Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!!!

10.05.07, 10:34
Moja 4miesięczna córka nie robiła kupki od 8 dni!sad to jest już drugi raz
kiedy tyle czekam na te utęsknioną kupkęsmile za pierwszym razem podałam jej
czopka i zaraz go wydaliła razem z kupką. Byłam u lekarza i podaje jej
Debridat 3xdziennie i infacol 2xdziennie juz od ponad tygodnia i...nadal nicsad
pomózciesad acha..karmię piersią i jestem na diecie bez mleka krowigo.
Pozdrawiam S.
Obserwuj wątek
    • monikzy Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 11:11
      To idź jeszcze raz do lekarza i powiedz że nic nie pomaga!!! Albo daj trochę
      starego jabłuszka.
      • anka197406 Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 12:35
        Dlaczego akurat starego?
    • jponikowska Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 11:13
      Czopek glicerynowy...
      • magdalas Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 11:32
        w takiej sytuacji tylko czopek, my też sobie tak radzimy, tylko że ja nie czekam dłużej niż 4 dni
        powodzenia
        • elfik31 Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 11:45
          a dajesz jej coś do picia? wodę albo soki? Tarte jabłko ze słoiczka (bo
          pasteryzowane), można podać lakcid
          • sabcia_p Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 11:50
            elfik31 napisała:

> a dajesz jej coś do picia? wodę albo soki? Tarte jabłko ze słoiczka (bo
            > pasteryzowane), można podać lakcid

no własnie tu jest problem: ona nie chce nic oprócz piersisad co zrobic?
            • anulka.1 Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 12:42
              Sa takie malutkie słoiczki Gerbera ze śliwką - super działa.
              Jak nic innego poza mleczkiem nie chce to tylko czopek.....
    • rosania74 Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 12:51
      A czy dziecko cierpi w widoczny sposób? Jeśli wygląda na zdrowe, jest pogodne
      itd, to być może trawi pokarm bezresztkowo. Czytałam, że to się zdarza przy
      karmieniu wyłącznie piersią. Kupki mogą być nawet co dwa tyg i nic się nie
      dzieje. Pozdr.
    • agnieszka7671 Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 12:52
      Dziecko, które jest karmione wyłącznie piersią może nie wypróżniać się nawet
      kilkanaście dni. Nie jest to nic złego i oznacza jedynie, że dziecko trawi
      twoje mleko całkowicie( Kupka jak wiadomo są to niestrawione resztki pokarmu).
      Jeśli już się pojawia powinna być zielono-żółta, kleista. Jeśli tak jest a
      dziecko nie płacze z powodu bólu brzuszka to oznacza, że wszystko jest w
      porządku i nie musisz podawać żadnych leków wypróżniających.
      • sabcia_p Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 12:55
        agnieszka7671 napisała:

> Dziecko, które jest karmione wyłącznie piersią może nie wypróżniać się nawet
        > kilkanaście dni. Nie jest to nic złego i oznacza jedynie, że dziecko trawi
        > twoje mleko całkowicie( Kupka jak wiadomo są to niestrawione resztki pokarmu).
        > Jeśli już się pojawia powinna być zielono-żółta, kleista. Jeśli tak jest a
        > dziecko nie płacze z powodu bólu brzuszka to oznacza, że wszystko jest w
        > porządku i nie musisz podawać żadnych leków wypróżniających.

Kurcze...trochę mnie to martwisad czasami bywa niespokojna i z trudem puszcza
        bączki, ale czasami jest ok. i nic sie nie dzieje...juz nie wiem co mam myslecsmile
        i jak reagować...
        • alka2911 Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 15:51
          Mój synek tak właśnie miał (też karmiony piersią). Potrafił nie robić kupki
          przez 10, 14 dni a jednoczesnie był wesoły, miał apetyt, brzuszek miękki.
          Normalny sympatyczny facet. Pediatra aż się dziwiła. Kazała przepajać i podawać
          Lacidofil. Ale za dużej różnicy po tym nie widziałam. Stwierdziła w końcu, że
          taki ma widocznie cykl wypróżnień. Leniwe jelita. Ale pocieszę cię, że z czasem
          to się jakoś samo unormowało. Teraz ( jakieś 2 mies. później) robi co 2,3 dni
          czasem zdarzy się, że codziennie.
          • mamatrunia Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 16:58
            My mieliśmy podobnie i znam to uczucie czekania oraz ulgi po wypróżnieniu
            maluszka.Ja jadłam dużo gotowanych buraczków i piłam herbatkę rumiankową,u nas
            naprawdę się sprawdziło.Teraz mały ma już 6 m-cy i wypróżnia się tak co 2,3
            dni.Gazy puszcza non stopsmileGłowa do góry,niedługo pewnie i u Was się to
            wszystko unormujesmilePozdrawiamy
            • martmilcz Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 20:34
              moja córka jest niemalze w tym samym wieku i tez robi kupe zadko. GDy za
              pierwszym razem nie zrobila kupy przez tydzien dalismy jej czopka ale lekarka
              ostrzegla nas zeby z tym bardzo uwazac bo dzieci blyskawicznie potrwafia sie od
              tego uzaleznic i nawet zatracic odruch wydalania(!). Mala dodatrkowo dosyc duzo
              spała wiec perystaltyka jelit byla raczej kiepska. Masowalismy brzuszek,
              kladlismy na brzuszku, uginalismy i porstowalismy w lezeniu nozki i w ogole
              pobudzalismy ja do ruchu a ona i tak robi kupe raz na 10 -12 dni. Kupa jak
              napisala kolezanka wyzej, kleista i ciemnozótla. Znaczy chyba ze mala wszystko
              trawi. Interweniowac tylko gdy ewidentnie bedzie miala zaparcie i kupy beda
              "bobkowate".

pozdrawiamsmile
    • tatiana222 Re: Pomóżcie!!!! 10.05.07, 21:47
      Płatki owsiane spróbuj jesc. u mnie pomogło tyle, że córka jest starsza i po
      prostu sama to zjada.
      • karawana123 Re: Pomóżcie!!!! 11.05.07, 01:06
        Dziecko karmione piersią może wyprózniać się kilkanaście razy dziennie lub raz
        na 2 tygodnie i jest ok, póki nie ma wyraźnych bólów brzuszka i robi "normalną"
        kupkę
        • agnieszka13_1975 Re: Pomóżcie!!!! 11.05.07, 12:58
          MOja córka równiez robiła kupke raz na tydzień. najpierw byłam w szoku bo po
          doświadczeniach z synkim kiedy co karmienie to kupka i poszłam do lekarza, bo
          myślałam że sie coś zatkało smile). Pediatra powiedziała, że przy wyłącznym
          karmieniu piersią jest to dopuszczalne i jeżeli maluszek nie ma innych
          dolegliwości i kupki mają normalny kolor to jest OK.
          Ja córci dawałam już jabłuszko tarte są również śliwki suszone z Gerbera takie
          malutkie słoiczki, one trochę pomagają. Wszystko sie unormuje jak maleństwo
          zacznie jeść również stałe pokarmy u nas tak było. Pozdrawiam
    • rozanamama Re: Pomóżcie!!!! 11.05.07, 19:59
      po co jej cos podajesz? na piersi to noram, moja robi kupe raz na kilkanascie
      dni, nic ja nie boli, puszcza baczki, to znaczy, ze ok. malo odpadu jest, po
      prostu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka