Dodaj do ulubionych

niemowlę w bucikach

08.05.07, 11:17
Może to dziwne pytanie - ale czy Wasze maluchy mają na nogach buty? Zwrócono
mi uwagę, że nasza 8,5 miesięczna córka bez butów wygląda na nie ubraną do
końca. Ale skoro nie chodzi to po co jej buty, po co jej zgniatać nóżki - czy
skarpetki nie wystarczą? hmmm zgłupiałam
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 11:19
      oczywiscie ze skarpetki wystarcza, poki nie chodzi butki sa niepotrzebne a
      wrecz niewskazane, jezeli ci to przeszkadza ubieraj miekkie butki dla
      maluszkow, jezeli nie to nie przejmuj sie, co cie obchodzi kto tam cos mysli,
      to twoje dziecko

ja tez nie ubierm na spacer butkow
    • agata00123 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 11:20
      ja mojemu 7,5 miesiecznemu synkowi tez butow nie zakladam uwazam ze to bez sensu bo skoro nie chodzi to po co mu buty??? nie wariuj, jak mala zacznie chodzic to wtedy kup jej buty. pozdrawiam.
    • madziakb Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 11:24
      Nie jest to wcale dziwne pytanie, własnie wróciłam z długiego weekendu i też mi
      szwagierka zwróciła uwagę, że dziecko(córeczka 4 m-ce) jest bez bucików. Nawet
      poszła i kupiła jej buciki, ale ja nie nakładam ich jej. Dziecko nie chodzi więc
      po co męczyć je. Skarpetki moim zdaniem są wystarczajace.
    • noovaa Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 11:25
      Ja swojej zakładałam "kapciochy" smile

Takie skarpetko - butki.. na ozdobę

Teraz nakładam zwykłe bo mała już na spacerach czasem chce potuptać trzymając
      się wózka albo mnie.
    • celes Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 11:27
      starszemu synkowi nie zakładałam butów do około 10 miesiąca. Było ciepło -
      nosił tylko skarpetki a czasami dwie pary skarpet. Rzadko zakładałam mu buty
      dla niemowląt - bo zaraz je skopywał i gubiłam je na spacerze. Dlatego wolałam
      skarpetkismile)
      Buty kupiłam i założyłam na nóżki jak miał 10 miesięcy i nastały chłody -
      wrzesień-pażdziernik - po to aby mu w nóżki nie było zimnosmile
      • apogo2 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 11:37
        Witam,

Jestem mama 10-miesiecznej Juli. Od tygodnia moja córka nosi buciki. Tak
        nakazal nasz ortopeda. Jesli dziecko staje przy przedmiotach nalezy wkładac mu
        buciki za kostke w celu usztywnienia. Dzieki czemu dziecko nie ma mozliwosci
        wykrecania stopy, a co za tym idzie nie bedzie miało krzywych nozek. Tak wiec
        proponuje udac sie do ortopedy i niech to on oceni czy sa potrzebne buciki czy
        nie.
    • oli77 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 12:10
      Buty kupiłam, kiedy zaczął stawiać pierwsze kroki
      Skocz do zdjęcia
      Też się wcześniej nasłuchałam od bliskich osób wink i tym bardziej nie
      zakładałam, żeby pokazać, że to moje dziecko i że ja i mąż decydujemy o nim a
      nie babcia...
    • lisabette Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 12:18
      A ja zakładałam na spacerki butki od ok. 6 m-ca, był to wrzesień i w samych
      skarpetkach mogło być za chłodno. Buty nie gniotły nóżek, bo nie kupiłam za
      małych wink) Zimą nie było problemu, bo był kombinezon,a na wiosnę znów (póki nie
      zaczęła chodzić) kupiłam miękkie buciki. Mnie jakoś nie pasowało bose dziecko,
      zwłaszcza, że była normalnie ubrana, np. dzinsy, bluza-kurtka a tu bose nóżki.
      • mama_amelii zgadzam się z lisabette 08.05.07, 12:26
        Również zakładam na spacerki butki dopóki jest chłodno.dla mnie również nie pasuje dziecko w spódnicy,czy jeansach bez butów.Oczywiście mówię o swojej córeczce(8 m-cy),bo nie interesuje mnie czy ktoś zakłada swoim dzieciom.
        Mówię tutaj o miękkich bucikach i nr za dużych.
        O takichsmile)
        fotoforum.gazeta.pl/uk/butki,mama_amelii.html
    • justajar Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 12:20
      Pytanie o jakie buciki Ci chodzi? O takie miękkie czy o normalne buty jak dla
      chodzącego dziecka? Ja kupiłam swojej takie miękkie, z miękka podeszwą zapinane
      na rzep. Nie jakieś usztywniane, ani za kostkę. Zakładam tylko na spacerki, nie
      po domu. Kupiłam je w Smyku, były rozmiary nawet dla maluszków 0-3 mce.Mała ma
      7 miesięcy.
    • lilacz Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 12:40
      Ja nie ubieram małemu bucików, ma 3 miesiące i miał może 2 razy na nogach.Myślę
      że to męka dla niego a i dla mnie też(przy zakładaniu).
      • apolonina13 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 12:41
        jak było zimno to małej zakąłdałam ale jak było ok to teżn ei widzę sensusmile
    • sowa252 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 14:41
      nasz synek ma 4 m-ce i jak gdzieś wychodzimy to zawsze zakładam mu buciki,ale
      sa bardzo miękkie i bez twardej podeszwy
      • elfik31 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 14:58
        ja zawsze zakładałam. Mały ma teraz prawie 7 miesięcy. Ale jeśli ktoś zabiera
        na spacer koce albo śpiworki to nie widze potrzeby. Mój mały zawsze leżał ''na
        wierzchu,, tzn mial odkryte nózki i w samych skarpetach przy temp 5 -10 stopni
        to chyba mu zimno by bylo.
    • twarz2 Re: niemowlę w bucikach 08.05.07, 15:00
      nie zakładałam dopóki nie zaczął chodzić

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka