Dodaj do ulubionych

Przeokropna flegma i katar

09.11.06, 14:30
Kochane mamy pomóżcie
Moja 5 miesięczna Zuzia jest chora ma okropną zalegającą flegmę w gardziołku
oraz zatkany cały nosek przez nią. Po każdym jedzeniu ciągnie ją do wymiotów a
poza tym co najgorsze dusi się tą flegmą. byłyśmy u lekarza dała antybiotyk
ale już 4 dni stosujemy i nikła poprawa. psikam do noska solą fizjologiczną i
wyciągam glutki fridą co jeszcze mogę zrobic żeby zwalczyc tą przeokropną flegmę
Obserwuj wątek
    • phantomka Re: Przeokropna flegma i katar 09.11.06, 14:34
      Najlepszy bylby inhalator - moze w szpitalu sa w stanie wypozyczyc Wam.
      • kokons Re: Przeokropna flegma i katar 09.11.06, 15:20
        Oklepój jej plecki - jak lezy na brzuchu i tak zostawiaj by jej wszystko
        spływało przez nosek... może połóż pieluszke z wickiem przy nosku, możesz też
        kupić odpowiednik wicku czyli pulmex i nim smarować pod noskiem lub nawet
        piersiątka... pod nosek gdyby bolał od tarcie posmaruj maścią majerankową - to
        wszystko bezpieczne, reszte musi lekarz...
        ...a i Cebin możesz podać 3*5 kropel w ciagu dnia bez konsultacji prz 3 dni -
        na łyżeczkę nakrop dodaj trochę swojego mleka i w dziupek)
        Zdrowiejcie!
        • marzeniazuzi Re: Przeokropna flegma i katar 09.11.06, 15:28
          Podawałam cebion bo lekarz zalecił ale mała ma uczulenie a plecki też oklepuje
          tylko że problem w tym że jej to wszystko w gardziołku siedzi
          • julcia2006 Re: Przeokropna flegma i katar 09.11.06, 16:22
            moja corcia ma rok i tez przy ostatnim katarze ta flegma jej zalegala w gardle
            i utrudniala oddychanie.Najwazniejsze to oczyszczanie nosa,najlepiej
            frida,najpierw wpuscic jaks wode w sprayu,a potem za minutke odciagnac i tak za
            kazdym razem jak słyszysz ze jej zalega.Mozna tez jakis syrop wykrztusny zeby
            rozrzedzic wydzieline,najpierw mozna sprobowac delikatny homeopatyczny chyba
            malia sie nazywa,a jak nie to flavamed I obserwuj mała bo taka flegma moze zejsc
            nize do płuc,ale nie musi,u nas przeszlo p ochyba dwoch tygodniach.Niech spi w
            pozycji półsiedzacej i noscie ja duzo w pozycji pionowej,wogole najlepiej niech
            jak najmniej leży.
            • julcia2006 Re: Przeokropna flegma i katar 09.11.06, 16:24
              i niech duzo pije zeby rozrzedzic wydzieline,mozna herbatke hipa na
              przeziebienie,nie wiem dokładnie od ktorego jest miesiaca,musialabys sprawdzic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka