Dodaj do ulubionych

4 mce - poduszka w wózku

07.07.05, 16:24
CZy wasze dzieciaki jeżdżą w wózku na płasko czy z poduszką. Moja mała
stanowczo odmawia gapienia się w niebo, zarzuciła również spanie na spacerze
kiedy akurat nie jest pora drzemki. Zaczęłam ją układać na jasieczku, jest
strasznie z tego zadowolona, ja troche mniej bo wiem, że to nie jest zdrowe
dla kręgosłupa. Jak jest u was??
Obserwuj wątek
    • one9 Re: 4 mce - poduszka w wózku 07.07.05, 16:50
      Mój Synek od tego też wieku leżał juz na podusi w wózku. Tyle, że na płaskiej -
      nie na wypchanym "jaśku". Bardziej chodzi mi o to, by główka nie latała po
      wózku, a była wtulona w poduchę. Za wysoko nie można kłaść dziecka.
    • bombonik Re: 4 mce - poduszka w wózku 07.07.05, 16:58
      A kto powiedzial ze nie mozna? moja mala byla w szpitalu i wlasnie kazano ja
      bardzo wysoko ukladac ale nie dlatego ze byla chora tylko dzieci ktore maja
      trudnosci w odbijaniu po jedzeniu nie ulewaja sie jak maja tak poduszke.Miala
      wtedy 1miesiac i w dalszym ciagu tak lezy w nocy nawet tak spi.
      • mmala6 Re: 4 mce - poduszka w wózku 07.07.05, 17:45
        Pediatra i ortopeda powiedzial, ze sie nie zaleca poduszek u takich maluszkowNo
        chyba ze to raczej udaje poduszke niz nia faktycznie jest.
        Poduszka tak ale zeby byla na calej dlugosci pleckow, a nie zeby sie konczyla w
        polowie kregoslupa.Jak dziecko ulewa to sie zaleca podnoszeni wezglowia lozeczka
        (np podlozyc ksiazki pod nogi lozeczka), tak aby dziecko lezalo pod katem a nie
        calkiem poziomo.Ale pod pleckami musi miec prosto, do pleckow zaliczam tez kregi
        szyjne kregoslupawink)
        W wozku (podobnie jak w lozeczku)nie uzywamy i nie uzywalismy nigdy zadnej
        poduszki.Jak sie dziecko chce podniesc to podnies mu troszke oparcie wozka, tak
        zeby pupe mialo na siedzisku a plecki na oparciu.Kregoslup jest na prostym,
        dziecko widzi co trzeba i wszystko grasmile)
        • kinga3 Re: 4 mce - poduszka w wózku 07.07.05, 18:25
          A ja wożę Antosia w foteliku, od 3 miesiąca, bo strasznie był ciekaw otoczenia.
          Jeździmy sobie po mieście, załatwiamy różne sprawy domowe i firmowe, ciągle z
          kimś gadam na ulicy, a on sobie siedzi i obserwuje. Nie muszę dodawać, że jest
          baaardzo zadowolony!
          • mmala6 Re: 4 mce - poduszka w wózku 07.07.05, 18:43
            fotelik to co innego.Jest tak wyprofilowany zeby dziecko bylo w naturalnej dla
            niemowlaka pozycjismile)
            • patunia79 Re: 4 mce - poduszka w wózku 07.07.05, 21:21
              Mój Patryk śpi i jeździ w wózku na poduszce od drugiego miesiąca życia. Jest to
              płasak poduszką, dość sztywna, żaden pediatra mi tego nie zabronił, jak również
              ortopeda.
              • iwka901 Re: 4 mce - poduszka w wózku 07.07.05, 21:22
                mała ma poduszkę od początku ,ale taką nie puchatą, raczej płaską.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka