mamuska28 10.10.04, 18:45 Moja kuzynka powiedziala mi ze dziecko 6 miesiecy moze pic soki wszystkie 100% bez wyjatku tylko bez cukru moje male ma 6 mies. ale podaje mu tylko specjalne gerbera ! To jak z tymi sokami jest w koncu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kanna Re: soki , prawda? 10.10.04, 19:01 Pewno moze, przynajmniej niektóre mogą. Tyle ze przy Gerberkach i innych dzieciowych masz pewność, że jakaś kontrola została zachowana przy produkcji, przy innych nie (normy dla dzieci sa duzo ściślejsze). Z tego samego powodu lepiej dawać marchewke ze słoiczka, niz z bazarku (bo nie wiesz, czy np. koło szosy nie rosła) W 6 mies. to tez raczej tylko polskie owoce, zadnych tropikalnych. A co do cukru - jak kto lubi. ja nie dawałam, choc niektóre soczki dla dzieci maja go pełno,. więc pewno można. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaniolka Re: soki , prawda? 10.10.04, 19:18 Niektorych owocow, a wiec i sokow, nie mozna jeszcze podawac 6-ciomiesiecznemu dziecku. Cytrusy i truskawki np. mozna dopiero powyzej roku, a banany od 10 miesiaca. Ale moim zdaniem, jesli nie wystapi reakcja alergiczna, to nie ma sensu czekac. Tyle ze moje zdanie jest sprzeczne z zaleceniami pediatrow. Odpowiedz Link Zgłoś
mamuska28 Re: soki , prawda? 10.10.04, 20:03 Dziekuje za odpowiedz a mam jeszcze jedno pytanie ile powinien wypic soku np. jablkowego taki lubi 6 miesieczniak ? Na butelce soku jablkowego gerbera jest napisane ze od 7-12 mies. od 60-120 ml. tzn ze nie mozna dac wiecej na dzien?? Odpowiedz Link Zgłoś