Dodaj do ulubionych

Chcę mieć dziecko...

22.01.09, 18:58
Witam wszystkich;]
W marcu skończę 17 lat, od około roku bardzo chcę mieć dziecko, ale boję się reakcji znajomych, rodziny, no i reakcji w szkole. Wiem, że jestem jeszcze młoda i mam na to czas i na pewno myślicie tak samo, ale nic na to nie mogę poradzić. Gdy widzę na ulicy kobiety z wózkami to od razu myślę jak by to było gdybym to ja szła z tym wózkiem i się dołuję, od razu mi się psuje humor, niekiedy nawet mi się chce płakać. Nie chcę sobie zmarnować życia, chcę żeby moje dziecko było najszczęśliwszym dzieckiem pod słońcem, ale czy to odpowiedni moment?? Współżyję od 14 roku życia, a ze swoim o rok starszym chłopakiem jestem już 2 lata. Rozmawiałam trochę z nim o tym, ale on powiedział, że nie chce mieć dziecka w tak młodym wiekucrying
Raz nawet była taka sytuacja, że byłam prawie pewna, że jestem w ciąży i byłam wręcz zdumiona;] chodziłam szczęśliwa jakbym się na nowo narodziła, za to mój chłopak był zdołowany na maksa... I właśnie to jest mój problemcrying( Co mam zrobić?? Starać się o dziecko czy wybić to sobie z głowy?? Tylko nie wiem czy bym potrafiła..crying( To jest moje największe marzenie w życiu...
Obserwuj wątek
    • ms49 Re: Chcę mieć dziecko... 26.01.09, 01:45
      idx dziecko do psychologa i to jak najszybciej
    • kaz-oo Re: Chcę mieć dziecko... 31.01.09, 19:59
      sweetgirl9228 napisała:
      Co mam zrobić
      > ?? Starać się o dziecko czy wybić to sobie z głowy?? Tylko nie wiem czy bym pot
      > rafiła..crying( To jest moje największe marzenie w życiu...

Rozumiem, że pracujesz, jesteś w stanie zarobić na utrzymanie swoje i dziecka,
      masz mieszkanie i ogólnie ustabilizowaną sytuację życiową?
    • kokolores Re: Chcę mieć dziecko... 03.02.09, 01:15
      A pomyslalas tez z czego bedziesz zyla ???
      I nie zapomnij o tym ,ze jak chlopak nie chce zostac ojcem ,wiec bedziesz
      samotna matka, co rowniez skomplikuje sytuacje.

Kup sobie psa a zobaczysz ile pracy jest przy zwierzeciu , przy dziecku jest
      conajmniej drugie tyle.

:o)
      Koko
      • beira75 Re: Chcę mieć dziecko... 05.02.09, 19:12
        Przerabiałam już bycie samotną matką w wieku 18 lat i w tym czasie kończyłam
        szkołę dzienną i matura. Powiem jedno- NIE POLECAM!!!. Pamiętam jak moje
        koleżanki z liceum zazdrościły mi mojej córeczki do momentu kiedy nie musiały
        się nią pozajmować bo musiałam coś załatwić....
        Skąd jesteś Sweetgirl9228 ?? Jeśli z Warszawy lub okolic to zapraszam do siebie.
        Psycholog już ci nie będzie potrzebny. Pomożesz mi przy dziecku 8 miesięcznym,
        nie prześpisz kilku nocy , nie będziesz wiedziała w co ręce włożyć to ci minie
        "CHĘĆ". Z wózkiem to możesz sobie pochodzić i popilnować dziecka kogoś
        znajomego. A jestem w stanie dogadać się z którąś z moich koleżanek żebyś
        zobaczyła jak to jest z noworodkiem.
        ZAPRASZAM.....
        • claratrueba Re: Chcę mieć dziecko... 11.02.09, 10:26
          "bardzo chcę mieć dziecko, ale boję się reakcji znajomych, rodziny, no i reakcji
          w szkole."Czyli kryterium "otoczenie" jest decydujące. Czy również nie stoi za
          "Twoim marzeniem"? Wydaje mi sie, że marzysz o obrazku "śliczna mamusia z
          dzidziusiem uroczym" a nie o macierzyństwie. Ten "śliczny obrazek" (dzielnie
          kolportowany przez tabloidy i celebrytów) to tylko obrazek. Życie młodej matki
          zupełnie cos innego: brak czasu, duże wydatki (masz pieniądze?), ogromny stres i
          zmartwienia- dzieci chorują, nie zawsze rozwijają sie prawidłowo, płaczą
          (bezsilność i obawa- dlaczego płaczą), nie śpią. Koniecznośc poświęcania czasu i
          energii na nieustanne pranie, szczepienia, karmienie, przewijanie (a taki maluch
          potrafi się z przeproszeniem obesrać po czubek głowy). O tym marzysz, naprawdę?
          Bo to jest prawda, nie śliczny różowy buziak w ramionach ślicznej, roześmianej
          mamusi. Może nie cała prawda, ale duża jej część.
    • beautiful_girl7 Re: Chcę mieć dziecko... 13.02.09, 19:20
      Wiesz na twoim miejscu bym sobie odpuściła !!
      17 lat i dziecko ??
      A jesczze gorzej jak twój partner ma głowe i nie chce dziecka w tak
      młodym wieku.
      Tak kup sobie psa .. to troche takie jak dziecko
      HeH .. i odpusc sobie Ok ?
      Moze Jak bedziesz miała 24 lata ??
      To jeszcze troche ale w koncu spęłnisz swoje marzenie lepiej troche
      poczekac i życ dobrze aa nie w tak młodym wieku i spaprac sobie życie
      Nie bedziesz mogła studiowac !
      I wykonywac zawodu bo nie skączysz studiów !!
      Ja tak bynajmniej sądze a wy ??
    • yaroszka Re: Chcę mieć dziecko... 13.04.09, 14:42

A pomyślałaś dziewczynko, kto będzie zarabiał na utrzymanie twojego dziecka?
      Twoi rodzice?. A może oddasz na utrzymanie skarbu państwa?
      Pracujesz? zarabiasz?. Nie obciążaj innych swoimi fanaberiami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka