velvety771 23.10.15, 19:14 Dawno nie było rankingu chusteczek nawilżanych - dla noworodków, niemowląt, dzieci. Które marki preferujecie, rekomendujecie, które są niewarte kupna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sfornarina Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 19:28 Żadne nie są warte kupna. Perfumowane czy nieperfumowane, są przede wszystkim nieekologiczne. Do delikatnej pupy dziecka albo używasz waciki czy płatki bawełniane moczone w wodzie, albo Cheeky Wipes. Odpowiedz Link Zgłoś
babybump Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 19:48 Albo water wipes o ile sa w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap0585 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 15:14 My też używalismy cheekey wipes, okazjonalnie huggies pure. Wszystkie inne, ktorych mialam próbki mi śmierdzialy. Jak córka stanęła na nogi to wstawiałam ją pod prysznic. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 19:59 Pupa pod kran. A do okazjonalnego użycia najbardziej odpowiadały nam huggiesy. Odpowiedz Link Zgłoś
tatrofanka Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 20:03 Przy synku najlepiej sprawdzaly się Cleanic. Corke mylam wacikami, a okazjonalnie uzywamy Bambino. Jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 21:02 www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html?m=1 Do roku używałam płatków maczanych w wodzie, a chusteczki na wyjścia. Potem wybierałam chusteczki z tego porównania - głównie Huggies i Gaga z Tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:11 W domu najlepiej woda z mydłem, w podróży pampers baby fresh clean (te zielone). Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:27 Ależ Wy porządne.... Ja używam gaga Tesco lub z biedny fiction. Fiction jednakowoż się popsuł i chyba będę kupował wyłącznie gaga. Przy starszaku używałam cleanic. Czasem pupa pod kran, ale z rzadkaaaaa. Ciężki jest. A ja wyrodna Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:29 O matko. Autokorekta mnie znów pokonała.... Fitti, z biedry znaczy Biedronki miało być Odpowiedz Link Zgłoś
betka1984 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:33 Właśnie sie zastanawiałam o czym piszesz ja używam płatków maczanych w wodzie, a na wyjścia Dada lub Fitti z Biedronki. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 00:16 Czemu porządne? Jak mi się mały sfajda od pupy po jajca to tylko woda A nim starszy tym większe kopy robi. Zazwyczaj w wanienkę go wsadzam albo jak mam więcej siły to nad zlew. Odpowiedz Link Zgłoś
rybazmarsa88 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 16:41 Aktualnie używamy tych niebieskich.. niektóre Cleany mają bardzo ostry zapach, który może drażnić malucha. Nie przesadzajcie już z tą delikatnością... to, że 400 lat temu nie używano tego co jest teraz nie znaczy, że nie można tego wykorzystywać. Kiedyś nie było smoczków z pojemniczkiem na np. lek w płynie. Teraz jest i to jest super wygodne. Dlaczego mam z tego nie korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 20:23 Nie preferuję używania samej wody do mycia ... raz, że nie wierzę, że czysta woda bez żadnego środka myjącego jest w stanie umyć skórę a dwa, że taka woda stojąca w miseczce do maczania wacików to super pożywka dla bakterii, szczególnie w upalne dni. Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 25.10.15, 13:36 Bezzapachowe Tesco Loves Baby Odpowiedz Link Zgłoś
agunia777 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 26.10.15, 09:05 Po kupce umycie pod biezaca woda, a na wyjscia chusteczki pampersa - każde inne jakoś podraznialy, choć odpowiada mi zapach fiffti z biedry. Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 26.10.15, 09:15 Dopóki mały nie stał samodzielnie w wannie - wycierałam chusteczkami Pampers lub Dada, tak na co dzień jeśli nie było odparzeń i na wyjścia. Ale mały generalnie często się odparzał, i wówczas myłam mokrym dużym wacikiem bawełnianym, maczanym pod kranem ciepłą wodą, kran miałam obok przewijaka w łazience. Także wychodziło pół na pół - mokre chusteczki i waciki z wodą. Wielkie awarie były myte w zlewie (awarie typu od łopatek po kolana). Jak młody się stał na tyle duży, że ustał samodzielnie w wannie a na przewijaku się już nie mieścił to od tego czasu przewijak poszedł w odstawkę, co grubsze zbierane jest chusteczkami, a na koniec zawsze mycie w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 28.10.15, 09:25 Podziwiam niektóre mamy, mnie nie chciałoby się po każdej kupie rozbierać dziecka prawie całkiem i myć np. w wannie ... Czyli, podsumowując, chusteczki nawilżane tak, ale używacie też wody i wacików. Dobre opinie zbierają te z popularnych sieciówek, lidlowskie , biedronkowe, tesco. Lub też takie, które są już b. długo, np. pampers. A co z nowymi chusteczkami? Coś ostatnio testowałyście czy wolicie pozostać przy sprawdzonych? Odpowiedz Link Zgłoś
baba_za_kolkiem Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 28.10.15, 10:53 "mnie nie chciałoby się po każdej kupie rozbierać dziec > ka prawie całkiem i myć np. w wannie " A do wycierania chusteczkami nie trzeba "rozebrać prawie całkiem"? Wolałabyś spędzić 20 minut nad wycieraniem pupy dwulatka (pupy szeroko rozumianej, czyli pupy właściwej, pachwin, siusiaka, jajek, okolic ud itd.), który nie ustoi w miejscu, kręci się, wierzga nogami, i to wszystko zużywając pół paczki mokrych chusteczek na raz? Polecam użycie wyobraźni Dziękuję, wolę rozebrać (co i tak trzeba przecież zawsze zrobić), wstawić do wanny, umyć do czysta - zajmuje to pięć minut maks. Tyle samo co umycie rąk po przyjściu z podwórka. Taki ponad roczniak czy dwulatek robi kupę często raz lub dwa dziennie, to nie jest jakiś wysiłek a upraszczanie sobie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 28.10.15, 11:36 uuffff.. na szczęście dwulatka rzadko miałam okazję wycierać z kupy, hehe. Wyrzucałam tylko zawartość nocnika. A tak to zawsze chusteczki - Cleanic albo Pampers. Zależy co w promocji jest. Teraz młoda ma 9 miesięcy i jak już zacznie siadać to idzie z kupami na nocnik jak jej starsze siostry w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 29.10.15, 10:59 Lee_a, pampers znam, a które Cleanic masz na myśli, Kindii? Teraz mają nowe opakowania i chyba skład. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 30.10.15, 10:47 tak, Kindii. O i jeszcze mi się przypomniały Rossmanowe - bardzo fajne są, te z serii Babydream. Odpowiedz Link Zgłoś
velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 04.11.15, 12:04 Użyłam też te Kindii, całkiem niezłe. Mają dobry skład, na co zwracam uwagę. Są delikatne i delikatnie perfumowane. Akurat te, które kupiłam pachną olejkiem migdałowym, który zawierają. Skóra nie jest wysuszona ale też nie pozostawiają tłustej warstwy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkamama Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 07.11.23, 15:20 Na temat chusteczek nawilżanych to polecam zajrzyć tutaj potrzebujetego.pl/chusteczki-nawilzane-genialny-wynalazek/ Odpowiedz Link Zgłoś
zoox.pl Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 06.01.24, 18:58 Zobacz tutaj: Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
jemdzieci123 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 17.01.24, 12:01 top 1 liscie z mokra sraka Odpowiedz Link Zgłoś
ppp56 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 21.11.24, 23:31 Odpowiedź znajdzie Pani w moim artykule blogowym doktormarzena.pl/chusteczki-wodne---najlepsze-do-pielegnacji-delikatnej-skory-dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjazlab4baby Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.25, 13:28 Dzień dobry, Polecamy produkty od marki lab4baby, są one przebadane dermatologicznie. Delikatnie pielęgnują oraz nawilżają skórę dziecka. Zapraszamy do Naszego sklepu www.lab4baby.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nietihui Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 02.01.26, 14:48 Najlepsza marka to moim zdaniem te chusteczki ze stacji paliw z tych pojemników z płynem do mycia szyb. Zajebiście czyszczą żopu riebjonaka. Normalnie produkt premium. Dobre też do jedzenia są. A sam płyn dobrze nawadnia, więc polecam pić 10 litrów dziennie. No ale to trzeba być tak samo oświeconym jak sandżaja z Lechii żeby to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
mateooo12 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 07.03.26, 09:16 polska marka lab4baby Odpowiedz Link Zgłoś