IP: *.* 23.03.03, 22:22
Witajcie eMamy!!Mój synek ma 9 tyg. i problemy z kupkami, a mianowicie trapią go jak myślę, zaparcia. Kupka pojawia się raz na 3-4-5 dni. Karmię piersią i do tej pory kupki były kilka razy dziennie. Nic nie zmieniałam w swojej diecie. Dziecko okropnie się męczy przy oddawaniu gazów. Herbatkę ułatwiajaca trawienie Hipp już wypróbowaliśmy oboje i nic.Co robić??
Obserwuj wątek
    • Gość: sudari Re: zaparcia IP: *.* 24.03.03, 10:19
      U nas dzialala woda koperkowa i plantex.Pozdrawiam,Gosia
    • Gość: Katarzyna29 Re: zaparcia IP: *.* 24.03.03, 10:20
      Ja miałam podobny problem, z tym, że mój Mały robił kupki ale barzo przy tym płakał,a czasem rzeczywiście cały dzień nie mógł. Podawałam mu Plantex, czasem cieniutki roztwór rumianku lekko posłodzonego glukozą, bo cukru sie bałam a gorzkiego nie chciał pić. Gdy nie działało, rozpuszczałam mu na łyżeczce tabletkę lacidofilu (w aptece bez recepty) - tak mi polecił pediatra, pomimo tego, że na ulotce pisze, że to należy dawać przy kuracjach antybiotykowych lub przy biegunkach. Na zaparcia też pomagało. A jak już nic nie działało, a Synuś sie męczył, to mu łądowałam czopek glicerynowy 1gram (za pozwoleniem pediatry) i pomagało. Raptem zdarzyło mi się to ze 4 razy, z reguły przepajanie zdawało egzamin. Pocieszę Cię, że jak Mały skończył 2,5 miesiąca problemy same zniknęły, czego i Tobie życzę.Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka