Dodaj do ulubionych

kolka 5 miesiac

10.10.06, 16:30
witam moja mala zaczela wlasnie 5 miesiac i dpiero niedlawno zaczely sie
kolki, ulewanie nic nie pomaga te srodki co sprowadzacie ich nie ma w polsce
a szkoda bo rece mozna zalamac. a jak u was co dziala najbardziej.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamusia79 Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 16:45
      poproś w aptece czy nie mogliby sprowadzić za dodatkową opłatą. Bądź jeżeli
      masz znajomych za granicą, nawet dalszych to poproś o pomoc. Koszt środka (sab
      simplex, lefax) to ok. 8 euro, przesyłka ok. 5 euro. Ja tak robiłam. Chciałam
      nawt jechać do pierwszej miejscowości za granicą (300 km) i kupić, ale się ktoś
      znalazł. Pytaj naokoło. Powodzenia.
      • zaneta11113 Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 16:51
        Witaj
        Mi Sab Simplex kupował sąsiad pracuje w czechach płaciłam nie całe 10 zł,a tak
        na marginesie twoja mała ma 5 miesięce i jeszcze kolki?? czy to napewno jest
        kolka? byłaś na usg brzuszka z małą i na posiew moczu??może ból brzuszka to
        inny powód bo do pół roku kolka powinna minąć.Mój syn miał silną kolkę ale jak
        mineły 3 miwsiące to jak odjoł ręką.A Sab Simplex na długo mu nie pomagał
        podawałam też debridat granulki aż w końcu lekarz mu przepisał bardzo silny lek
        i pomagało jak będziesz chciała składniki tego leku to daj znać napisze.
        Pozdrawiam i trzymaj się
        • joanmor Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 17:08
          Moj synek ma 7,5 tygodnia i ma kolku, podaje SAB SIMPLEX, probowalam juz wielu sposobow. Moj pediatra to bagatelizuje, co sklonilo Waszego lekarza do podjecia decyzji i przypisania silnego leku?? Myslalam, ze na to nie ma lekarstwa. I jeszcze jedno: jak sie nie dalas zalamaniu, bo ja placze razem z synkiem......Pozdrawiam
        • kmalczyk do zaneta11113 10.10.06, 17:23
          jak mozesz to podaj skład tego leku pozdrawiam.
    • joanmor Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 17:09
      Witaj, wydaje mi sie ze 5 miesiac to za pozno na kolki. Jesli jednak to kolka to kropelki SAB SIMPLEX kupilam w internecie. Napisalam do sprzedajacej na gg i dostalam kropelki po 2 dniach! Koszt opakowania 20zl plus 5zl wysylka.
      • kmalczyk Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 17:21
        napewno to kolka ma wzdecia jak sie patrzy. podaj jak mozesz ta sprzedajaca na
        gg.
        • joanmor Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 18:37
          nr gg 7118850, polecam, bo transakcja poszla idealnie.
    • mamusia30 Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 19:10
      Witam,
      moja córcia ma sześć miesięcy tydzień temu bardzo płakała podkulała nóżki tak
      jak by miała kolki,dziwiłam się że jeszcze mogą występować,jak ją przewijałam
      zobaczyłam gulkę po prawej stronie okazało się że to przepuklina
      pachwinowa,jest już po operacji.Lekarz stwierdził że przepuklina mogła
      wcześniej być,ale się chowała,więc obserwój małą
      pozdrawiam Gosia
    • sheer.chance Re: kolka 5 miesiac 10.10.06, 19:47
      A nie zmienilas jej czasem jedzenia? np. na mleko modyfikowane? Bo to troche
      dziwne, ze wczesniej kolek nie miala, a teraz nagle sie pojawily. Poza tym
      wzdecia nie oznaczaja automatycznie kolki, moze to np. nietolerancja laktozy?
      Wtedy wystarczylaby zmiana diety i nie podawalabys lekow bez potrzeby.

PS. Czy mozesz uzywac interpunkcji?smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka