magda266 14.08.04, 18:35 Mój synek ma dużęgo guza na główce który okazał sie krwiakiem . Lekarz przepisał mu antybiotyki i kazał obserwować. Czy to jest bardzo niebezpieczne??? Czy któreś z waszych dzieci też miało krwiaka na główce??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda266 Re: krwiak na główce 14.08.04, 18:43 krwiak, najprawdopodobniej, tak powiedział lekarz. Powstał w wyniku urazu. Napiszcie coś bo jestem umarła ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: krwiak na główce 14.08.04, 19:06 Nie umieraj!! Rób tak, jak zalecił lekarz: obserwuj. Możesz też kupić maść arcalen (lub inną z wyciągiem z kasztanowca) i smarować krwiaka, wtedy się szybciej wchłonie. Wszystko będzie dobrze, pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mysz78 Re: krwiak na główce 14.08.04, 21:24 nasz synek tak miał - krwiak podokostnowy, na skutek brutalnego zakończenia porodu, mojej ciasnej miednicy i nieprawidłowego położenia główki. Wchłaniało się długo, ponad miesiąc i było przyczyną przedłużającej się żółtaczki. Jeszcze w szpitalu dostał wit. K na poprawę krzepliwości krwi, zrobili też USG przezciemiączkowe, żeby wykluczyć krwawienie. My potem jeszcze raz robiliśmy, kontrolnie. Mały jest super, rozwija się nadprogramowo ))), ale żal do lekarzy pozostał..... Odpowiedz Link Zgłoś
nicole369 Re: krwiak na główce 15.08.04, 12:09 Moja 5-mies. córka tez ma na glówce krwiaka, ok 1cm srednicy. CZasem jest zupelnie plaski, czasem dosc wupukly. Dostalam skierowanie do chirurga dzieciecego, gdyby sie powiekszal to mam mu pokazac. Narazie obserwuje, bo sie nie zwieksza, ale tez mnie to denerwuje. Jak mala jest spokojna to jest zupelnie plaski, a jak krzyczy to sie napina. Czy moge smarowac ta mascia z kasztanowca bez konsultacji z lekarzem? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: krwiak na główce/do nicole369 15.08.04, 13:40 jesteś pewna ze to krwiak a nie naczyniak jamisty??? Odpowiedz Link Zgłoś
magda266 Re: krwiak na główce/do nicole369 15.08.04, 18:36 Lekarz powiedział że najprawdopodobniej to krwiak, a jaka jest różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: krwiak na główce/do nicole369 15.08.04, 18:54 Magdo, teraz pytanie skierowalam do nicole369. Różnica jest ogromna, naczyniak to nieprawidłowy rozrost naczyń krwionośnych skóry, krwiak powstaje wskutek urazu. Szczegóły przeczytsz tu: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54938,1335567.html Odpowiedz Link Zgłoś
nicole369 Re: krwiak na główce/do nicole369 15.08.04, 19:09 Krwiak, bo powstal wskutek urazu. A co z ta mascia? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: krwiak na główce/do nicole369 15.08.04, 19:58 ARCALEN ułatwia i przyspiesza resorbcję krwiaków, wylewów podskórnych oraz wysięków stawowych i nacieków okołostawowych po urazach i złamaniach. Preparat poprawia krążenie obwodowe w obrębie miejsca użycia. www.herbapol.net.pl/leki/leki.php?%20nazwa=arcalen Odpowiedz Link Zgłoś