illka1 21.04.05, 14:10 Co jest najpotrzebniejsze dla maluszka? co się najczęściej uzywa? czy kupować wszystkie 3 ???jak uważacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akastel Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 14:21 Kolderki nie uzywamy w ogole, poduszki tez (coreczka ma 9 miesiecy). Kolderka jest moim zdaniem za ciepla dla maluszka, nawet w takim zimnym mieszkaniu jak nasze, no i dziecko sie z niej rozkopuje, wiec nie wiadomo, jak je ubrac na noc. Do spania polecam spiworek z polarku, a pod niego cienkie spioszki. Kocyk oczywiscie potrzebny: na spacer, do przytulania przy zasypianiu, do okrycia w dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 14:32 Ja mialam wszystko plus jeszcze rozek - znajomi i rodzinka zapewnila mi to w ramach prezentow I na poczatek dla mnie rewelacyjny byl rozek - przez pierwsze 3 miesiace uzywalismy tylko rozka. Rozek - taki zwykly, bez maty kokosowej i zadnych falbanek po rozpieciu moze sluzyc jako kocyk/kolderka . Moj maluch bardzo lubil spac w rozku dopoki z niego nie wyrosl. Teraz spi pod kolderka, mamy takie spacjalne zabki do przypinania kolderki. Spiworka jeszcze nie uzylam, moze jak bedzie lato, bo jak dla mnie to ten spiworek cienki jakis jest. Kocyki tez mam dwa - gruby (taki klasyczny koc tylko maly - przydawal sie do wozka zima) i taki z polarku - teraz biore go do wozka gdy jest chlodniej. Ale zasadniczo jesli nie chcesz kupowac tych wszystkich rzeczy to moim zdaniem na poczatku rozek albo kocyk (bo w spiowrku to niemowlaczek sie utopi-one sa dosc duze). Odpowiedz Link Zgłoś
akastel Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 14:35 Jasne, dla noworodka jak najbardziej rozek, moze tez spac pod kocykiem, bo jeszcze sie nie umie wykopac . Odpowiedz Link Zgłoś
mama_blizniakow Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 19:44 My dostalismy kocyki polarowe-rozki.Swietna sprawa.Zawijalam blizniaki po kapieli w te kocyki i tak spali sobie przez cala nocW rozkach byli (moim zdaniem) za bardzo skrepowani. Ania Odpowiedz Link Zgłoś