Dodaj do ulubionych

Poradźcie proszę

11.06.07, 21:44
Mój syn ma 5 m-cy. Zasypia tylko przy piersi. Czytam sobie jak niektóre z Was
usypiają swoje dzieci i dochodzę do wniosku, że najwyższa pora nauczyć małego
spać w swoim łóżeczku - pewnie juz za późno ale może sie udasad Jest to dla
mnie wygodne bo mały budzi sie kilka razy w nocy na jedzonko. W ciągu dnia
kłade go na drzemkę do łóżeczka ale nie zaśniesad Były też próby usypiania w
łóżeczku po karmieniu, ale ten wrzask mnie wykańczał i zrezygnowaliśmy. Mały
mnie po prostu terroryzuje... Czy któregoś pięknego dnia zdecyduje że chce
spać w swoim łóżku czy mam na to nie liczyć?...
Obserwuj wątek
    • daisy Re: Poradźcie proszę 11.06.07, 21:49
      Nie kieruj się tym , co robią inne mamy i inne dzieci, bo zwariujesz. Zastanów
      się, czego Ty chcesz i czego potrzebuje Twoje dziecko! Do matury na pewno nie
      będzie spało z wami
      smile
    • ineska2 Re: Poradźcie proszę 11.06.07, 21:54
      Moj synek pierwsze 3 miesiace spal z nami, pozniej z dnia na dzien bez problemu
      przenieslismy go do lozeczka, po wieczornym rytuale usnal jakby nic sie nie
      zmienilo. Kiedys, jak mial 5,5 miesiaca nagle zaczal protestowac i dokmagac sie
      spania z nami i narazie tak zostalo. Co do drzemek w ciagu dnia, to wlasnie od
      poczatku 3 miesiaca byl wzorcowym dzidziusiem, jak robil sie zmeczony kladlam
      go do lozeczka i po 15 minutach spal. A od 5 miesiaca bylo coraz gorzej, teraz
      tez zasypia tylko przy piersi, a w dzien jeszcze na spacerze. Mam nadzieje, ze
      po prostu z tego wyrosnie, w koncu nie bedzie wiecznie ssal piersi. Tez chetnie
      przeczytam rady, ale ja bym na sile nie przenosila malego, i tak wyrosnie, a
      wole to, niz wrzeszczacego bobasa nie mogacego usnac. SYnek jest bardzo ciekawy
      swiata, bardzo zywy, moze dlatego ciezko mu sie wyciszyc.
      • gocha83 Re: Poradźcie proszę 11.06.07, 22:03
        No właśnie do 3 miesiąca było ok a potem dziecko sie nam zepsułosad Bywają lepsze
        dni, ale ząbki mu idą i to pewnie też ma wpływ.
    • mika_p Re: Poradźcie proszę 12.06.07, 00:11
      Nie licz na to.
      Kup sobie z męzem nowe łóżko, a to zostaw dziecku, za kilka miesięcy to wy się
      wyprowadzicie na nowe miejsce.
      smile
      Ja tak zrobiłam.

Może niekoniecznie taki był plan, ale wyszło swietnie. Po prostu wyprowadziłam
      się z kanapy, an której spałam z corką. Miała koło roku, jak zaczęło jej się
      tam zdarzać samodzielne zasypianie, a odkąd przestałam karmić piersią
      generalnie jest to stała opcja. Czasami trzeba człowieka poprzytulać smile
    • ithilhin Re: Poradźcie proszę 12.06.07, 09:12
      ale jakie za pozno smile
      dobry moment jes twtedy kiedy oboje jestescie na to gotowi.
      • kumpel201 Re: Poradźcie proszę 12.06.07, 09:49
        Cześć ja ze swoją 9-miesięczną córką zaczełam spać od 4miesiąca a dlatego bo
        byłam chora i nie miałam siły wstawać po kilka razy w nocy, i jej i mi tak to
        sie spodobało ( ona zaczeła więcej przesypiać ja też) że śpimy już do dzisiaj i
        narazie nie zamierzam bo mi to pasuje gorzej z mężem ale też już się
        przyzwyczaił. Wszyscy jesteśmy wyspani a mamy łóżko duże 160x200. Narazie nie
        zamierzam tego zmieniać, jak zacznie chodzić i nie będę musiała już piersi
        dawać to z pewnością go zaczne uczyć.
        • kumpel201 Re: Poradźcie proszę 12.06.07, 09:50
          chciałam powiedziej że ją będę przyzwyczajać
    • czajunia Re: Poradźcie proszę 12.06.07, 11:49
      Gocha - ja mam ten sam problem i bardzo mnie ta sytuacja męczy bo ja nie
      potrafię sie wyspać kiedy Synek z nami śpi ...
      on też zasypia tylko przy piersi i dla mnie to koszmar - po kąpieli odkładam go
      do łóżeczka 20.00-21.00 ,budzi się ok.północy no i wtedy już wędruje do naszego
      łóżka, cycek do buzi i dalej spanie najczęsciej już do rana ...
      jak mi się uda go położyć do łózeczka ( najczęściej się budzi )to śpi godzinę a
      potem cały rytuał od nowa ..
      zła jestem na siebie że dopuściłam do takiego stanu tym bardziej że moja 4
      letnia córeczka zawsze usypiała w swoim łózeczku, szybko zrezygnowała z nocnego
      karmienia, nie było żadnego wiszenia na cycku ...
      a przecież postępowałam z nią tak samo jak teraz z synkiem ...
      więc chyba każde dziecko inne jest .....
      ale napewno muszę coś z tą sytuacją zrobić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka