Dodaj do ulubionych

gołe stópki

20.11.04, 12:50
Dostałam w prezencie dla dziecka 2 ładne piżamki, jednak nie przykrywają one
stópek.CZy 6-m dziecko może spać już z odkrytymi stópkami,bo nie chce mu
nakadać skarpetek, gdyż obciskają nóżki.
Obserwuj wątek
    • groniu85 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:00
      Moja 9 miesieczna corezka ma wszystkie pizamki z zakrytmi stopkami...ja mysle
      ze powinno sie jeszcze takiego malenstwa klasc bez skarpetek,ale to jest moje
      zdaniesmilepozdrawiam
      • driadea Re: gołe stópki 20.11.04, 13:09
        Szczerze mowiąc pierwszy raz spotykam się z granicą wieku dla gołych stóp. A
        niby dlaczego półroczniak nie może mieć piżamy bez stópek??? Moja córka niemal
        zawsze (z wyjątkiem pierwszych dwóch miesięcy życia) ma gołe nóżki podczas snu,
        do tej pory (13 miesięcy) nic jej nie było.
        Wstarczy dziecko przykryć/wsadzić do śpiworka. Zawsze też możesz ubrać jej
        skarpetki do tej piżamy smile
        Pozdrawiam, Agnieszka
        • driadea Re: gołe stópki 20.11.04, 13:10
          Wybacz, z tymi skarpetkami to się wygłupiłam, napisałaś przecież, że nie chcesz
          ich zakladać smile
          • anka1 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:13
            lepiej zakldaj cos na stopki.zwlaszcza jesli masz Synka.mam wrazenie ze
            ostatnio szerzy sie zapalenie drog moczowych u chlopaczkow. lepiej zeby stopci
            mialy cieplutko.
        • alexa12 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:51
          Wydaje mi się że stópki powinny być zakryte. Od zimnych stópek bardzo wychładza
          się organizm. A dzieciątko fika, mogąc się odkryć i o zimne nózki nietrudno smile
          Ola
    • wana Re: gołe stópki 20.11.04, 13:26
      Mój Julenio już od 4-go miesiąca życia śpi z gołymi stópkami, teraz ma prawie
      11 miesięcy i śpi w piżamce, która ma krótkie nogawki i krótkie rękawki. Śpi z
      nami, dzięki temu nie jest mu za ciepło i nie odkrywa się. Kiedyś położyłąm go
      spać z zakrytymi stópkami, to miał aż ,mokre od potu. Dodam, że w nocy mamy ok.
      18 st w pokoju i stale otwarte okno.
      Pozdrawiam
      wana
    • borges1 Re: gołe stópki 20.11.04, 13:29
      Mój synek ma 5 m-cy i od 1 m-ca śpi raz z gołymi raz z odkrytymi stópkami
      zależy od śpiocha, nie nauważyłam, żeby była jakaś różnica. Jeśli jest dobrze
      przykryty, nie może sie podziębić. Ja nawet często kłądę go , kiedy nie śpi
      nago, żeby się hartował. Do tej pory nie miał nawet katarku.
    • kasial71 Re: gołe stópki 20.11.04, 14:11
      moj synek ma teraz 7 miesiecy i prawie caly czas spi bez skarpetek a nozki ma
      cieplutenkie. Urodzil sie wiosna kiedy bylo cieplo, latem mielismy ogromne
      upaly (USA) a od jakiegos czasu skarpetki na nozkach trzymaja sie przez 20
      sekund bo sa przez Dawida natychmiast usuwanesmile). W dzien zakaldam mu
      rajstopki.pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka