25.08.04, 13:16

czy chodzicie z dziećmi na basen? Czy należy na basenie chronić w jakiś
sposób uszy bobasa? Jak kąpię go w wannie to uważam żeby się nie nalało do
uszu wody bo to podobno niedobrze, ale jak radzić sobie w taaaakiej wodzie?
Obserwuj wątek
    • larenata Re: basen 25.08.04, 18:55
      Maja ma skończone 4 miesiace. Od urodzenia przy kąpieli ma uszy zanurzone w
      wodzie, nigdy nie było problemów. To samo jak kąpiemy ją w baseniku przed
      domem. Na basen też chodzimy i zanurzamy ja calutką.
      Pozdrawiam!
    • ilianna Re: basen 07.11.13, 22:31
      To jakiś mit z tą wodą w uszach. Od pierwszej kąpieli moczę dziecku uszy, na basen też chodzi i z uszami problemów nie ma.
      • jotka_k Re: basen 07.11.13, 23:17
        nie bardzo wiem jak moje dzieci miałyby nurkować bez zanurzania uszu wink starsza pływa od ponad 3 lat, młody od 15 miesięcy
        uszy podczas kąpieli zanurzaliśmy im od początku
        nigdy nie mieli żadnego problemu z uszami
        • az-82 Re: basen 08.11.13, 06:56
          Nie zanurzałam nigdy dziecku specjalnie uszu w kąpieli, owszem zdarzyło się nie raz niechcący.
          Na basen chodzimy od początku października i na ostatnich zajęciach było zanurzanie uszu. Powoli i delikatnie, właśnie dlatego, że dzieciaki nie przyzwyczajone, w tym moja również.
          Mam nadzieję, że do końca kursu będzie nurkować i zanurzanie w całości to będzie dla niej pikuś.
          Nie przejmuj się zanurzaniem uszu. Tylko wylewaj potem wodę kładąc dziecko na dłuższą chwilę na boczku z jednej i drugiej strony.
          Jak ty masz wodę w uszach, to czujesz i wylewasz, więc dziecku też przydałoby się wylać, bo samo sobie z tym jeszcze w tym wieku nie poradzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka