Dodaj do ulubionych

Płacz malucha

02.10.05, 19:39
Witam. Mój niespełna 7 tyg. maluszek krzyczy przy przewijaniu i ubieraniu.
Czy u kogoś było podobnie? Kasia
Obserwuj wątek
    • angu Re: Płacz malucha 02.10.05, 20:01
      hej, moi chłopcy obecnie 3 m-ce poczatkowo tez zawsze plakali przy przewijaniu
      i ubieraniu z czasem to im sie zmieniło i aktualnie zazwyczaj juz nie placza
      choc czasami im sie to trafi no i oczywiscie placza w zupelnie roznych porach
      dnia z nie wiadomych przyczyn jak juz nie daje rady to włączam odkurzacz -
      działa od razu i skutecznosc 100% pozdrawiam!
    • mowi32 Re: Płacz malucha 02.10.05, 21:29
      U mnie też tak było. Zaczęłam mu śpiewać i mówić wierszyki, żeby uatrakcyjnić
      przewijanie i odwróciło to jego uwagę. Potem nawet polubił. Teraz znowu jest
      sajgon, bo zaczyna się wiercić i uciekać, ale to podobno normalne. Obecnie,
      żeby go zająć, daję mu do łapek różne rzeczy (tubki lub pojemniki z kremem,
      grzebyk, kubek po jogurcie, zabawkę itp.). Czasem pomaga.
    • pantera80 Re: Płacz malucha 03.10.05, 07:03
      Moja corka tez tak robila.Ale teraz staram sie przewijac i ubierac ją
      szybciej.I pomaga to.Skraca nieprzyjemna czynnosc dla malucha.
    • mowi32 Re: Płacz malucha 03.10.05, 22:42
      Ciekawe jeszcze czy przewijasz przed czy po jedzeniu. Jeśli przed, to spróbuj
      to zmienić i przewijaj po. Może wtedy maluszek będzie miał lepszy humorek.
    • biba23 Re: Płacz malucha 04.10.05, 07:48
      Hej
      spróbuj właśnie po pierwsze z tym przewijaniem po karmieniu u nas jak był głodny
      to krzyczał i na nic dało przewijanko w tempie ekspresowym, po drugie nie lubi
      zimnego więc na przewijak kładziemy ręcznik na to pieluchę flanelową i na to
      tetrową i po trzecie podgrzewamy w pokoju przed przewijaniem trochę dmuchawą.
      pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka