Dodaj do ulubionych

SAB SIMPLEX kto stosował?

10.09.05, 13:33
mam pytanko odnośnie leku na kolkę sab simplex? nie jest dostępny w polskich
aptekach, czy jest skuteczny?
Obserwuj wątek
    • pampeliszka Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 13:55
      U mnie pomoglo.Dawalam 15 kropel przed karmieniem na poczatku, potem po 8.W
      polowie 3 m-ca kolki zniknely. Lek nam przepisala nasza pani pediatra (mieszkam
      w Czechach).
    • zofia27 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 18:36
      U nas pomogl na tzw. kolke gazowa, ale efekty sa dopiero po kilku dniach. Wg.
      ulotki srodek bez jakichkolwiek srodkow ubocznych, stosujemy juz ponad miesiac
      z dobrym rezultatem , ale pediatra ostrzegal nas, ze nie wszystkim pomaga,
      trzeba wyprobowac!
    • zwierzaku Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 18:52
      mojej córce (7 tyg) chyba pomógł bo stosujemy od tygodnia a od 5 dni kolek nie
      ma.jest płacz ale z innego powodu. sprytna córcia przyzwyczaiła sie na rękach i
      w określonej pozycji jest super (przez te cholerne kolki gdzie się nosiło,
      tuliło i cuda wyprawiało zeby nie bolało) a dziecio szybko załapało sad ale to
      już inna historia
      warto spróbowac. nie wiem ile krople te kosztują ale polskie kosztują około 19
      zł i nie pomogły
      powodzenia
      pozdrawiam cieplutko
    • tea77 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 19:41
      w polsce go nie ma ale ten sam skłąd ma esputikon który u nas mozna dostać.My
      od dzis gozaczynamy.
      Pozdrawiam
      • 27kasiek Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 20:58
        Hej
        ja zaczynam stosowac, mam nadzieje ze pomoze, dziewczyny a jak Mala placze i
        chce jesc co godzinke to tez dawac te 15 kropli co godzine? Stosowalam
        wczesniej infacol ale bez skutku. Ja placilam za sab simplex 24 zl, kupilam
        przez internet.Pozdrawiam i czekam na wskazowki od mam stosujacych sab s.
    • mama79 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 20:59
      właśnie esputikon ma podobny skład właściwie taki sam, ale w sab simpleks jest
      dodatkowy jeden składnik chemiczny, a esputikon to całkowicie ziołowy lek jak
      zresztą wszystkie polskie leki na kolkę dla niemowląt!! Myślę, że to włśnie ten
      składnik jest skutechny, bo esputikon man nie pomógł!!
      • dziula74 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 10.09.05, 23:40
        mieszkam w niemczech i stosuję sab simplex u mojego Malucha od 2 miesięcy.
        przed każdym karmieniem 15 kropli. poleciła mi go położna. uważam, że jest
        rewelacyjny.teściowa przywiozła mi z Polski infacol i nie pomagał.
      • bemark76 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 16.09.05, 09:11
        u nas 2x w pewnych odstepach czasu (2 tygdnie) dalismy esputicon i po tyn to
        dopiero mala miala kolke..... wyrzucilam to w cholere...
    • pampeliszka Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 11.09.05, 09:05
      W Czechach mozna kupic bez recepty, kosztuje okolo 12 zl.
      • sylwia_26 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 11.09.05, 09:45
        ja równiez stosuję od tygodnia i jest wyraźna poprawa, podaję 3x dziennie po
        15 kropli przed karmieniem.Przywiózł mi znajomy z Niemiec, kosztował 7
        euro.Pozdrawiam
    • nataliamackowiak Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 11.09.05, 10:21
      My stosowaluiśmy, pomagał mojej córci, trzeba go kupić w Niemczech, ale tu na
      forum często ktos ma na sprzedaż.
      Natalia
    • blizniak18 Re: SAB SIMPLEX kto stosował? 15.09.05, 23:41
      Ja stosowałam SAB i byłam z niego zadowolona.Mam nawet jedną buteleczkę na
      sprzedaż.GG 1839478
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka