Dodaj do ulubionych

PIELUCHY-pomocy!!!

21.12.04, 06:29
Prosze o rade: jak mocno zapinac pampersy??? zawsze, jak przewijam synka,
jego pielucha zsunieta jest do polowy pupy, no i oczywiscie czesc zawartosci
na zewnatrz. staram sie dosc szczelnie ja zapinac, nie za mocno jednak, zeby
go nie uwierala, bo gdy zgina nozki, brzuszek sie napina i mam wrazenie, ze
pielucha go sciska. moze jednak powinnam ja zapinac jeszcze szczelniej? czy
jest jakas metoda sprawdzajaca? dodam jeszcze, ze pampersy dobieram dobrze do
jego wagi (przedzial:4-9 kg, on ma kolo 6). prosze o pomoc, a
Obserwuj wątek
    • anka1 Re: PIELUCHY-pomocy!!! 21.12.04, 08:21
      jesli to active baby to zebys nie wiem jak zapinala zawsze cos wyplynie. jak
      nie gora to bokiem. ja zmienilam na belle i jestem zadowolona.
      • yellow1 Re: PIELUCHY-pomocy!!! 21.12.04, 08:53
        Sluchajcie, nie wiem czemu zdarzaja sie takie niespodzianki, juz kilka razy na forum o tym czytalam, mi sie nie zdarzylo ani razu! Nic nie wyplywa, mala sie nie przesikuje (na szczescie)- a chyba zapinam pieluchy jak kazdy. A co do tego, jak ciasno powinny byc zapiete pieluszki- zapinam tak, zeby mozna bylo wlozyc palec pod ten szeroki pasek u gory- wtedy jak maluch sie naje, to brzuszkowi nie jest ciasno.
      • joannarc Re: PIELUCHY-pomocy!!! 21.12.04, 14:38
        Ja również przerzuciłam się na pieluszki HAPPY, ponieważ z pampersów wypływały
        nie tylko kupki ale siusiu również. Wydaje mi się, że pieluszki HAPPY są
        troszkę dłuższe, a tym samym skuteczniejsze.
        I jeszcze chciałam powiedzieć, że ostatnio kupiłam polskie pieluszki bawełniane
        bambino i jestem z nich bardzo zadowolona, a najbardziej cenowo, ponieważ cena
        za sztukę to 50 gr (rozmiar 7-17kg). Te mniejsze są tańsze. Jestem z Warszawy i
        kupiłam je na stadionie, ale wiem, że można kupić je w różnych hurtowniach z
        pieluchami jednorazowymi.
    • nataliamackowiak Re: PIELUCHY-pomocy!!! 21.12.04, 08:29
      Nam czasem tez sie tak zdarzało, ale ostatnio juz nie. Ja zakładam Pampersa
      uważając żeby dwa paski niebieskie które sa w środku-takie gumki-żeby były do
      wewnątrz skierowane. No i naklejki-moja córcia używa Pampersów "3" , waży ok.6
      kg, ma 10 tygodni. Zaklejam jej te dwie naklejki na tych małych obrazkach-jak
      na środku jest duży zwierzaczek, a obok niego małe to na nich naklejam. No i
      oczywaiście z dwóch stron równo.
    • marsau1 Re: PIELUCHY-pomocy!!! 21.12.04, 10:46
      Moja córcia waży ok.7kg i używamy "3" pampers.Jednak prawie za każdym razem jak
      zrobi kupę to muszę ją przebierać, bo kupa wypływa na plecki. Zwłaszcza jak ją
      położę do przebrania a ona przebiera nóżkami ciesząc się, że będę ją rozbierać.
      Uważam jednak, że to dlatego, że ma bardzo rzadkie kupki, prawie jak zupki wink
      • annie_laurie_starr Re: PIELUCHY-pomocy!!! 21.12.04, 19:35
        Jak dotad nie przeciekaly mi pampersy - mala wazy ok 6 kg. Zapinam tak, zeby
        wchodzily pod pasek dwa palce - ale ja mam dosc drobne palce. Natomiast
        wyciekaly siuski z Huggies. Uzywalam tez tanich pieluch Dada z Biedronki i
        bylam z nich zadowolona. Kosztuja tylko 16 zl za 38 sztuk. Troche zawsze mam
        potem kaca moralnego za kupowanie w Bideronce, ale Biedronke mam pod nosem.
    • aniazm Re: PIELUCHY-pomocy!!! 21.12.04, 20:41
      my używamy pampers 3, Antek waży 7,5 kg. zapinam tak, żeby palec się zmieścił
      pomiędzy pieluszkę, a brzuszekwink obrazek jest odkryty, zapinam na tych dwóch
      mniejszych obrazkach. siusiu nie przecieka, Antek robi już stałe kupki, więc
      nie wyciakająwink używałam Happy, coby było taniej, ale wyszło drożej, bo
      musiałam go często przewijać - prawie codziennie się zasikiwał...
      pzdr
    • mamazuzinki Re: PIELUCHY-pomocy!!! 22.12.04, 11:05
      Hejka. Moja Zucha Aktiv Baby przesikiwała notorycznie. Osobiście użądzam
      polowania w marketach na Totale Care bo jeszcze w co niektórych są w małych
      paczkach i te mi najbardziej odpowiadają. Jak była młodsza używałam Huggisów i
      też było ok jak i sie skończą Totale Care to chyba znow sie przezucę na
      Huggisy. Uzywam 4 mlodzież waży 8500.
      • jan28102004 Re: PIELUCHY-pomocy!!! 22.12.04, 21:43
        dziekuje pieknie za rady! od dzisiaj zapinam szczelniej pieluchy, tak na 1
        palec, mimo wszystko troche zjezdzaja, ale kupa nie uciekla poki co. pozdrawiam
        goraco, a
    • pinia41 Re: PIELUCHY-pomocy!!! 25.12.04, 22:28
      MOja mala z kolei przesikiwala Happy a tez biedronki nie choc sa tansze,ale
      szczelne i dobre nawet na cala noc
    • ankaanka Re: PIELUCHY-pomocy!!! 25.12.04, 23:20
      czesc smilewyglada na to ze kazde pieluszki sa nie tak smile zuzia wazy 6,5kg i
      chodzi tzn lezy w pieluszkach na wage 5-9kg. uzywalam najpierw pampersow, ale
      byly malo chlonne wiec przezucilam sie na hugisy, z ktorych natomiast kupa
      przeciekala bokamisadkupilam tez ze wzglebu na cene pieluchy biedronkowe.W tych
      za to zuzia odparzala sobie pupe(nie sa przewiewne). Teraz kupilam happy ktore
      zsowaja jej sie z pupy:[ Czy ktos kiedys wymysli idealne pieluchy??!!
      zapinam zawsze tak zeby przy biderku zmiescil mi sie jeden palec
      pozdrawaiamy
      ania i 3.5m zuzia
    • renata28 Re: PIELUCHY-pomocy!!! 26.12.04, 09:39
      Moja mała ma 4,5 m. Od początku używamy Pampersów, najpierw Total Care, potem
      Activ baby. Nic nie wycieka, nie ma żadnych odparzeń, alergii, podrażnień.
      Wszystko ekstra. Zapinam je normalnie to znaczy końcówki rzepów muszą się
      znaleźć na małych obrazkach, które są wokół dużego (oba na tym samym, tzn. na
      pierwszym lub drugim po obu stronach). Ważne jest też, aby falbanki przy
      nóżkach były wywynięte na wierzch, a nie schowane w środku. Wracając jeszcze do
      nowych papmersów - znacznie lepiej chłoną niż stare. Polecam ich używanie. U
      mnie nie sprawdziły się tylko na samym początku pieluszki Fixies takie z
      wycięciem na pępek, po nich rzeczywiście pupka była zaczerwieniona. Czasami dla
      urozmaicenia używam też Hugginsów, ale gorzej chłoną i niektóre rodzaje mają
      strasznie kiepskie rzepy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka