Dodaj do ulubionych

rozwolnienie u niemowlaka

30.07.06, 08:26
Witam!!
Mam nastepujacy problem. Od wczoraj moja corcia(5,5 miesiaca) ma bardzo
czeste stolce. Wczoraj zrobila trzy kupki, od rana juz dwie. Dajemy jej
jabuszko z bananem (przecier Bobovity),czy moze od tego tak czeste kupki??
Jesli ktoras z mam miala podobny problem, bardzo prOsze o odpowiedź.
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • zoska7777 Re: rozwolnienie u niemowlaka 30.07.06, 08:47
      Z tego co mi lekarz mowil, to po jabluszkach stolce moga sie rozrzedzic...
      Ale marcheweczka powinna je znormalizowac.
      Ja dopiero w przyszlym tygodniu zaczne mojej malutkiej 5,5 miesiecznej coreczce
      wprowadzac stale pokarmy wiec sie wowczas przekonam jak to dziala. wink
      • agunia1978 Re: rozwolnienie u niemowlaka 30.07.06, 11:01
        Hehe, ja od rana już 3 kupkę doświadczam, daliśmy wczoraj 7-miesięcznemu synkowi
        po raz pierwszy gruszkę + jabłko i chyba mamy efekt, podejrzewam że Ty też
        widzisz rezultaty jedzenia jabłuszkasmile.
        Do zoska7777 - a tą marchewkę to jak podajesz, jako soczek czy startą na tarce?
        • zoska7777 Re: rozwolnienie u niemowlaka 30.07.06, 13:26
          Ja zamierzam po prostu ugotowac marcheweczke i rozetrzec ja mikserem.. po dwoch
          dniach dodam do tego ziemniaczka, po kolejnych 2-3 dniach pietruszeczke, a po
          tygodniu lyzeczke maselka lub oliwy (bo mala czasami ma wysypke i nie wiem czy
          bede mogla jej dac maslo)...
          Trzeba pamietac, ze w przypadku pierwszych stalych posilkach raczej nie dajemy
          surowych warzyw i owoców...
    • kasiaslask marchew, jagoda 30.07.06, 12:11
      najlepszy bedziekleik marchewkowy lub marchew ze sloiczka - np jako zupka
      marchewkowa
    • madziaz Re: rozwolnienie u niemowlaka 30.07.06, 15:53
      Polecam marchewkę Hipp. Dawałam Gerbera ale po Hippie był zdecydowanie lepszy
      rezultat. Ewentualnie ugotuj do miękkości marchewkę w niewielkiej ilości wody,
      zmiksuj, przetrzyj przez sitko (ewentualne grudki pozostałe po mikserze). Dolej
      wody, w której gotowała się marchewka tyle, aby było półpłynne i dało się karmić
      smoczkiem. Marchwiankę podaje się tak długo, bez podawania mleka, aż stolec
      będzie cały z marchewki. U mojej córci wystarczyło pół słoiczka Hipp (ok. 60 g)
      i po pięciu godzinach miała piękną marchewkową kupę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka