crazy310 04.01.07, 14:13 mam pytanko karmie piersia i czasami dokarmian bebikiem1(zwykłym) i zastanawiam sie czy to mleko jest dobre czy zmienic na inne moze lepsze w skladzie mysle na np bebilon1 czy poporostu zostawic bez zmian prosze o porade Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oola79 Re: najlepsze mleko do dokarmiania 04.01.07, 14:32 Hej ja zaczęłam dokarmiać synka jak miał 4,5 miesiąca mlekiem bebiko zwykłym, z kleikiem ryżowym oraz gryczano ryżowym,małemu po mleku nic nie jest,to mleko poleciły mi też moje siostry ,bo też dawały swoim dzieciom,dzieci po tym mleku nie miały żadnych kolek ani innych dolegliwości,mały ma teraz 7,5 miesiąca dalej mu je daję.Oczywiście jest cały czas na piersi,a mleko wręcz uwielbia,jak tylko zobaczy butelkę ,idzie na czworaka do mnie i jęczy,tak chce.A tak pozatym maly jak miał 4,5 miesiąca zaczął raczkować,6 miesięcy zaczął sam siedzieć A 0d około 3 tygodni wstaje na nogi spryciula.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaagaforever Re: najlepsze mleko do dokarmiania 04.01.07, 14:35 dziewczyny dlaczego dokarmiacie?macie za mało pokarmu?sama zastanawiam się nad wprowadzeniem sztucznego na noc,bo mała wstaje co 3 godzinki.ile ml podajecie? Odpowiedz Link Zgłoś
oola79 Re: najlepsze mleko do dokarmiania 04.01.07, 14:38 Ja zaczęłam go dokarmiać,bo budził się bardzo często,myślałam,że zwariuję a tak na noc w sumie mu tylko mleko bebiko z kaszką zaczęłam dawać,teraz ma 7,5 miesiaca i od paru dni mu daję też rano trochę,bo niechce jeść za bardzo zupek ani deserków,ale może przez to ze zęby mu idą teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy310 Re: najlepsze mleko do dokarmiania 04.01.07, 15:00 trzy godziny to nie jest zle ja jak daje piers to wstaje co pól godziny albo co godzine dlatego zdecydowalam sie dokarmiac po butli w nocy spi od3do 4godzin.w dzien jest ok je cycka co 3godziny Odpowiedz Link Zgłoś
crazy310 Re: pytanie do oola79 04.01.07, 15:09 a jakiego smoczka uzywasz do karmienia ja daje z aventu 1 Odpowiedz Link Zgłoś
oola79 Do Crazy310 05.01.07, 15:21 Ja też małego karmię smoczkiem z aventu,no i butelką,a ile twoja dzidzia ma miesięcy?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
crazy310 Re: Do oola79 07.01.07, 17:08 moj synek ma dopiero 6tygodni.napisz mi jak dokarmialas swoja dzidzie bebikiem z kaszkami to jaki rozmiar smoczka uzywałas bo boje sie ze jak za jakis czas bede dokarmiac mlekiem z kaszka wieksza dziurka od smoczka to potem nie bedzie chcial ciagnac cycka Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka26 mleka H.A. 07.01.07, 17:59 Moja mała prawie od początku była na sztucznym. Teraz ma 5 miesięcy. Jeżeli mogę wam poradzić to dokarmiajcie jakimkolwiek mlekiem H.A. Na razie nie macie tego problemu ale co trzecie dziecko ma nietolerancje białka, a to mleko temu zapobiega. Ja karmiłam NAN 1. Myślałam ze nas to nie dotknie ale niestety. Mamy problemy ze skórą małej i musi pić do roku specjalne mleko NUTRAMIGEN. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelin4 Re: mleka H.A. 07.01.07, 19:00 Mój mały ma już prawie 3 miesiące - dokarmian od 2 miesiąca około 2-3 razy dziennie mlekiem NAN HA (polecono mi w szpitalu). W ciagu dnia mały wypija ok. 50-70ml (dopija po piersi), a na noc dostaje tylko butelkę - wypija ok.130ml i śpi po niej ok. 4 godzin! Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: najlepsze mleko do dokarmiania 07.01.07, 20:06 Jak je dobrze toleruje, to ja bym nie zmieniała. Ja przeszłam przez NAN, Bebilon HA i Bebiko Omneo, u nas najlepiej sprawdza sie Omneo - po pozostałych były problemy brzuszkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy310 Re: najlepsze mleko do dokarmiania 08.01.07, 12:11 niestety bebika omneo moj nie chcial pic kombinowałam mieszalam ze swoim mlekiem a jaki smak maja mleka HA Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: najlepsze mleko do dokarmiania 08.01.07, 14:27 a jaki smoczek masz? bo moze za mała dziurka, mleczko jest zagęszczone.... Odpowiedz Link Zgłoś