28.06.13, 10:08
mam 7 tygodniową córeczkę w poniedziałek miała pierwsze szczepienie, na drugi dzień po szczepieniu wyskoczyła jej wysypka na policzkach i troszkę na klatce piersiowej. Zadzwoniłam do lekarza powiedział że to normalne po szczepieniu ale mija piąty dzień i wysypka nie ustępuje. Czy Wasze niemowlaki miały podobne objawy? Proszę o szybkie odpowiedzi bo nie wiem co robić pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: wysypka 28.06.13, 10:10
      przeczekac.
    • olka2591 Re: wysypka 28.06.13, 10:19
      Jak długo to może jeszcze trwać? Ciałko chyba jej nie swędzi bo inaczej by płakała albo byłaby marudna. Martwię się jednak bo pare dni po porodzie córeczka miała operację na serduszko i na klatce piersiowej ma bliznę a ta wysypka jest właśnie tam. sad
      • murwa.kac Re: wysypka 28.06.13, 10:29
        ciezko powiedziec jak dlugo, po prostu obserwuj Małą.

wysypka sie rozrasta?
        kropki sa zaognione? ewentualnie wypelnione plynem? powiekszaja sie?
        jezeli nie, cierpliwie bym czekala.

nie sadze, zeby wysypka miala jakikolwiek wplyw na blizne czy kwestie przebytej operacji.

moze to byc reakcja organizmu na szczepienie, moze po szczepieniu organizm nieco w innej kondycji tak zareagowal na mydlo czy proszek do prania czy tkanine ubranka, moze jakies niedobitki hormonalne po porodzie wychodza.

przeczekaj cierpliwie, takie wysypki najczesiej po jakims czasie mijaja u takich maluchow.
    • rulsanka Re: wysypka 28.06.13, 10:35
      w tym wieku lubi pojawiać się trądzik niemowlęcy, który sam mija
      • olka2591 Re: wysypka 28.06.13, 10:51
        nie wysypka nie rozrasta się. jest troszkę zaczerwieniona. na buźce jak nawilże kremem to tak jakby troszkę schodziła ale wraca. poczekam jeszcze troszkę mam nadzieję że zniknie w końcu. Dziękuje za rady pozdrawiam
    • igrekowska Re: wysypka 30.06.13, 01:32
      U nas wysypka była pierwszym objawem skazy białkowej.
    • kura28 Re: wysypka 30.06.13, 07:42
      Troje znanych mi dzieci (w tym jedno moje wink) miało w tym wieku trądzik niemowlęcy. Czasem lakarze jak leci wszystkie krostki diagnozują jako alergiczne. Jeśli to tradzik, to minie samo za 2-4 tygodnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka