Dodaj do ulubionych

kolor oczu

07.04.15, 12:05
Hej dziewczyny. Mamy tych starszych niemowląt i nie tylko. Powiadają, że kolor oczu zmieni się ok. 6 miesiąca życia. U mojego synka nadal kolor noworodkowy... Już taki zostanie? Starszak miał już w tym wieku na pewno aktualny odcień, bo widzę po zdjęciach. Młodemu za tydzień stuknie 9 miesięcy . Kolor - nie powiem - fajowy😉
Obserwuj wątek
    • koralik37 Re: kolor oczu 07.04.15, 12:22
      Ponoć do roku-info od neo. U nas błękit po tacie mimo że ja mam brązuncertain
      • kremka2014 Re: kolor oczu 07.04.15, 12:52
        A skąd wiesz, że to kolor po tacie? Bo jest taki sam? Czy zmienił się od urodzenia?
        • stysia1987 Re: kolor oczu 07.04.15, 12:59
          U nas z ciemnoniebieskich na zielone wink z nutka brazu wink ale to po mnie wink maz ma piwne, wiec moze jeszcze cos sie zmieni wink Ewka jutrp swietuje 9 msc wink
        • koralik37 Re: kolor oczu 07.04.15, 13:00

po tacie, bo tata takie matongue_out
          Był granat, jest błękit to jaśnieje a nie ciemniejeuncertain
    • illegal.alien Re: kolor oczu 07.04.15, 13:04
      Moim oczy sie nie zmieniły, ale oboje urodzili sie z bardzo ciemnobrązowymi.
    • tommama Re: kolor oczu 07.04.15, 13:08
      u mojego młodego został niebieski smile
    • panizalewska Re: kolor oczu 07.04.15, 13:24
      Starsza urodziła się z granatowymi, przeszło na czysty niebieski - po mężu, ale z delikatną szarą obwódką - po mnie. Młodszy urodził się z jaśniejszymi oczami, nie pamiętam jakimi, ale niewiele się zmieniły - ma identiko takie jak ja, czyli niebiesko-szaro-z obwódką i takim brązowym przy źrenicach, czyli hgw jakie wink
      • bieniewicka Re: kolor oczu 07.04.15, 13:40
        Moja 10.5m i oczy od urodzenia praktycznie takie same, ciemno szaro-niebieskie. Może odrobinkę zjasnialy. Ja mam brązowe, mąż niebieskie. Nie spodziewam się większych zmian. Chociaż np moja siostra miała takie właśnie i około 3 urodzin doszła zieleń i trochę brązu i się wzięło i wszystko wymieszalo tongue_out

Geny to zabawna rzecz. Spodziealam się ze urodzę taka trochę cyganeczke jak ja i moja rodzina, a tu geny męża (wszyscy w jego rodzinie niebieskoocy i dosc jasni) zwyciężyły.

www.bieniewicka.com
        • kremka2014 Re: kolor oczu 07.04.15, 17:56
          A ja sobie Ciebie, Bieniewicka, wyobrażałam jako drobną, delikatna blondi😊.
          Synek ma granatowe oczka. Ja szaro-zielone, jego tata niebiesko-szare. Chcialabym żeby zostały takie chabrowe albo zęby miał zielone- po babci.
          • bieniewicka Re: kolor oczu 07.04.15, 20:57
            Kremka, powiedzialam mężowi o drobnej blondyneczce wink to parsknal i powiedział, drobna jestes, tylko rumuneczka suspicious
        • illegal.alien Re: kolor oczu 07.04.15, 21:57
          U nas jeszcze zabawniej - ojciec moich dzieci jest Murzynem. Oboje maja skore ledwo ciemniejsza od mojej, córka ma włosy ciemnobrązowe z rudymi refleksami (po mnie), syn ma złocistobrązowe, niemal blond. Oczy maja bardzo ciemnobrązowe, ale rysy twarzy mocno wymieszane moje i ich taty smile myslalam, ze beda oboje bardziej podobni do niego, a tu niespodzianka smile
    • angeika89 Re: kolor oczu 07.04.15, 18:36
      U nas mały jak się urodził to miał taki męty niebieski a teraz powoli mu zielenieją po tacie, który ma czystą zieleń,ja ciemny brąz,prawie pod czarny podchodzący...Wolę żeby miał po tacie zielone...

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
      • koralik37 Re: kolor oczu 07.04.15, 19:35
        Bieniewicka, ja też miałam nadzieję, że ciemny musi wygraćwink a jednak niewink
    • leminia Re: kolor oczu 07.04.15, 20:46
      U mojego synka (16m) trochę wyjaśniały i teraz są błękitne. Ja mam piwne, mąż zielone.. Ale obie babcie mają niebieskie smile
    • misskaffee Re: kolor oczu 07.04.15, 21:01
      Moje dziecko jako małe niemowlę mialo oczy niebieskie. Jak mial 11 miesiecy wyrabialismy mu dowod o tam mial wpisany kolor szary. Teraz ma 4 lata i oczy ma brązowe. Przy czym ja mam szaroniebieskie a mąż szarozielone. Młodszy ma prawie rok i oczy niebieskie. Ciekawe czy mu zostaną.
    • semi-dolce Re: kolor oczu 07.04.15, 21:02
      U mnie starszak urodzony z ciemnobrązowymi, prawie czarnymi i takie mu zostały. Młodszy urodzony z granatowymi i jak na razie takie ma, a ma 13 miesięcy.
      • niutaki Re: kolor oczu 07.04.15, 21:15
        obie moje corki urodzily sie z bardzo ciemnoszarymi oczami, starszej takie zostaly, a u mlodszej sie dopiero okazesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka