Dodaj do ulubionych

z czym kaszki

25.04.06, 19:56
chciałabym zacząć dawać mojemu 5 miesięcznemu synkowi kaszki bezmleczne (ma skazę białkowa). czy moge ją zrobić na moim mleku, czy koniecznie na modyfikowany. Narazie mały dostaje tylko cyca, nie jest na żadnym sztucznym. Chociaz niestety musze go przyzwyczajać do "puszkowego" bo wracam do pracy...sad
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jakw Re: z czym kaszki 25.04.06, 20:02
      Możesz także zrobić na wodzie
    • niusia74 Re: z czym kaszki 25.04.06, 20:06
      moj synek, tez ma skaze bialkową, niedlugo skonczy 10 miesięcy, ja tez pracuje,
      ale w domu, takze do cyca moge przystawic kiedy chce, ale i tak robie to rano,
      po poludniu i przed snem, a na podwieczorek przyzwyczailam od niedawna go do
      kszaki na bebilonie pepti na wodzie nie polecala moja pediatrka, wtedy dziecko
      szybko sie nasyca fakt, ale zaraz glodnieje.... wiec jak juz to tylko na mleku,
      zeby bylo wartościowe. Ja juz niedlugo wogole zamierzam zrezygnowac z cyca, bo
      juz mam dosc cyca...
    • ape_pol Re: z czym kaszki 25.04.06, 22:21
      ja daję mojemu dziecku kaszki i kleiki na soczkach owocowych ale moj synek ma
      już 9 mies. może jednak przyda ci sie ta informacja na przyszłość.
    • aniab_24 Re: z czym kaszki 25.04.06, 23:19
      Jeżeli możesz odciągnij pokarm i dodaj kaszkę. Na wodzie nie rób - to taki
      zapychacz.
      • kate_05 Re: z czym kaszki 26.04.06, 09:54
        Proponuje odciagać mleczko, ja w kazdym bądź razie tak robię...Odciagam w
        pracy, przechowuję w lodówce i niania następnego dnia na śniadanko przyrzadzą
        na nim Mlodemu kaszkę...
        Mozesz także spróbować wprowadzic Maluchowi Nestle Sinlac...
        Mój synek też ma skazę i radzimy sobie w ten sposób doskonale...
        Czy twoje dziecko dostaje juz jakieś owoce?
        Jeżeli tak, to do takiej kaszki mozna też dodać trochę owoców...
        • koteczka12 Re: z czym kaszki 26.04.06, 12:58
          Rób na swoim, tylko nie podgrzewaj go za mocno, tylko do temperatury ciała (bo
          straci sporo wartości ), no i nie dziw się, ze rzadkie wyjdą ...
    • anet81 Re: z czym kaszki 26.04.06, 13:22
      jeśli umiesz, to rób na swoim, ja nie umiałam odciągnąć dużej ilośći....
      Ja podaję już dwa lata kaszki bezmleczne na mleku sojowym - dokładnie na
      Isomilu 2 - przejdź się do pediatry po receptę, będzie połowę tańszy - ok 8zł
      Na wodzie nie rób - jest niejadalna.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka