Dodaj do ulubionych

Pieluchy DADA - nie polecam!

15.05.06, 23:03
Kupiłam ostatnio pieluszki dada z biedronki bo przeczytałam tu na forum że są
super.Fakt, ładnie wyglądają kolorowe itp. ale jak założyłam córci to po
niedługim czasie wszystko łącznie z ciuszkami było przesikane.Do tej pory
nigdy nam to się nie zdarzało, używałyśmy huggisów, pieluszek z lidla, happy
i pampersów.
Obserwuj wątek
    • zielonooka2000 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 15.05.06, 23:07
      ja zakladam mojemu synkowi pieluszki dada i jeszcze nigdy nie zdarzylo mi sie,
      zeby przesiakly. Moze poprostu za rzadko je zmieniasz?
    • blesa1 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 15.05.06, 23:07
      Ale numer. A ja właśnie zaczęłam je kupować i wychwalam je jak nie wiem smile Po
      huggisach, które są jak papier ścierny i z których wypływało wszystko co moja
      Córcia nasikała przerzucam się na DADĘ smile Jak widać wiele zależy chyba od
      kształtu pupki dziecka, tak myślę... Bo mi pampersy i huggisy przeciekają niemal
      każda założona (i proszę mi nie zarzucać, że nie umiem zakładać pieluchy smile),
      zwłaszcza jak dziecko leży na boczku, a DADA i te z Lidla sprawdziły sie i są
      super!!! Polecam smile
      • bonnie75 blesa1 16.05.06, 08:09
        A to dobre! Huggiesy jak papier scierny? Chyba cos ci sie pomylilo, kolezanko!
        • blesa1 Re: bonnie75 16.05.06, 17:09
          Nic mi się nie pomyliło smile Mówię o tych zwykłych huggisach. Ale nie
          rozpoczynajmy proszę jadki, bo jak widać pieluchy to jak widać rzecz podlegająca
          wyłącznie subiektywnej ocenie pupki dziecka i jego Mamy smile)) Moja koleżanka
          używa od początku wyłącznie pampersów i chwali je sobie bardzo też nie
          rozumiejąc, jak mogą przeciekać smile A na tyłeczku mojej córki przeciekają i
          pampersy i huggisy.
    • babilon8 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 15.05.06, 23:11
      Za rzadko na pewno nie, może córcia jakoś dziwnie się wierciła, sama już nie
      wiem.Ja na początku też byłam zachwycona no bo bardzo ładnosą, ale chyba już
      ich nie kupię.Pieluszki z lidla są lepsze no i niebieski paseczek pokazuje że
      pora na zmianęsmileZresztą każda pupcia inna do sikaniasmile
      • zielonooka2000 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 15.05.06, 23:19
        moze faktycznie sie wiercila... u chlopcow trzeba uwazac, zeby siusiaczka na dol
        schowac wink ale u dziewczynki to nie wiem smile
        • olkaaaa te z lidla gdzie pokazuja ze pora zmieniać 15.05.06, 23:23
          j w temacie
          • mmala6 Re: te z lidla gdzie pokazuja ze pora zmieniać 15.05.06, 23:30
            jest na nich taki zolty paseczek, ktory robi sie niebieski jak pielucha jest
            zsikanawinkMowa o pieluchach w duzych paczkach, po 29zl.
            taki bajer, ciekawe czy ktoras mama z tego w ogole korzystawink ja tam wole
            metode na 'macanego'wink)
            • zielonooka2000 Re: te z lidla gdzie pokazuja ze pora zmieniać 16.05.06, 00:16
              pampersa newborn tez maja taki paseczek (te nowe), dobre, dla poczatkujacych
              mam, a ja tez na macanego, bo rozbierac nie trzeba i wiadomo ze jest siku wink
            • babilon8 Re: te z lidla gdzie pokazuja ze pora zmieniać 16.05.06, 09:30
              Używałam te pieluchy chyba z 2 miesiące zanim zorientowałam się a raczej
              przeczytałam na forum o tym pasku. Też zawsze sprawdzałam na "macanego"smile ale
              ostatnio zaczęłam zwracać uwagę na kolor paska no i rzeczywiście zgadza się,
              pokazuje supersmile!
        • moncza85 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 16.05.06, 11:39
          Szczeże powiedziawszy, ja też nie jestem zachwycona Dadusiami. Mojej córci
          również sie zdażyło, że przesiusiała te pieluszki ale ja zwalam to na krab tego,
          że za mocno sie wierciła, pozatym zawsze ma po nich odparzenia. Napewno dużo
          zależy od dzieciaczka. Mojej niuni jak narazie najbardziej pasują hugisy i
          napewno nie zgodze się, że są jak papier ścierny.
          • wi0la Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 16.05.06, 11:50
            nie uzywalam Dady ale huggisow tak tych soft & dry i wcale mi sie nie spodobaly
            .Mialam paczke 70 sztuk i maly zasikal je w niecaly tydzien.Mial ciagle w nich
            mokro i w srodku ten podklad caly zbrylony.Wrocilam do pampersow
            • kropka1907 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 16.05.06, 13:19
              Faktycznie Huggisy soft&dry to pomyłka. Ale super-flexy i freedom to zupełnie
              inna bajka - a co za tym idzie dwa razy wyższa cena.
              • mmala6 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 16.05.06, 13:23
                Super Flexy sa super! Dada sie pogorszyly, kiedy byly znacznie lepsze, teraz sa
                jakies takie cienkie i byle jakie.Choc tez ich czasem uzywamy.
                Swietne sa bordowe Rossmanki, Lidlowe z paseczkiem, bo te w malych paczkach wg
                mnie sa za sztywne dla chodzacego dziecka.Zakladam je Mateuszowi do spania.
    • tamara5 Re: Pieluchy DADA - nie polecam! 16.05.06, 13:21
      Używałam Dada, chwaliłam, aż domomentu kiedy trafiłam na jakąś felerną paczkę.
      Wypełnienie z tym proszkiem było przesunięte aż pod brzuszek, szorstki proszek
      prawie na wierzchu, jak tarka. Poza tym normalnie często się zdarzało, że ostre
      ziarenka rozsypane i wtopione były w mijsca na pasie i mogły podażniać skórę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka