Dodaj do ulubionych

nocny horror:(

05.11.12, 14:12
Witam,
moja corka skonczyła wlasnie 4 miesiace od ok. 3 tyg nasze noce to koszmarsadjetsem juz tak zmeczona ze nie mam na nic siły a w domu mam jeszcze synka prawie 3latka.
1. karmie piersia
2. mala dobrze przybiera na wadze nie ma kolek
3. klade spac coreczke ok 19, spi jakies 3 godz bez pobudki, potem karmienie i spi jakies 2 godz. a potem zaczynaja sie jazdy od polnocy do ranasad-mala potrafi sie budzic co godz, a nawet czesciej, nie wiem co jest tego przyczyna, napewno nie głód. potrafi zasnac na 15min pobudka lulanie i znowu 15min czasami nie zdaze zasnac a juz musze wstawac.
4. byłabym zadowolona zeby budzila sie co 2h ale co godz i rzadziej to juz przesada
prosze pomozcie sad sad sad :
(
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: nocny horror:( 05.11.12, 14:49
      Skok rozwojowy...
      Jak trwa od 3 tygodni, to już wkrótce minie.
    • murwa.kac Re: nocny horror:( 05.11.12, 20:11
      skok rozwojowy i/lub zęby.
      przeczekac, minie.
    • libretinka Re: nocny horror:( 05.11.12, 20:32
      U mnie podobnie. Nocki nigdy nie były super ( za takie uważam 2 pobudki tylko na karmienie), chociaż czasami są wyjątki. Z reguły wyglada to tak jak u Ciebie, synek ma 4mce i tydzień, od 3 mca miał karmieńie mieszane, od 4 większość to mieszanka, ale żadnej poprawy w spaniu nie ma. Ostatniej nocy zasnal ok 19.30, poudka na karmienie ok 23.30( czekam za sam sie obudzi, czasami jest to 23, 24, wyjatkowo 1 w nocy), potem wstal o 2 i nie spal do 4.15, nastepnie na dobre obudzil sie o 5.50. Gdy sie budzi domaga sie od razu mojej 100% uwagi. Probowalam zageszczac pokarm na noc, klasc go pozniej - ok 21 - bez wiekszych zmian w spaniu niestety. Dosypia w dzien i nie udaje mi sie ograniczyc tych drzemek, bo płaczem domaga sie snu. Dziś w dzien miał jak w zegarku 1,5h aktywności, 1h snu. Ech... Ten typ tak ma, pociesza mnie tylko, ze czas szybko leci... Niestety sen to dla mnie tylko stres, nerwowo próbuje zasnąć, bo wiem, ze zaraz pobudka, jak zasne to śpię lekko nasluchujac czy z małym wszystko ok.
    • mruwa9 Re: nocny horror:( 05.11.12, 21:19
      a po co wstajesz?
      Wez dziecko do swojego lozka i karm przez sen.
      Z pobudkami niemowlaka nie wygrasz, ale mozesz uczynic je latwiejszymi do przetrwania.
    • libretinka Re: nocny horror:( 06.11.12, 05:22
      Mój śpi z nami większość nocy, nie zauważyłam, zeby było łatwiej.
    • evitek83 Re: nocny horror:( 06.11.12, 08:43
      to czy spi z nami w lozku czy w swoim łóżeczku nie ma znaczenia jest to samo, wczoraj jak zasneła o 19 do godz. 21 budziła sie 3 razy, juz nawet pierwsze godz, spania nie sa spokojnesad
      Dodam ze w dzien nie spi zbyt duzo, bo podobnie jak w nocy budzi sie b. czesto. spi bez pobudki max. godz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka