dzisiaj w nocy trzy razy zaczął panicznie płakać przez sen. Spał, miał oczy zamknięte i płakał. Wzięłam go na ręce, przytuliłam, przestał to go odłożyłam. Co to może znaczyć?
Obserwuj wątek
    • magdalenas9 Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 10:01
      To znaczy, że dziecko się rozwija smile
      • lalalab Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 12:40
        mój synek czasem budzi się takim płaczem w dzień....uspokaja się szybko...myślę że może mu się po prostu coś śni smile
        • mama_ku_busia Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 13:07
          Kurcze, nie wiem. Przed chwilą znowu się tak obudził. Myślałam też, że może to ząbki. Ciągle szoruje te dziąsła. Kurcze ciężko z pierwszym dzieckiem. smile
          • lalalab Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 13:20
            oj ciężko smile wiem coś o tym...weź odgadnij o co mu czasem chodzi smile on odbiera co raz więcej bodźców, i kumuluje je w głowie...moim zdaniem to sny...chociaż mój ostatnio też ma problemy brzuszkowe a ciągle pije to samo mleko....może tu tkwi problem u twojego maluszka?
            • mama_ku_busia Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 14:20
              mój mały jest na piersi i dokarmiam go czasami bebilonem. Więc nie wiem. Dokarmiany jest można powiedzieć od początku. Czasami przez pewien czas mam dosyć mleka i dostaje tylko pierś, a czasami przez parę dni mam za mało i go dokarmiam. Chociaż wydaje mi się że i tak za mało przybiera na wadze, bo przez ostatni miesiąc przybrał 400g. ogólnie maleńki jest-waga urodzeniowa 2660. teraz waży 6kg
        • olabee Re: paniczny płacz w nocy 08.10.12, 22:53
          Rzeczywiście albo coś mu się śni, albo po prostu rosną mu ząbki. Trzeba przeczekać. Julka ma 10 miesięcy i właśnie takie okres przeżywa, że budzi się ok. 22 i panicznie płacze. Rozpoznaję, że ją coś boli...ale trudno jej pomóc...
    • kw0 Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 15:44
      to naturalne zachowanie, bo dziecko coraz więcej widzi i odbiera bodźców ze świata. Moja córeczka zawsze po dniu pełnym atrakcji tzn. nowe miejsca, dużo ludzi itp. ma pobudki z krzykiem. Czasami płacze przez sen i wtedy muszę ją wbudzić, żeby znowu mogła spokojnie zasnąć. u mojej zaczęło się tak jak miała jakieś 5 miesiący i trwa nadal - ma rok.
    • panizalewska Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 19:09
      U nas - 3 miesiące - czasami Kluska budzi się ze straszliwym płaczem, buzia w podkówkę i zawodzi, jeszcze się dobrze nie przebudzi. Zawsze to albo był niedokończony posiłek wink albo pielucha, albo nieszczęście bo się obudziła bez mamy, albo sen. Innej opcji nie wyczailiśmy, ale to też pewnie przez dużo bodźców i rozwój mózgu.
    • mama_ku_busia Re: paniczny płacz w nocy 22.09.12, 20:54
      dzięki wszystkimsmile
      • ewa17 Re: paniczny płacz w nocy 23.09.12, 13:54
        Mój synek ma 9 m i ma to samo. Tylko jak był gdzieś w wieku twojego szkraba to średnio co 2 dzień tak płakał przez sen...dużo wrażeń, bodźców, ludzi....teraz tak ma tylko jak ma naprawdę dzień pełen wrażeń, np wczoraj miałam gości w domu i to trochę głośniej było w domu niż zwykle. Synek był zadowolony, każdy go nosił, bawił się z nim, ale w nocy przez to spał bardzo niespokojnie i z trudem w ogóle usnąłuncertain Ehhh
        • koralina27 Re: paniczny płacz w nocy 01.10.12, 20:55
          moja coreczka tez tak miala pare razy i tez nie wim co to bylo? sen? przestraszyla sie czy co?

ach....wez i tu zrozum niemowlaka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka