arras-k 20.11.04, 12:50 Dostałam w prezencie dla dziecka 2 ładne piżamki, jednak nie przykrywają one stópek.CZy 6-m dziecko może spać już z odkrytymi stópkami,bo nie chce mu nakadać skarpetek, gdyż obciskają nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
groniu85 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:00 Moja 9 miesieczna corezka ma wszystkie pizamki z zakrytmi stopkami...ja mysle ze powinno sie jeszcze takiego malenstwa klasc bez skarpetek,ale to jest moje zdaniepozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: gołe stópki 20.11.04, 13:09 Szczerze mowiąc pierwszy raz spotykam się z granicą wieku dla gołych stóp. A niby dlaczego półroczniak nie może mieć piżamy bez stópek??? Moja córka niemal zawsze (z wyjątkiem pierwszych dwóch miesięcy życia) ma gołe nóżki podczas snu, do tej pory (13 miesięcy) nic jej nie było. Wstarczy dziecko przykryć/wsadzić do śpiworka. Zawsze też możesz ubrać jej skarpetki do tej piżamy Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: gołe stópki 20.11.04, 13:10 Wybacz, z tymi skarpetkami to się wygłupiłam, napisałaś przecież, że nie chcesz ich zakladać Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:13 lepiej zakldaj cos na stopki.zwlaszcza jesli masz Synka.mam wrazenie ze ostatnio szerzy sie zapalenie drog moczowych u chlopaczkow. lepiej zeby stopci mialy cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa12 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:51 Wydaje mi się że stópki powinny być zakryte. Od zimnych stópek bardzo wychładza się organizm. A dzieciątko fika, mogąc się odkryć i o zimne nózki nietrudno Ola Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: gołe stópki 20.11.04, 13:26 Mój Julenio już od 4-go miesiąca życia śpi z gołymi stópkami, teraz ma prawie 11 miesięcy i śpi w piżamce, która ma krótkie nogawki i krótkie rękawki. Śpi z nami, dzięki temu nie jest mu za ciepło i nie odkrywa się. Kiedyś położyłąm go spać z zakrytymi stópkami, to miał aż ,mokre od potu. Dodam, że w nocy mamy ok. 18 st w pokoju i stale otwarte okno. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
borges1 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:29 Mój synek ma 5 m-cy i od 1 m-ca śpi raz z gołymi raz z odkrytymi stópkami zależy od śpiocha, nie nauważyłam, żeby była jakaś różnica. Jeśli jest dobrze przykryty, nie może sie podziębić. Ja nawet często kłądę go , kiedy nie śpi nago, żeby się hartował. Do tej pory nie miał nawet katarku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasial71 Re: gołe stópki 20.11.04, 14:11 moj synek ma teraz 7 miesiecy i prawie caly czas spi bez skarpetek a nozki ma cieplutenkie. Urodzil sie wiosna kiedy bylo cieplo, latem mielismy ogromne upaly (USA) a od jakiegos czasu skarpetki na nozkach trzymaja sie przez 20 sekund bo sa przez Dawida natychmiast usuwane). W dzien zakaldam mu rajstopki.pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś