Dodaj do ulubionych

Gripe Water...

29.05.06, 09:41
Moja córeczka ma niestety kolkę... Od kilku osób słyszałam, że tę dolegliwość
łagodzi skutecznie Gripe Water. Ale mam jeszcze pytanie - czy ktoś stosował
ten specyfik przed ukończeniem przez dziecko 1 miesiąca? Moja mała w czwartek
będzie miała 4 tyg. i zastanawiam się, czy już jej podać? I jak się go
stosuje? Po prostu na łyżeczkę i do buzi? Bo już nie mam siły patrzeć, jak
Oliwka się męczy... sad
Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • nataliaostrowska Re: Gripe Water... 29.05.06, 09:57
      tez slyszalam, ze jest ok, ale ja stosowalam infacol przed kazdym jedzeniem.
      mala miala kolki, a infacol mozna dawac tez od ukonczenia 1mies. zapytaj
      lekarza, ja bym podala.
      • plava_katja Re: Gripe Water... 29.05.06, 10:00
        też chyba podam, bo codzienne ataki wykańczają i ją, i mnie...
        • taormina Re: Gripe Water... 29.05.06, 10:07
          Gripe Water też możesz podać, bez obaw. Dawkowanie jest na ulotce. Spróbuj też
          Sab Simplex. U nas tylko on pomógł.
      • zaneta11113 Re: Gripe Water... 29.05.06, 13:37
        Cześc jeżeli twoja mała ma silne kolki to polecam Sab Simplex ja go używam ten
        lek sie wcale nie wchłania się do przewodu pokarmowego on ma na celu wiązać te
        gazy.Ja podaje 8 tyg synkowi ten Sab Simplex 3* po 15 kropli i debridat 3* po
        2,5 ml i granulki ASA FOETIDA i NUX VOMICA jest znaczna poprawa to wszystko mi
        przepisał pediatra bardzo dobry lekarz. Pozdrawiam i głowa do góry dacie radę
    • lilia06 Re: Gripe Water... 29.05.06, 10:16
      Na opakowaniu pisze zeby nie stosowac ponizej 1 miesiaca. w tym wieku mozna
      podawac chyba tylko Esputiconsad. Ja podawalam mojej malutkiej Gripe Water jak
      juz miala ze 4 miesiace chyba, nie na lyzeczce tylko nalewalam do kieliszka do
      lekow z dozownikiem i tak wypijała. Nie wypowiem sie na temat skutecznosci leku
      bo tak naprawde to trudno powiedziec co pomaga na kolke. najczesciej trzeba sie
      przemęczyć gdy juz jest i starać jej zapobiec - ja karmilam piersia i musialam
      unikac wielu produktow. Gdy maluch skonczyl 1mc podawalam Espumisan i Plantex
      ale tutaj tez roznie bylo, czasami przechodzilo, czasami nie.
    • ariana1 Re: Gripe Water... 29.05.06, 10:26
      Ja stosowałam. Obie moje córki zaczęły kolkować bardzo wcześnie i byłam
      zmuszona podać im gripe water już w 3 tygodniu. U nas działał rewelacyjnie!
      Podawałam strzykawką prosto do buzi po 2 ml przed karmieniem (karmiłam piersią)
      czyli wychodziło ok 6x na dzień (w nocy nie podawałam). Po 2 m-cach zwiększyłam
      do 3 ml i dalej podawałam profilaktycznie.
    • bonnie75 Re: Gripe Water... 29.05.06, 12:53
      Stosowalam jak Adas mial okolo 2 miesiace i potworne wzdecia, szczegolnie nad
      ranem. Nie pomagalo nic kompletnie (Esputicon wywalilam w desperacji do kosza),
      a po podawaniu systematycznie (5xdziennie po jedzonku jedna lyzeczka do buzi)
      Gripe Water przeszlo jak reka odjal. Polecam!
    • beata761 Re: Gripe Water... 29.05.06, 13:42
      JA podawałam. Polecam, działa rewelacyjnie , dzidzia odczuwa ulgę i uspokaja
      się już po kilku minutach. Podaję małą łyżeczkę do buzi.
      • plava_katja Re: Gripe Water... 30.05.06, 09:52
        dzieki za podpowiedzismile
        wczoraj podałam dwa razy gripe water, ale nie było bardzo widocznej poprawy.
        Dzis rano dałam łyżeczkę po jedzeniu, a potem jeszcze trochę "poćwiczyłyśmy"
        zginanie nóżek do brzucholka. Były pryczki :] a teraz mała śpi słodko prawie 2
        godz !! A to jej się nie zdarzało ostatnio. Zawsze miałam "akcję" do 11-12...
        Więc chyba jednak działa smile
        Miłego dnia, pozdrawiam serdecznie smile
        • plava_katja Re: Gripe Water... 31.05.06, 16:25
          No i w sumie chyba łagdzi dolegliwość, ale jest jedno ALE... Podanie małej
          gripe water łyżeczką graniczy niemal z cudem. Oliwka nie przepada za nim i robi
          wszystko, żeby tylko nie połknąć. Czyli znowu problem... Jeśli uda mi się wlać
          jej troche do pyszczka, czasami dostaje histerycznego wręcz płaczu. dramat, jak
          nie urok, to...
          pozdrawiam serdecznie
          • aniapyka Re: Gripe Water... 31.05.06, 16:44
            ja mojemu malemu podalam gripe water wlasnie w 4 tyg i nic mu nie bylo, moim
            zdaniem gripe water jest najlepszy i u nas dzialal wlasciwie od chwili uzycia.
            podawalam malemu to zakraplaczem!
            • plava_katja Re: Gripe Water... 31.05.06, 16:49
              wlaśnie też wpadłam na pomysł pipetkismile I już za niedługo będę ją miała, więc
              na pewno spróbuję. Oby dało radęsmile Jestem dobrej myśli, bo kolka nas już
              wykańcza... A Oliwka ma dopiero 4 tyg...
        • moja_karolcia Re: Gripe Water... 31.05.06, 18:43
          Witam.Moja córeczka też miała kolkę.U nas sprawdził sie infacol. Polecam.
    • agular Re: Gripe Water... 31.05.06, 17:01
      koleżanka to stosowała i nic nie pomagało a ja stosowałam Infacol i był
      rewelacyjny po 2 nim był spokój smile
      • plava_katja Re: Gripe Water... 31.05.06, 17:03
        Poczekam jeszcze, bo musze wreszcie zacząć stosować odpowiednio ten specyfik.
        Może zakraplacz będzie odpowiedni. A jeśli nie, to spróbuję czegoś innego. Coś
        MUSI przecież pomóc...
        • phantomka Re: Gripe Water... 31.05.06, 17:46
          Mozesz podawac strzykawka, tylko pamietaj, zeby wstrzykiwac na wewn. strone
          policzka, wtedy dziecko spokojnie to polknie. My do gripe water stosowalismy
          debridat...wszystko przepisane przez pediatre, jak mala miala 2 tyg...jezeli
          kolki nie przejda, radze poprosic o recepte na debridat, bo wiem, ze on wielu
          dzieciom pomaga...a nie ma co meczyc dziecka. Powodzenia!
    • ariana1 Re: Gripe Water... 31.05.06, 21:58
      Podawaj strzykawką. I nie po jedzeniu, tylko przed. I regularnie, wtedy
      będziesz miała efekty. Bo tak od czasu do czasu, to nic nie da.
      • plava_katja Re: Gripe Water... 01.06.06, 12:08
        dzięki za rady. Na pewno z nich skorzystam, bo w dalszym ciągu mam problemy z
        podawaniem małej płynu. Za nic nie chce połykać...
        Pozdrawiam serdecznie
    • aniqa1 Re: Gripe Water... 05.06.06, 09:42
      najlepiej zrobisz jak podasz za strzykawki na kieliszek jest za malutka
      nabieraj do 2 ml a jezeli karmisz piersia to w trakcie posilku przerwij na
      chwile karmienie wstrzyknij do buzi (nie podawaj wiecej niz 3 razy po 2 ml)
      badz cierpliwa pozdrawiam
      • plava_katja jednak Infacol... 06.06.06, 22:38
        no i zmieniłam specyfik. Może byłam za mało cierpliwa, ale Oliwka nie polubiła
        Gripe Water. Kupiliśmy Infacol i od 3 dni mała ma się naprawdę dobrze. Płacze
        zdecydowanie rzadziej i widoczne jest, że cierpi mniejsmile Poza tym, je co 2-3
        godz, co wcześniej było naprawdę niemożliwe.
        Osobiście polecam Infacol.
        Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka