Dodaj do ulubionych

chusteczki nawilżane dla dzieci

23.10.15, 19:14
Dawno nie było rankingu chusteczek nawilżanych - dla noworodków, niemowląt, dzieci. Które marki preferujecie, rekomendujecie, które są niewarte kupna?
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 19:28
      Żadne nie są warte kupna. Perfumowane czy nieperfumowane, są przede wszystkim nieekologiczne.

Do delikatnej pupy dziecka albo używasz waciki czy płatki bawełniane moczone w wodzie, albo Cheeky Wipes.
      • babybump Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 19:48
        Albo water wipes o ile sa w Polsce.
      • kasiap0585 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 15:14
        My też używalismy cheekey wipes, okazjonalnie huggies pure. Wszystkie inne, ktorych mialam próbki mi śmierdzialy. Jak córka stanęła na nogi to wstawiałam ją pod prysznic.
        • kasiap0585 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 15:15
          *cheeky smile
    • rulsanka Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 19:59
      Pupa pod kran.
      A do okazjonalnego użycia najbardziej odpowiadały nam huggiesy.
    • tatrofanka Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 20:03
      Przy synku najlepiej sprawdzaly się Cleanic.

Corke mylam wacikami, a okazjonalnie uzywamy Bambino. Jest ok.
    • ela.dzi Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 21:02
      www.srokao.pl/2015/06/analiza-chusteczki-nawilzane.html?m=1
      Do roku używałam płatków maczanych w wodzie, a chusteczki na wyjścia. Potem wybierałam chusteczki z tego porównania - głównie Huggies i Gaga z Tesco.
    • angeika89 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:11
      W domu najlepiej woda z mydłem, w podróży pampers baby fresh clean (te zielone).
      • kremka2014 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:27
        Ależ Wy porządne....
        Ja używam gaga Tesco lub z biedny fiction. Fiction jednakowoż się popsuł i chyba będę kupował wyłącznie gaga.
        Przy starszaku używałam cleanic. Czasem pupa pod kran, ale z rzadkaaaaa. Ciężki jest. A ja wyrodnawink
        • kremka2014 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:29
          O matko. Autokorekta mnie znów pokonała....
          Fitti, z biedry znaczy Biedronki miało być
          • betka1984 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.15, 22:33
            Właśnie sie zastanawiałam o czym piszesz wink ja używam płatków maczanych w wodzie, a na wyjścia Dada lub Fitti z Biedronki.
        • angeika89 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 00:16
          Czemu porządne? wink
          Jak mi się mały sfajda od pupy po jajca to tylko woda big_grin
          A nim starszy tym większe kopy robi. Zazwyczaj w wanienkę go wsadzam albo jak mam więcej siły to nad zlew.
      • rybazmarsa88 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 16:41
        Aktualnie używamy tych niebieskich.. niektóre Cleany mają bardzo ostry zapach, który może drażnić malucha. Nie przesadzajcie już z tą delikatnością... to, że 400 lat temu nie używano tego co jest teraz nie znaczy, że nie można tego wykorzystywać. Kiedyś nie było smoczków z pojemniczkiem na np. lek w płynie. Teraz jest i to jest super wygodne. Dlaczego mam z tego nie korzystać?
        • velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 24.10.15, 20:23
          Nie preferuję używania samej wody do mycia ... raz, że nie wierzę, że czysta woda bez żadnego środka myjącego jest w stanie umyć skórę a dwa, że taka woda stojąca w miseczce do maczania wacików to super pożywka dla bakterii, szczególnie w upalne dni.
          • fantomka44 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 25.10.15, 13:36
            Bezzapachowe
            Tesco Loves Baby
            • agunia777 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 26.10.15, 09:05
              Po kupce umycie pod biezaca woda,
              a na wyjscia chusteczki pampersa - każde inne jakoś podraznialy, choć odpowiada mi zapach fiffti z biedry.
    • baba_za_kolkiem Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 26.10.15, 09:15
      Dopóki mały nie stał samodzielnie w wannie - wycierałam chusteczkami Pampers lub Dada, tak na co dzień jeśli nie było odparzeń i na wyjścia. Ale mały generalnie często się odparzał, i wówczas myłam mokrym dużym wacikiem bawełnianym, maczanym pod kranem ciepłą wodą, kran miałam obok przewijaka w łazience.
      Także wychodziło pół na pół - mokre chusteczki i waciki z wodą.
      Wielkie awarie były myte w zlewie (awarie typu od łopatek po kolana).
      Jak młody się stał na tyle duży, że ustał samodzielnie w wannie a na przewijaku się już nie mieścił to od tego czasu przewijak poszedł w odstawkę, co grubsze zbierane jest chusteczkami, a na koniec zawsze mycie w wannie.
      • velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 28.10.15, 09:25
        Podziwiam niektóre mamy, mnie nie chciałoby się po każdej kupie rozbierać dziecka prawie całkiem i myć np. w wannie ... Czyli, podsumowując, chusteczki nawilżane tak, ale używacie też wody i wacików. Dobre opinie zbierają te z popularnych sieciówek, lidlowskie , biedronkowe, tesco. Lub też takie, które są już b. długo, np. pampers. A co z nowymi chusteczkami? Coś ostatnio testowałyście czy wolicie pozostać przy sprawdzonych?
        • baba_za_kolkiem Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 28.10.15, 10:53
          "mnie nie chciałoby się po każdej kupie rozbierać dziec
          > ka prawie całkiem i myć np. w wannie "

A do wycierania chusteczkami nie trzeba "rozebrać prawie całkiem"?

Wolałabyś spędzić 20 minut nad wycieraniem pupy dwulatka (pupy szeroko rozumianej, czyli pupy właściwej, pachwin, siusiaka, jajek, okolic ud itd.), który nie ustoi w miejscu, kręci się, wierzga nogami, i to wszystko zużywając pół paczki mokrych chusteczek na raz?
          Polecam użycie wyobraźni smile
          Dziękuję, wolę rozebrać (co i tak trzeba przecież zawsze zrobić), wstawić do wanny, umyć do czysta - zajmuje to pięć minut maks. Tyle samo co umycie rąk po przyjściu z podwórka.
          Taki ponad roczniak czy dwulatek robi kupę często raz lub dwa dziennie, to nie jest jakiś wysiłek a upraszczanie sobie życia.
          • lee_a Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 28.10.15, 11:36
            uuffff.. na szczęście dwulatka rzadko miałam okazję wycierać z kupy, hehe. Wyrzucałam tylko zawartość nocnika.
            A tak to zawsze chusteczki - Cleanic albo Pampers. Zależy co w promocji jest. Teraz młoda ma 9 miesięcy i jak już zacznie siadać to idzie z kupami na nocnik jak jej starsze siostry w tym wieku.
            • velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 29.10.15, 10:59
              Lee_a, pampers znam, a które Cleanic masz na myśli, Kindii? Teraz mają nowe opakowania i chyba skład.
              • lee_a Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 30.10.15, 10:47
                tak, Kindii. O i jeszcze mi się przypomniały Rossmanowe - bardzo fajne są, te z serii Babydream.
                • velvety771 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 04.11.15, 12:04
                  Użyłam też te Kindii, całkiem niezłe. Mają dobry skład, na co zwracam uwagę. Są delikatne i delikatnie perfumowane. Akurat te, które kupiłam pachną olejkiem migdałowym, który zawierają. Skóra nie jest wysuszona ale też nie pozostawiają tłustej warstwy.
    • dorotkamama Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 07.11.23, 15:20
      Na temat chusteczek nawilżanych to polecam zajrzyć tutaj potrzebujetego.pl/chusteczki-nawilzane-genialny-wynalazek/
    • zoox.pl Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 06.01.24, 18:58
      Zobacz tutaj: Tekst linku
    • jemdzieci123 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 17.01.24, 12:01
      top 1 liscie z mokra sraka
    • ppp56 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 21.11.24, 23:31
      Odpowiedź znajdzie Pani w moim artykule blogowym

doktormarzena.pl/chusteczki-wodne---najlepsze-do-pielegnacji-delikatnej-skory-dziecka
    • patrycjazlab4baby Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 23.10.25, 13:28
      Dzień dobry,
      Polecamy produkty od marki lab4baby, są one przebadane dermatologicznie. Delikatnie pielęgnują oraz nawilżają skórę dziecka.
      Zapraszamy do Naszego sklepu www.lab4baby.pl/

• nietihui Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 02.01.26, 14:48
      Najlepsza marka to moim zdaniem te chusteczki ze stacji paliw z tych pojemników z płynem do mycia szyb. Zajebiście czyszczą żopu riebjonaka. Normalnie produkt premium. Dobre też do jedzenia są. A sam płyn dobrze nawadnia, więc polecam pić 10 litrów dziennie. No ale to trzeba być tak samo oświeconym jak sandżaja z Lechii żeby to zrozumieć.
    • mateooo12 Re: chusteczki nawilżane dla dzieci 07.03.26, 09:16
      polska marka lab4baby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka