Dodaj do ulubionych

mało śpi

27.01.07, 17:33
Moja cztero miesięczna córeczka prawie wogóle nie śpi.W dzień jak nie pójdę z
nią na spacer to wcale nie chce spać i wtedy muszę ją nosić cały czas na
rękach a w nocy budzi się co chwilę.Już nie wiem co mam robić żeby choć
trochę odpocząć.Muszę zaznaczyć ż karmię małą piersią.Pomózcie.
Obserwuj wątek
    • kiniamum wyslalam Ci pomoc na maila:) 27.01.07, 17:37

• quessta Re: wyslalam Ci pomoc na maila:) 27.01.07, 18:30
        a moze poprostu dziecko jest glodne,sprobuj podac dzidzi sztuczne mleczko i
        wtedy zobaczysz u mnie sie sprawdzilo
        • zuzka78 Re: wyslalam Ci pomoc na maila:) 27.01.07, 20:08
          Ja mam identyczną sytuację, córka ma 6 tygodni, mało śpi, a jeśli już uda mi
          się ją uśpić dłuuuugim bujaniem, to śpi krótko, niespokojnie i bardzo płytko.
          Też ją noszę całymi dniami, ale nawet noszona na rękach płacze. Jedyny mój
          odpoczynek w ciągu dnia, to jak ją przewijam lub karmię - wtedy nie płacze sad.
          Karmię piersią co 2-3 godziny, w ciągu których noszę ją na rękach. Nie jest co
          prawda jeszcze ciężka (4100 g), ale ręce mi odpadają. Jej płacz słyszę
          wszędzie, nawet jak nie płacze, to dźwięczy mi w uszach. Podałam jej jeden
          dzień sztuczne mleko, ale nie widziałam poprawy. Nigdy nie poleży sama w
          łóżeczku. Nie wiem, o co chodzi - nakarmiona, przewinięta, temperatura w
          pomieszczneiu 22 - 23 stopnie...
          • ineska2 Re: wyslalam Ci pomoc na maila:) 28.01.07, 09:05
            23 stopnie to moze byc troche za cieplo, ale sama wiesz, czy malej nie za
            goraco.nie wiem gdzie spia wasze maluchy, ale moze sprobujcie spania we
            wspolnym lozku albo usypiania np w bujaczku. przed snem dokladnie wywietrzcie
            pokoj, swieze powietrze pomaga zasnac. no i puscie cicho kolysanki,
            przyciemnijcie swiatlo. moze to wszystko juz robilyscie... jest taki watek na
            forum pierwsze dziecko (chyba tam) gdzie kobiety podaja swoje sposoby na
            usypianie dzieci. u mnie czesto pomaga tez smoczek. nie ma co go demonizowac.
    • ulcia30 Re: mało śpi 27.01.07, 20:19
      Może ma alergię? Jeżeli karmisz piersią, spróbuj przejść na dietę.
      • zuzka78 Re: mało śpi 27.01.07, 20:25
        moje menu to czerstwe bułki pszenne z margaryną lub dżemem z jalek domowej
        roboty, gotowany rosół, kasza gryczana, gotowana pierś z kurczaka lub pulpety
        na obiad, gotowane jabłka na kolację, marchewka, buraczki ozywiście gotowane sad

w moim przypadku to chyba nie alergia, bo po sztucznym mleku nie było żadnej
        poprawy - co prawda podawałam je tylko 1 dzień i może dlatego nic się nie
        zmieniło
        • ulcia30 Re: mało śpi 29.01.07, 13:50
          zuzka78, memu w większości ok, ale sróbuj zamiast kurczaka jeść indyka i
          zerknij na skład margaryny,jeśli jest serwatka, to też musisz ją zmienić. Ja
          byłam na diecie jedząc Ramę classic, a później okazało się, że jest tam
          serwatka. Moja córka lepiej i więcej śpi, jak nie jem nabiału,jajek i pieczywa.
    • imoan8 Re: mało śpi 28.01.07, 02:36
      Mój synek 3 miesięczny śpi głównie na spacerach, tak to też raczej w dzień nie
      śpi (za to noce całe przesypia). To samo było ze mną jak byłam mała, więc to
      chyba dziedziczne.Zarówno lekarz mojego synka, jak i przed laty mój lekarz
      twierdzili, że to taki typ i tyle.To może być też kwestia zbyt wielu wrażeń,
      więc dobrze jest dziecko czasem "wyciszyć" (zmniejszyć ilość bodźców do
      minimum).Pozdrawiam
      • gosiavip1 Re: mało śpi 28.01.07, 08:48
        mo synek ma 5 miesiecy, tez mam ten problem, jedynie na spacerach i w
        samochodzie spi, natomiast w domu bardzo malo, popoludniu ok 16 nieraz usnie
        sobie na 30 minut na wiecej nie mam co liczyc, tylko, ze Wiktor nie placze, w
        lazaczku sobie lezy ale musi widziec co ja robie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka