Dodaj do ulubionych

Kocyk, kołderka, śpioszek

21.04.05, 14:10
Co jest najpotrzebniejsze dla maluszka? co się najczęściej uzywa? czy kupować
wszystkie 3 ???jak uważacie?
Obserwuj wątek
    • akastel Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 14:21
      Kolderki nie uzywamy w ogole, poduszki tez (coreczka ma 9 miesiecy). Kolderka
      jest moim zdaniem za ciepla dla maluszka, nawet w takim zimnym mieszkaniu jak
      nasze, no i dziecko sie z niej rozkopuje, wiec nie wiadomo, jak je ubrac na
      noc. Do spania polecam spiworek z polarku, a pod niego cienkie spioszki. Kocyk
      oczywiscie potrzebny: na spacer, do przytulania przy zasypianiu, do okrycia w
      dzien.
      • dorotamoron Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 14:32
        Ja mialam wszystko plus jeszcze rozek - znajomi i rodzinka zapewnila mi to w
        ramach prezentow smile I na poczatek dla mnie rewelacyjny byl rozek - przez
        pierwsze 3 miesiace uzywalismy tylko rozka. Rozek - taki zwykly, bez maty
        kokosowej i zadnych falbanek po rozpieciu moze sluzyc jako kocyk/kolderka . Moj
        maluch bardzo lubil spac w rozku dopoki z niego nie wyrosl. Teraz spi pod
        kolderka, mamy takie spacjalne zabki do przypinania kolderki. Spiworka jeszcze
        nie uzylam, moze jak bedzie lato, bo jak dla mnie to ten spiworek cienki jakis
        jest. Kocyki tez mam dwa - gruby (taki klasyczny koc tylko maly - przydawal sie
        do wozka zima) i taki z polarku - teraz biore go do wozka gdy jest chlodniej.
        Ale zasadniczo jesli nie chcesz kupowac tych wszystkich rzeczy to moim zdaniem
        na poczatku rozek albo kocyk (bo w spiowrku to niemowlaczek sie utopi-one sa
        dosc duze).
        • akastel Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 14:35
          Jasne, dla noworodka jak najbardziej rozek, moze tez spac pod kocykiem, bo
          jeszcze sie nie umie wykopac smile.
    • mama_blizniakow Re: Kocyk, kołderka, śpioszek 21.04.05, 19:44
      My dostalismy kocyki polarowe-rozki.Swietna sprawa.Zawijalam blizniaki po
      kapieli w te kocyki i tak spali sobie przez cala nocsmileW rozkach byli (moim
      zdaniem) za bardzo skrepowani.
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka