Dodaj do ulubionych

ochrona maluszka

06.08.15, 11:38
Witam, jak chronicie swoje maleństwa przed upałami? Własnie wybieramy sie na urlop i zapowiadaja sie wysokie temperatury, zaopatrzylismy się w kremu z filtrem 50 i czapeczke z ochrona karku także z wysokim filtrem uv..czy to wytsraczy? macie jakies rady? jak u Was wyglądały wakacje i spedzanie dnia w upalne dni? dodam, ze mój synek ma 8 miesiecy
Obserwuj wątek
    • panizalewska Re: ochrona maluszka 06.08.15, 12:01
      W puchówkę od stóp do głów i nie wychodzić do września wink
      A tak serio - ja niczym nie smaruję. Ale też nie uprawiam plażingu smażingu. Jak chodzimy na spacery to rano, potem kiblujemy do ok 18 w domu, bo żar taki, że po prostu duszno i nieprzyjemnie na dworze. A potem dzieciaki wychodzą ok 17-18 do ogródka. Mamy basen dmuchany w cieniu, to też sobie tam siedzą bez niczego. No i dużo picia oczywiście. Ja bym uświerkła w czapce w upał, ale to ja.
      • betka1984 Re: ochrona maluszka 06.08.15, 13:39
        Ja też nie smaruję. Wychodzę do 9, potem od 17 i młody (7 miesięcy) w zasadzie tylko w cieniu, a 3 latka biega gdzie chce, ale namawiam na cień. Na plaży parasol lub coś co daje cień. Mozesz posmarowac 50, bo podobno samo powietrze też opala (?). Moich akurat po mamusi słońce nie bierze i chodzimy sobie bladzi jak trupy smile
        • koralik37 Re: ochrona maluszka 06.08.15, 15:00
          Betka rozbawilas mnie tymi bladymi trupamiwink ja mam 30 i smarowalam będąc nad morzem dwa razy podczas pobytu na plaży (około 4 godzin) i dziecko nietknięte słońcem, więc może jeden raz by wystarczyl. Głowę jedynie przed słońcem ale czymś lekkim - u nas chusteczka. Na spacerach nie smaruje raczej - rączki i nóżki lekko ciemniejsze niż ubrane miejsca. I to wystarczy.
          • kremka2014 Re: ochrona maluszka 06.08.15, 16:22
            Dziś wyciągnęlim misę. Z wodą na dwa cm. W pokoju na ręczniku bylo chlapanko😉. Jaki zaciesz😊😊😊. Polecam.
            Na spacerki nie smaruję, bo rano i po południu oparzenia niemożliwe. Nad morzem smaruję 30spf. W wózku mam też piekielną parasolkę, bo młode ściąga czapy. Na noc wieszam ręcznik mokry na łóżeczku.
    • nowamama2 Re: ochrona maluszka 06.08.15, 19:52
      filtr 50 tylko na plaże... normelnie 30.... jak jest ciepło to nie smaruję tylko jak upał.
      • niutaki Re: ochrona maluszka 07.08.15, 08:24
        Nie smaruje, a na glowe ewentualnie chusteczka z daszkiem, bo moja corke zawsze raziwink chocby nie wiem co. Nie wychodzimy na spacery miedzy 11 a 17, po 17 siedzi w baseniku.
    • rulsanka Re: ochrona maluszka 07.08.15, 11:57
      1. Filtry nie chronią przed upałem! Przed upałem należy się chronić w cieniu. Nie przesadzać z wysiłkiem fizycznym, dużo pić. Nie chodzić w mokrych ubraniach/czapkach - ośrodek temperatury w mózgu oszaleje.
      Wczoraj moje dzieci miały 37,8 stopni tylko i wyłącznie z gorąca. O przegrzanie łatwo.
      2. Niezależnie od temperatury, filtru używamy wychodząc na słońce w godzinach 11-15 pomiędzy majem a sierpniem. W kwietniu i wrześniu od 12 do 14.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka