Dodaj do ulubionych

Kilka pytań...

IP: *.* 15.09.01, 16:26
Dziewczyny mam 7 dniowego Franka i zaczynają rodzić się pytania:1)Czy rozbudzać małego do jedzenia, czy pozwolić mu spać tyle ile chce? Dzisiaj w nocy nie rozbudziliśmy go i spał 5 i pól godziny a to przecież za długo!!!2)Kiedy można kłaść małego na brzuszku?Dzięki za pomoc.K.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Kilka pytań... IP: *.* 15.09.01, 17:45
      Ja swoich dzieci nigdy nie rozbudzalam i nic nigdy im nie bylo. Wychodzilam z zalozenia, ze one same dobrze wiedza, kiedy sa glodne. Wiktoria raz nawet spala 12 godzin (miala okolo miesiaca), chociaz musze przyznac, ze z niepokojem sprawdzalam, czy oddycha. Od tej zasady byly wyjatki. Dopoki mialy zoltaczke (Antek przez 5 tygodni) budzilam je co cztery godziny, bo regularne karmienie pomaga w wydalaniu bilirubiny. Budzilam tez, gdy piersi pekaly mi od nadmiaru mleka.Z kladzeniem na brzuszku poczekaj az maluszkowi odpadnie pepowina.Ach, zapomnialabym. Gratulacje!!!
    • Gość: guest Re: Kilka pytań... IP: *.* 15.09.01, 23:54
      Budzic???? To takie okrutne...
    • Gość: guest Re: Kilka pytań... IP: *.* 16.09.01, 01:08
      Dołączam się do gratulacji i potwierdzam - jak bedzie głodny, to sie obudzi, a ty sie ciesz i wysypiaj, 5 i pol godziny moze ci się za kilka dni/tygodni wydac luksusem i szczytem marzeń :)
    • Gość: guest Re: Kilka pytań... IP: *.* 17.09.01, 08:44
      Mojego synka położna już w szpitalu położyła na brzuszku. Oczywiście tylko pod kontrolą!
      • Gość: guest Re: Kilka pytań... IP: *.* 24.09.01, 17:03
        Dziewczyny, dziekuję za odpowiedzi. Małemu juz trzy dni temu odpadła pępowina i kładę go na brzuszku. Okazało się, że bardzo lubi tę pozycję. Teraz jak wszystko w domu już opanowałam coraz mniej mam takich "głupich" pytań:) I do kąpieli też go nie rozbudzam. A niech śpi. Rzeczywiście: to takie okrutnesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka