Dodaj do ulubionych

w czym prać?

IP: *.* 18.01.02, 21:20
Pewnie już sto razy ktoś pytał o to na forum, a ja spytam po raz sto pierwszy. Moja córeczka ma lekkie uczulenie na skórze, podejrzewam, że to może byc od proszku (piorę w Jelpie). Na co zmienić, wiem, że dobre są płatki mydlane, ale jak tego używać w pralce automatycznej?Martyna
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: w czym prać? IP: *.* 18.01.02, 21:48
      Platki rozpuszczalam w goracej wodzie i to wlewalam do pralki. Uzywalam tez proszek COCCOLINO SENSITIV i taki sam plyn do plukania.Corka nie miala po nim zadnego uczulenia.kinga
      • Gość: halina Re: w czym prać? IP: *.* 19.01.02, 16:25
        Ja piore w proszku Bobas, po Jelpie Mała miała uczulenie, a z płatkami nie chce mi się bawić...
        • Gość: MKloss Re: w czym prać? IP: *.* 19.01.02, 18:35
          Do Kingi odnośnie płatków - nie zniszczyły Ci pralki? Mojej kumpeli kompletnie zniszczyły grzałkę (osadzał się na niej mydlany osad i grzałka kompletnie skorodowała), ale to było kilka lat temu może dziś są inne płatki... Ja "za młodych miesięcy" Paulinki prałam jej rzeczy w Jelpie, Cocolino sensitive, dobrze reagowała (tj. nie reagowała wysypką) na Persil (ale tylko oryginalny z Niemiec taka z niej marna patriotka...). Pozdrawiam. Magda m. Paulinki
    • Gość: thessi Re: w czym prać? IP: *.* 21.01.02, 23:04
      Ja jestem alergiczka i z tego wzgledu profilaktycznie piore malemu wszystko w Lovelli. Jest oki. Zwroc uwage na to w czym kapiesz mala to tez bardzo wazne.PozdrawiamThessi mama Mateuszka
      • Gość: onka Re: w czym prać? IP: *.* 25.01.02, 22:57
        czescCzyms posrednim miedzy proszkami a platkami jest plyn do prania BEBI, cos jakby juz rozpuszczone platki mydlane. Przeznaczony dla niemowlat, "nie zawiera enzymow, wybielaczy i barwnikow". Moje alergiczne dziecie dobrze go toleruje.pozdroonkajest duzo wygodniejszy od platkow, bo nie trzeba rozpuszczac
    • Gość: 21081970 Re: w czym prać? IP: *.* 26.01.02, 00:56
      Martynko, Ja piorę w Lovelli, dwa razy płuczę. Moją Marysię myję w Oilatum i Balleum na zmianę. Tak doradził mi jej pediatra i problemy z wysypką się skończyły. Te emulsje można kupić w aptece bez recepty. Nie trzeba ich spłukiwać i nie musisz po nich smarować dziecka oliwką.Pozdrawiam, Gośka
      • Gość: wioleta Re: w czym prać? IP: *.* 26.01.02, 02:37
        Ja piorę w Jelpie - a Krzysia kąpiemy w oilatum ... jak miał wysypkę to kąpaliśmy go też w krochmalu - przeszło.lovele też jest ok. Najgorsze jest Cocolino - na to najwięcej dzieci się uczula. Przynajmniej tych które znambuziawiola
    • Gość: Marta_I Re: w czym prać? IP: *.* 28.01.02, 12:01
      Martynko, nie musisz siegać od razu po płatki. Wypróbuj inne proszki dla dzieci. Mój młodszy był uczulony na Lovelę i dopiero Jelp mu przypasował. Stosowali?my go do 1,5 roku.PozdrawiamMarta
    • Gość: janeczka Re: w czym prać? IP: *.* 28.01.02, 22:13
      I ja, i mój synek jesteśmy alergikami. Piorę nasze ubranka w jelpie i płuczę także w płynie jelp.Dziecko hąpię w hermal balneum albo hascosanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka