kasia9926 02.10.05, 19:39 Witam. Mój niespełna 7 tyg. maluszek krzyczy przy przewijaniu i ubieraniu. Czy u kogoś było podobnie? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angu Re: Płacz malucha 02.10.05, 20:01 hej, moi chłopcy obecnie 3 m-ce poczatkowo tez zawsze plakali przy przewijaniu i ubieraniu z czasem to im sie zmieniło i aktualnie zazwyczaj juz nie placza choc czasami im sie to trafi no i oczywiscie placza w zupelnie roznych porach dnia z nie wiadomych przyczyn jak juz nie daje rady to włączam odkurzacz - działa od razu i skutecznosc 100% pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mowi32 Re: Płacz malucha 02.10.05, 21:29 U mnie też tak było. Zaczęłam mu śpiewać i mówić wierszyki, żeby uatrakcyjnić przewijanie i odwróciło to jego uwagę. Potem nawet polubił. Teraz znowu jest sajgon, bo zaczyna się wiercić i uciekać, ale to podobno normalne. Obecnie, żeby go zająć, daję mu do łapek różne rzeczy (tubki lub pojemniki z kremem, grzebyk, kubek po jogurcie, zabawkę itp.). Czasem pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera80 Re: Płacz malucha 03.10.05, 07:03 Moja corka tez tak robila.Ale teraz staram sie przewijac i ubierac ją szybciej.I pomaga to.Skraca nieprzyjemna czynnosc dla malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mowi32 Re: Płacz malucha 03.10.05, 22:42 Ciekawe jeszcze czy przewijasz przed czy po jedzeniu. Jeśli przed, to spróbuj to zmienić i przewijaj po. Może wtedy maluszek będzie miał lepszy humorek. Odpowiedz Link Zgłoś
biba23 Re: Płacz malucha 04.10.05, 07:48 Hej spróbuj właśnie po pierwsze z tym przewijaniem po karmieniu u nas jak był głodny to krzyczał i na nic dało przewijanko w tempie ekspresowym, po drugie nie lubi zimnego więc na przewijak kładziemy ręcznik na to pieluchę flanelową i na to tetrową i po trzecie podgrzewamy w pokoju przed przewijaniem trochę dmuchawą. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś