Dodaj do ulubionych

ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ

29.04.05, 22:06
Witam,
czy któraś z was pije lub piła jakiekolwiek środki pobudzające laktację?
Jakie? Czy to działa, czy są jakieś przeciwwskazania?
Pozdrawiam - Dorota
Obserwuj wątek
    • maaaluszek Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 29.04.05, 22:15
      czesc! ja pije ziolka...herbapolu o nazwie fitomix...nr 4...powiem Ci tak...czy
      pomaga...hmmmm...chyba bardziej sugestywnie niz faktycznie...smile))podejrzewam ze
      nie zaszkodzi i nie pomoze...podstawa z mojego doswiadczenia to wierzyc w to ze
      spokojnie dasz rade i starac sie o tym nie myslec...wiem ze to trudne bo mialam
      juz kilka razy tzw kryzysy laktacji i nie wynikaly one z tego ze mala zaczela
      wiecej jesc nagle tylko z mojej podswiadomej obawy ze moge nie dac rady...udalo
      mi sie z tego wyjsc...dodatkowo jak masz problemy to po kazdym karmieniu
      odciagaj laktatorem pozostaly pokarm...
      pozdrawiam
      Magda
    • anek.anek Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 29.04.05, 22:16
      ja piłam herbatki ziołowe Herbapolu (chyba - już nie pamiętam) kupione w
      aptece. Miałam przez pierwsze dni problemy z karmieniem - piłam tego całe
      mnóstwo (pierwsze szklanki wydawały się paskudne, ale później nawet smakowało) -
      tak, że nabawiłam się nawału pokarmu. Być moze to był czysto fizjologiczny
      nawał, ale zioła rzeczywiście pomagały. Używałam ich bardzo długo w sytuacjach,
      kiedy np. musiałam na długo wyjś ć z domu i dzień wcześniej musiałam ściągnąć
      więcej niż zwykle mleka. Zioła działały po kilku godzinach.
      • monikaps Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 30.04.05, 00:08
        Ja piłam herbatkę HIPP dla kobiet karmiących piersią. Ale przede wszystkim trzeba pić dużo płynów - około 3 litrów dziennie. Jeszcze w szpitalu (byłam tam 2 tygodnie) po prostu stawiałam sobie dwie butelki wody i mówiłam "do jutra do tej godziny muszę je wypić". Ewunia niedawno skończyła roczek, nadal karmię ją piersią (oczywiście już nie tylko) a ona ssie porządnie.
        Pozdrawiam
        Monika
    • nelja Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 30.04.05, 07:09
      Cześć. Ja piję Hipp'a. Prawde mówiąc nie wiem czy mi pomaga, ale bardzo
      smakuje. Na moją laktację najlepiej działa sok jabłkowy. Dla mnie to rewelacja.
      Polecam
      • agusia.19 Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 30.04.05, 13:11
        Slyszalam,ze pomaga picie bawarki.
    • mamaczarusia Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 01.05.05, 14:44
      Podstawą jest Twój spokój, picie dużej ilości płynów-najlepiej wody, można pić
      ziółka (fitomix),i 1 dziennie piwo karmi.Pozdr.
    • happy.mama.kasi Herbatka Hipp- polecam 01.05.05, 20:07
      Zauwazylam, ze po odstawieniu tej herbatki mleka blo mniej. Wczoraj do niej
      wrocilam i... zalala mnie rzeka mleka smile))
      Pozdrawiam- Asia, mama Kasi
      • maja2004 Re: Herbatka Hipp- polecam 01.05.05, 21:00
        Dziewczyny ile piłyście tych herbatek, Hippa, czy Fito-Mix, na obu pisze by pić
        3 razy dziennie, ja piję tyle, ale nie ma efektów, nie wiem, czy można pić
        wiecej.
        maja
        • maja2004 Re: Herbatka Hipp- polecam 02.05.05, 22:35
          podciągam
          • szynszylka2004 Re: Herbatka Hipp- polecam 02.05.05, 23:20
            Hej ja pije też HIPP i mam pokarm ale chyba tez niezbyt duzo poniewaz Amelka
            possie troszke i zaraz zaczyna płakać i chce butle bo dokarmiam ja butla bo
            dużo je a jest kruszynka
            i musi nabrac troszke ciałka...
            pozdrawiam...
    • ktos3 Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 03.05.05, 09:37
      ja kiedys usłyszałam, że "mleko jest w głowie nie w piersiach"...i chyba coś w tym jest, ja nastawiałam się na karmienie piersią i nie mam z tym problemu od samego początku...nastawienie to po pierwsze, a po drugie pije dużo wody niegazowanej. Pozdrawiam i życzę sukcesów na drodze mlecznej :o)
      • aska1972 Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 03.05.05, 09:55
        A mnie herbatki nie pomagają. Miałam taki kryzys, że myślałam, że to koniec
        karmienia. Ale pomógł mi odpoczynek.
        Przestałam sie stresować, więcej odpoczywałam, spałam itp.
        Pomogło! Teraz mogę wykarmic bliźnięta wink
      • eva78 Re: ŚRODKI WSPOMAGAJĄCE LAKTACJĘ 03.05.05, 10:10
        Ja piję na zmianę hipp i fito-mix, ale nie codziennie. Są takie dni, że mam
        mniej mleka i wtedy wypijam jedną-dwie dziennie. Po 2-3 godzinach od wypicia
        czuję duży napływ mleka do piersi. Nie wiem jak te herbatki działają, być może
        jest to oddziaływanie na psychikę, ale najważniejsze, że są efekty smile)Poza tym
        bardzo mi smakują. Karmię tylko piersią, nie dokarmiam i myślę, że w tym tkwi
        tajemnica. Piję głównie wodę niegazowaną, ale też inkę z mlekiem i sok
        jabłkowy. W ciągu dnia wypijam nie więcej niż 2 litry płynów. Co do często
        polecanego piwa karmi- u mnie wywołuje efekt odwrotny, więc nie piję. Jak mam
        ochotę na piwko, to od czasu do czasu Żywiec niskoalkoholowy(0.5%)
        Dziecko pięknie przybiera- nawet po 300g tygodniowo. Nie zdarzyło się jeszcze,
        żeby jednorazowo przy karmieniu opróżnił pierś do końca(je co 3 h)w nocy 7
        godzinna przerwa. Reasumując: karmienie tylko i wyłącznie piersią, od czasu do
        czasu herbatka laktacyjna, woda w rozsądnych ilosciach no i wiara w to, że
        porafisz wykarmić dziecko, które urodziłaś.
        Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka