Dodaj do ulubionych

teciowie chca kupic prezent

16.07.05, 09:14
Mateuszkowi oczywiscie.Jak sie dowiedzieli ze mata edukacyjna jest pozyczona,
to koniecznie chcieli mu kupic nowa.Moj maz na szczescie wybil im to z glowy,
wiec teraz sie uparli na....hustawke!nie dosc ze nie mamy miejsca, to jeszcze
przynajmniej przez pol roku Matek nie bedzie z niej korzystal!no i wlasnie cos
musze wymyslic zeby nie wydali kasy bez sensu a zabawka "rosla" razem z
dzieckiem.Myslalam o jakis edukacyjnych...co polecacie, mysle ze w granicach
100-150zl.Cos eduakcyjnego z Tiny Love?np Odkrywczy Szlak albo Muzyczny Ocean?
nie wiem ile to kosztuje, ale moze cos w tym stylu? co sadzicie? a moze cos w
ogole innego?czym sie teraz moje dziecko bedzie bawic???juz powoli zaczyna
siadac..
bede wdzieczna za podpowiedzismile
Obserwuj wątek
    • barbi1 Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 10:03
      Wprawdzie to nie zabawka, ale na pewno się przyda- krzesełko do karmienia, o ile jeszcze Twój Matek takiego nie posiada. Za tydzień chrzcimy Ninę i chrzestna kupiła jej właśnie takie krzesełko. I ono też przynajmniej ze 3 lata <rośnie> z dzieckiem. A z zabawkami to różnie bywa, często trudno utrafić w gust malucha. Mojej siostry syn (11 miesięcy) ma dużo zabawek, a i tak najchętniej bawi się sprzętami agd, plastikową butelką z wodą czy zwykłą zakrętką od słoika. Ostatnio zabrał ze sobą na spacer trzepaczkę do ubijania piany....
      • mmala6 Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 12:53
        Dziekismileale krzeselko do jedzenia "zaklepali" sobie moi rodzicesmileMatek jeszcze
        nie siedzi, wiec to za jakis czas....A tesciowie wydzwaniaja bo cos chca
        koniecznie kupic...moze jakis robot wielofunkcyjny dla mniewink) (tak a propos
        sprzedu agd)smile
        • haika Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 13:02
          Popieram krzesełko, robot jak najbardziej, jeśli nim nie dysponujesz - na 100%
          przyda się! Dodam jeszcze, że kojec/łóżeczko turystyczne jest bardzo fajną
          sprawą, przydaje się na dość długo, podejrzewam, że na dłużej niż mata. U nas
          sprawdziło się świetnie - używamy od czasu zanim Róża zaczęła siedziec, teraz
          już raczkuje i staje, ale kojec jest jej malutkim placem zabaw, kiedy muszę
          wyjść z pokoju, niedługo bedziemy sprawdzac jaki z niego pożytek w podróży.
          • mmala6 Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 13:05
            z tym robotem zartowalam, to ma byc cos bardziej bezporednio dla Mlodego...ale
            ten kojec to nie glupia sparwa.Zwlaszcza ze tesciowie mieszkaja 100km od nas i
            jak tam jedziemy to Matek nie ma gdzie spac.Jakie lozeczko polecasz? na co
            nalezy zwrocic uwage?ja sie nie znam a tesciowie tym bardziej, no i cena, po ile
            sa takie kojce/lozeczka turystyczne?
            • nataliamackowiak Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 14:26
              Łóżeczko turystyczne to juz Ci sie nie opłaca wg mnie, lepiej kojec, bo dziecko
              masz już duże, w kojcu jest nisko dno, w razie czego tam pośpi, a w łóżeczku
              turyst,. jest dno dość wysoko jak na takie dziecko. Kojce sa rózne-nowe firmowe
              to kilka stówek, używane taniej.
              Mata-nie opłaca się kupowac maty dziecku półrocznemu.
              Huśtawka-zależy jaka, elektryczna samobujająca jest do 11 kg, do około roku,
              nie opłaca Ci się już. Chyba że taka zwykła, no nie wiem.
              Krzesełko do karmienia-moja Oliwka juz jak była w piątym miesiącu była sadzana
              na troszkę w nim, teraz ma 9 miesięcy krzesełko spisuje się na medal. polecam
              firmowe Chicco lub Peg Perego. opłaca się wydac. Nowe pod 700zł, ale uzywane sa
              spoko, po ok. 300zł.
              Z zabawek firmowych-Muzyczny Ocean Little Tikes, magiczna kula fisher Price ,
              Garnuszek na klocuszek fisher Price itp. Jest tego mnóstwo. ceny nowych do
              stówki około.

Pozdrawiam.

Nataliasmile
              • mmala6 Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 14:36
                dziekismile)
                jezeli chodzi o kojec/lozeczko turystyczne to myslalam ze sa takie ze dno jest
                na samym dole, wiec Matek by jeszcze skorzystal...ale i tak za drogie, a
                uzywanego tesciowie nie kupiawink
                Matek jeszcze sam nie siedzi (co ja pisze, on prawie w ogole nie siedzi!trzeba
                go mocno trzymac w pasiewink)wiec krzeselko troche pozniej.
                Hustawka nie wiem jaka, jakas tak rozkladana na jakims stelazu.Ale nie chce
                teraz zadnej hustawki, bo nie mamy miejsca i tak juz mata pol pokoju zajmujewink
                Chyba rzeczywiscie jakas zabawka i tyle.Wiem, ze zabawek jest mnostwo ale
                chcialabym cos takiego czym sie bedzie bawil (albo ze jest najwieksze
                prawdopodobienstwo ze sie bedzie bawic).
                • mamakasienki1 Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 15:07
                  Hej
                  Jakiś czas temu kupiłam swojej Kasi muzyczny ocean na allegro i dopiero teraz
                  zaczyna z niego korzystać jako tako. We wtorek skończy pół roku i też jeszcze
                  nie siedzi, a zabawka - myślałam, że to wyrzucone pieniądze, a tu niespodzianka
                  małej w końcu się spodobał za to mata leży w kącie.
                  Pozdrawiam
            • haika Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 15:10
              My kupilismy łóżeczko turystyczne Graco z przeznaczeniem na kojec i sprawdza
              się świetnie, owszem miało takie podwieszane dno dla maluszka, ale nawet go nie
              montowaliśmy, bo Róża by z niego wypadła. Kiedy jedziemy do teściów zabieramy
              je ze sobą, składa się w niewielką paczkę, także jest bardzo praktyczne,
              stawiamy je wtedy w ogrodzie i jesteśmy spokojni. W domu łóżeczko stoi cały
              czas rozłożone, mała się w nim bawi, kiedy muszę coś zrobić w domu lub drzemie
              w dzień. Ceny są różne, myślę, że my przepłacilismy słono, ale to był zakup na
              chybcika, musieliśmy małą zostawić na noc u dziadków i stąd ten wybór. Wiem, ze
              dziewczyny kupowały na Allegro bardzo fajne, niedrogie łóżeczka/kojce chyba
              była to firma Arti (??? nie pamiętam), my za nasz zapłaciliśmy ok 400 zł, ale
              wiem że spokojnie można kupić takie za 150 zł, czasem 100 razy ładniejsze
              (dlatego trochę żałuję smileniemniej polecam nasze, nie mam nic do zarzucenia,
              poza ceną. Model - Graco, Contour Roll a Bed, kolor Allure
              www.bobosklep.pl/product_info.php?cPath=38&products_id=435&osCsid=2848bb0fc331d2527c47a8d85c3d3a29
              • monia72 Re: teciowie chca kupic prezent 16.07.05, 21:30
                Moje dziecko od urodzenia spi w lozeczku turystycznym a teraz wykorzystujemy je
                jako kojec. Kupilismy drogie lozeczko (z wszystkimi bajerami) ale placila
                mamasmile)). Naszym zdaniem fajny i bardzo praktyczny zakup tym bardziej ze duzo
                podrozujemy. My mamy lozeczko firmy Arti (maja strone internetowa i mozna tez
                kupic przez internet). Po prostu ich lozeczka sa sliczne i kolorowe. Ceny chyba
                od 200 zl w gore ale nie jestem pewna. A moze lezaczek dla malucha smile?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka