Dodaj do ulubionych

ulewanie u noworodka

08.11.05, 18:12
Moja coreczka ma 7 dni. Duzo wisi przy cycu i dosc aktywnie ssie ( nie
zasypia w trakcie) dopiero pod koniec zasypia i nie wiem czy jak zasnie
powinnam ja brac na ramie i nosic by jej sie odbilo? Zrobilam tak kilka razy,
beknela mi 3 razy ale i tyle samo razy nie beknela. Nawet jak beknela i
odlozylam ja spac to po 1-2 h ulalo jej sie. Czasem w trakcie karmienia ulewa
sie jej. Czy to normalne? MOze cos robie zle?
Obserwuj wątek
    • esti.v Re: ulewanie u noworodka 08.11.05, 18:39
      Nie martw się,nic nie robisz źle. Ja też miałam wiele wątpliwości na początku.
      Moja malutka tak szybko piła mleczko,że się dławila,i często ulewała po
      zjedzeniu.Po każdym karmieniu powinno się dziecku pomóc w odbiciu,jeżeli zaśnie
      to nie trzeba,nic się nie stanie jak bez tego położysz ją spać.Nie martw się
      też gdy trochę zwróci po jedzonku,chyba że będą to częste i duże wymioty.
      Powodzenia!
    • jamile Re: ulewanie u noworodka 08.11.05, 21:02
      Ulewanie trzeba chyba po prostu przeczekać, nie ma na to w 100% skutecznego
      sposobu. Moja Mała ulewała czy nosiłam czy nie nosiłam do odbicia, ba, przez
      pierwszych kilka tygodni zwracała pokarm w całości... aż skończyła 3 miesiąc i
      jak ręką odjął.
      A do odbijania (gdy uśnie przy piersi) nigdy dziecka nie budzę
    • agniecha79 Re: ulewanie u noworodka 08.11.05, 21:50
      witam,
      nie martw się, powinno jej przejść, jeśli nie skonsultuj to z pediatrą, ale co
      do tego odbijania...mój synek ma 3,5 miesiaca i za każdym razem jak go karmię,
      nawet w nocy pionizuję go do odbicia a to z tej przyczyne, że jak tego nie
      zrobię to zalegające powietrze w brzuszku powoduje, że nie śpi spokojnie, w
      nocy potrafi sie budzic nawet co 30 min. Jest to meczace zarówno dla mnie jak i
      dla niego. Zdarza sie ze sie, że tak siedze z nim w pokoju nawet i 40 min w
      nocy, ale za to nie budzi mi sie o 5 rano z powodu zalegajacego powietrza,
      tylko spio do 9.
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka