Dodaj do ulubionych

czy to kolki

03.01.06, 18:56
mój synek ma 3 tygodnie
od 3 dni po kazdym posiłku wije sie jak wąż,stęka i potem przeraźliwie
płacze .słyszałam że kolki sa o określonej porze a on ma je cały dzień i noc.
CZy herbatke plantex trzeba podać jednorazowo, czy można odgrzewać
kilkakrotnie i podawac po parę łyków przez całydzień. piszaże jedna saszetka
na cały dzien jak mam to rozwiazac skoro mój mały co njamniej 10 razy
dziennie ryczy w niebo głosy?
Obserwuj wątek
    • elf75 Re: czy to kolki 03.01.06, 19:05
      Układ pokarmowy u malucha jest jeszcze niedojrzały, dopiero się kształtuje. Jeśli karmisz piersią, to musisz przynajmniej przez 2 miesiące uważać na to co zjadasz. Mi lekarz pozwolił podawać synkowi Espumisan w niewielkich ilościach. Wydaje się, że musisz uzbroić się w cierpliwość!!! Powodzenia
      • mycha231 Re: czy to kolki 03.01.06, 19:13
        moja córka miała kolki praktycznie od urodzenia,też cały dzień przez 2,5
        miesiąca.podawałam sab simplex ale to nie skutkowało za bardzo.dodam że koperku
        nie mogłam dawać bomała miała po nim jeszcze wieksze kolki-dzieci często sa
        uczulone na zioła.cierpliwość moja droga to najlepsze lekarstwo.powodzenia
        • ajka1 Re: czy to kolki 03.01.06, 22:44
          powtórzę to po raz nie wiem który - na kolkę tylko SAB SIMPLEX!!! Poczytaj sobie dokładnie post o tym leku! Podając ten lek dwa czy trzy razy jest bezsensowne i wcale się nie dziwię, że nie pomaga. Sab Simplex trzeba podawać dziecku SYSTEMATYCZNIE ( ja kolkę u swojej córki mam juz za sobą - dzięki temu lekarstwu ). 15 kropli do każdego posiłku - nawet w nocy przez kilka tygodni, nawet gdy kolka ustąpi podawać dalej - napewno nie zaszkodzi. Gdzy mojemu dziecku kolki przeszły poprostu schodziłam z dawki, stponiowo dawałam co drugie karmienie, co trzecie itd.
          A na wszysktie inne leki na kolkę szkoda pieniędzy.
          No i faktycznie dużo cierpliwości.
        • 111nika Re: czy to kolki 21.01.06, 17:24
          Ile te krople kosztuja i jak je kupic? Prosze o odpowiedz.
          • a.manka Re: czy to kolki 22.01.06, 21:23
            Sab Simplex można kupić w Niemczech (ok. 8 Euro) lub w Czechach (75,5 korony).
            Niestety mojej córce słabo pomagał mimo iż podawałam regularnie i długo. Możesz
            jednak spróbować - kupisz w pierwszej czeskiej aptece po przekroczeniu granicy
            (i to dużo taniej niż w Niemczech), można też podobno kupić przez internet, ale
            ja bym się bała - w końcu podajesz to małemu dziecku. Moja córkr miała
            megakolkę przez prawie 3 miesiące - wierz mi, że w takich przypadkach mało co
            pomaga. My wypróbowaliśmy chyba wszystko: począwszy od domowych sposobów po
            farmaceutyki. Nic nie pomogło, darła się praktycznie przez cały dzień. Też
            jednak jestem zdania, że trzeba próbować wszystkiego, żeby ulżyć dziecku. Pod
            koniec trzeciego miesiąca kolka zelżała, choć nadal zdarzają się dni, kiedy bez
            przerwy ryczy. Tak naprawdę krople takie jak Sab Simplex pomagają, gdy dziecko
            ma kolkę w małym lub średnim nasileniu, mojej Zuzi teraz przynoszą trochę ulgi,
            bo swobodnie po nich puszcza bączki.
            • ajka1 Re: czy to kolki 22.01.06, 21:49
              można kupić na tym forum SPRZEDAM: AKCESORIA I ZABAWKI
    • kaska-czarna Moja rada............ 22.01.06, 21:48
      Witam
      Pilnuj by dzidzi sie odbiło w trakcie karmienia i po,(czesto zbiera sie
      powietrze w brzuszku i maluszek sie meczy bardzo)i uwazaj na to co
      jadasz.Wyeliminuj z diety owoce cytrusowe,kapuste i ciezko strawne
      potrawy...pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka