mama79 10.09.05, 13:33 mam pytanko odnośnie leku na kolkę sab simplex? nie jest dostępny w polskich aptekach, czy jest skuteczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pampeliszka Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 13:55 U mnie pomoglo.Dawalam 15 kropel przed karmieniem na poczatku, potem po 8.W polowie 3 m-ca kolki zniknely. Lek nam przepisala nasza pani pediatra (mieszkam w Czechach). Odpowiedz Link Zgłoś
zofia27 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 18:36 U nas pomogl na tzw. kolke gazowa, ale efekty sa dopiero po kilku dniach. Wg. ulotki srodek bez jakichkolwiek srodkow ubocznych, stosujemy juz ponad miesiac z dobrym rezultatem , ale pediatra ostrzegal nas, ze nie wszystkim pomaga, trzeba wyprobowac! Odpowiedz Link Zgłoś
zwierzaku Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 18:52 mojej córce (7 tyg) chyba pomógł bo stosujemy od tygodnia a od 5 dni kolek nie ma.jest płacz ale z innego powodu. sprytna córcia przyzwyczaiła sie na rękach i w określonej pozycji jest super (przez te cholerne kolki gdzie się nosiło, tuliło i cuda wyprawiało zeby nie bolało) a dziecio szybko załapało ale to już inna historia warto spróbowac. nie wiem ile krople te kosztują ale polskie kosztują około 19 zł i nie pomogły powodzenia pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
tea77 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 19:41 w polsce go nie ma ale ten sam skłąd ma esputikon który u nas mozna dostać.My od dzis gozaczynamy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
27kasiek Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 20:58 Hej ja zaczynam stosowac, mam nadzieje ze pomoze, dziewczyny a jak Mala placze i chce jesc co godzinke to tez dawac te 15 kropli co godzine? Stosowalam wczesniej infacol ale bez skutku. Ja placilam za sab simplex 24 zl, kupilam przez internet.Pozdrawiam i czekam na wskazowki od mam stosujacych sab s. Odpowiedz Link Zgłoś
mama79 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 20:59 właśnie esputikon ma podobny skład właściwie taki sam, ale w sab simpleks jest dodatkowy jeden składnik chemiczny, a esputikon to całkowicie ziołowy lek jak zresztą wszystkie polskie leki na kolkę dla niemowląt!! Myślę, że to włśnie ten składnik jest skutechny, bo esputikon man nie pomógł!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziula74 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 23:40 mieszkam w niemczech i stosuję sab simplex u mojego Malucha od 2 miesięcy. przed każdym karmieniem 15 kropli. poleciła mi go położna. uważam, że jest rewelacyjny.teściowa przywiozła mi z Polski infacol i nie pomagał. Odpowiedz Link Zgłoś
bemark76 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 16.09.05, 09:11 u nas 2x w pewnych odstepach czasu (2 tygdnie) dalismy esputicon i po tyn to dopiero mala miala kolke..... wyrzucilam to w cholere... Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 11.09.05, 09:05 W Czechach mozna kupic bez recepty, kosztuje okolo 12 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia_26 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 11.09.05, 09:45 ja równiez stosuję od tygodnia i jest wyraźna poprawa, podaję 3x dziennie po 15 kropli przed karmieniem.Przywiózł mi znajomy z Niemiec, kosztował 7 euro.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 11.09.05, 10:21 My stosowaluiśmy, pomagał mojej córci, trzeba go kupić w Niemczech, ale tu na forum często ktos ma na sprzedaż. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
blizniak18 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 15.09.05, 23:41 Ja stosowałam SAB i byłam z niego zadowolona.Mam nawet jedną buteleczkę na sprzedaż.GG 1839478 Odpowiedz Link Zgłoś