igus_tryn 07.09.05, 13:49 cześc mamy czy dajesie swoim dzieciaczkom mięsko z królika do zupek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kobajano Re: mięsko z królika 07.09.05, 13:53 ja daję mojej córci (9m-cy) od kilku miesięcy zupki z mięsem królika. Właściewie to była jedna z pierwszyc zupek z mięsem bo jest to podobno mięso najniej uczulające a teraz dostaje żeby urozmaicić dietę (kurczak, indyk i jajko) pozdrawiam paula Odpowiedz Link Zgłoś
ramota Re: mięsko z królika 07.09.05, 14:01 Też podaję i bardzo Jej smakuje...) Pozdrawiam. ASIA Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: mięsko z królika 07.09.05, 14:04 moja prawie 7 miesięczna córcia uwielbia potrawkę z ziemniaków z królikiem i czasami mam wrażenie ze zjadłaby wiecej niz jeden słoiczek Odpowiedz Link Zgłoś
haika Re: mięsko z królika 07.09.05, 14:03 Ja także podaję od 6 m. życia Róży warzywa z królikiem (słoiczek). Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: mięsko z królika 07.09.05, 14:14 Tak - królik prosto ze wsi. Nie tylko do zupek ale jako pulpety czy duszony, mielony itp. jest to urozmaicenie , bo tak to tylko drób, wieprzowina, a jak kupiłam wołowine to gotowłam 3 godz i twarda jak kamień - wywaliłam. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
kobajano Re: mięsko z królika 07.09.05, 14:16 wołowina to chyba nie jest wskazana w młodym wieku?? Ale mogę się mylić - tak pamiętam z jakiejś książki Odpowiedz Link Zgłoś
bea-ta Re: mięsko z królika 07.09.05, 14:44 Igor ma skończone 14mż i dopiero teraz podaje wolowine zresztą pierwszy i ostatni raz z powodów j/w opisałam. Zaś mięsko wołowe nie jest zakazane jesli nie ma alergii, oczywiście zdecydowanie lepsza jest cielęcina, ale teraz jej nie uświadczysz, nie mówiąc juz o jagnięcinie. Maluchwi mozna podawać nawet dziczyzne pod warunkiem, że przebadana, jak każde mięsko, które podajemy z niewiadomych zródeł. Beata Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk a gdzie to kupujecie? 07.09.05, 14:12 no właśnie, gdzie to można kupić, myślę o króliku nie słoiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
arletta.wagner Re: a gdzie to kupujecie? 07.09.05, 14:31 wczora widziałam tuszkę z królika w careffourze ( tak sie to pisze?) ale chyba lepszy taki ,,wiejski"królik Odpowiedz Link Zgłoś