Dodaj do ulubionych

problem ze smoczkiem

21.01.07, 13:31
dziewczyny mam problem ze smoczkiem. moja hania ma 3 tygodnie i w cioagu dnia
tyle ciagnie mi piers, w kolko chce jesc, po czym ulewa, w koncu jest z nowu
glodna i znow chce cycka. kupilismy jej najmniejszy smoczek jaki udalo nam sie
znalezc, ale okazuje sie, ze jest dla niej za duzy. troche go possie i wypluwa
i robi sie cala czerwona, mam wrazenie, ze wchodzi jej za gleboko uncertain a moze wy
znacie jakis najmniejszy smoczek na rynku??
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sunny12 Re: problem ze smoczkiem 21.01.07, 14:13
      moja niunia ma 9 miesięcy i od początku nie ssie smoczka- nie chce.a najgorzej
      jest z zasypianiem w wózku, bo ze smoczkiem byłoby łatwiej, a tak tylko pierś...smile
    • olimpia_b81 Re: problem ze smoczkiem 21.01.07, 14:21
      mialam ten sam problem-Mloda nie chciala smoka a na piersi by 24h/dobe wisiala.Dostawalam do glowy.Odruch ssania zanika ok 3 m-ca jednak smoczek jest tez pomocny przy zasypianiu,czy na spacerze-nawiazujac do przedmowczyni.
      Poprobuj rozne rodzaje smoka,moja miala chyba 10 rodzajow.Zassala jakis najtanszy w koncu-nie zaden Avent czy Tommee Tippee.Sprobuj kauczukowe,okragle,plaskie,moze sie uda.U nas nauka trwala dlugo ale w koncu sie udalo.
      Teraz sama wypluwa smoka i bez problemu zasypia sama.
      Smoczek duzo ulatwia,chociaz zaraz posypia sie posty,ze zaburza ssanie piersi,ze to zatykanie dziecku buzi itdsmileJa smoczkom mowie:TAK!
      • izabella_g uważajcie na te smoczki 21.01.07, 17:16
        ja tez mówiłam smoczkom tak. mój synek ma obecnie 10 tygodni, jak był malutki
        dostawał smoka, żeby ciągle ni ewisiał na cycu, gdy miał jakieś 6 tygodni
        zaczął histeryzować przy cycu, myślałam, że może się najada, tymczasem okazało
        się, że prawie nie przybrał od tego czasu na wadze, i smoczkiem zniszczyłam mu
        odruch ssania. inne przyczyny tego niskiego przyboru sa akurat wykluczone,
        nawet posiew moczu robiliśmy. teraz walczymy, zeby skubanego smoka odstwic ,ale
        juz jest lepiej- nie histeryzuje, i je dłuzej.
        może lepiej podejść do sprawy z innej strony i zrobic cos z tym ulewaniem, ze
        smokiem radze uwazać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka