24.08.12, 16:44
Już kiedyś był taki wątek (pewnie niejeden), ale dawno temu, poza tym gusta się zmieniają. Jakich perfum obecnie używacie, a może "chorujecie" na któreś? Ja teraz używam Burberry The Beat zamiennie z Forbidden Euphoria Calvina Kleina, a chodzi za mną Angel Muglera, ale coś nie mogę się zdecydować, bo ten zapach jest tyleż piękny, co zabójczy.
Obserwuj wątek
    • mozambique Re: Perfumy 24.08.12, 16:47
      ja mam Alien Thierry Muglera i to jest dopiero obłed i niesamowitej sile

Euphoria idealna na lato

Burberry'ego to tylko Brit
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 16:51
        Miałam Aliena i wiem coś o tym.:) Ciekawa jestem letnich wersji EDT.
        Brit to te w kocyku? Jeśli tak, to też lubię.
        • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 16:52
          Sorry, kocyk to London.
    • six_a Re: Perfumy 24.08.12, 16:54
      różowy addict diora - letni i nienachalny
      a poza nim shiseido zen
      i rzadziej miss boucheron
      • varna771 Re: Perfumy 24.08.12, 17:02
        moschino love, DKNY women, sporadycznie kenzo jungle oraz CK eternity duszą mnie. Przymierzam sie do zakupu starego zapachu laury biagiotti "venezia"
        • six_a Re: Perfumy 24.08.12, 17:16
          venezia fajny, miałam kiedyś w miniaturce, bo na więcej człowieka nie było stać dawnemi czasy.

a ze starszych to bym mogła wrócić do escape kleina.
    • i.am.girl Re: Perfumy 24.08.12, 17:01
      Euphoria... Na co drugiej wyperfumowanej czuć ten sam zapach.
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 17:01
        Jakoś to przeżyję. :)
        • six_a Re: Perfumy 24.08.12, 17:07
          contradiction sobie sprawdź. też jest fajny, a mniej już popularny.
          pachnie watą cukrową mniam:)
          • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 17:10
            Dzięki, obczaję.:)
            • six_a Re: Perfumy 24.08.12, 17:17
              tak, tylko że wata cukrowa to euphoria zwykła. wszystko mi się pieprzy z kleina bo przerobiłam sporo:)
              • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 17:21
                A jak dla mnie właśnie Forbidden pachnie watą z jakąś ciemniejszą nutą, chyba paczulą czy czymś takim.
    • jeriomina Re: Perfumy 24.08.12, 17:01
      Latem nie używam perfum. Ale na półce mam CK One Shock, Ralph Ralph Lauren (turkusowe), Tommy Girl Hilfigera.
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Perfumy 24.08.12, 17:05
      > Jakich perfum obecnie używacie

Dawniej używałem Gucci Pour Homme (tak, ku...!), ale zwrócono mi uwagę, że niezbyt koresponduje to z moją abnegacją, że to dla ludzi w garniturach. Obecnie więc, z racji niechęci do garniturów, używam Bruno Banani Pure Man. Śmiszny ma flakonik. :)
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 17:13
        Eee tam, do mnie nie pasują ciężkie zapachy, a czasami takich używam.:)
    • pasilisek Re: Perfumy 24.08.12, 17:13
      jestes miastowy
    • mozambique Re: Perfumy 24.08.12, 17:15
      a co sądzicie o s. dali ?

zapachy niektóre Dalego sa pociagające ale nigdy sie nie zdecydowalam ze względu na b. silną , ciezką , charakterystyczna nute zapachową obecna w absolutnie kazdym zapachu tej marki ( co to jest ? anyż czy pizmo?) -

czy taka intensywnosc w ogole mozna zniesc na codzien?, sila tych zapachów wrecz zabija

Teorię ewolucji negują ci , którzy się na nią nie załapali !
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 17:22
        Kiedyś wąchałam i tak jak Ty miałam mieszane uczucia, więc machnęłam na to ręką.
    • maly_zlosliwiec Re: Perfumy 24.08.12, 17:44
      Teraz mam obsesje na nute sliwki.
      Givenchy - "Ange ou demon" le secret elixir.
      Niesamiwte sa. Mam caly czas ochote na placek ze sliwkami.
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 20:43
        Wąchałam Ange ou Demon i podoba mi się zarówno klasyk, jak i Le Secret Elixir - tam chyba jaśmin jest, a ja uwielbiam jaśmin.
    • headvig Re: Perfumy 24.08.12, 18:20
      Na lato Green Tea - E. Ardain, od święta i zimą właśnie Angel, ale z tym nie wolno przesadzic :/ dodatkowo jakieś taniochy oriflejmowe, lubie często zmieniać zapachy
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 20:43
        Green Tea wąchałam kiedyś, bardzo ładne i chyba jest kilka wariacji na temat tego zapachu?
        • headvig Re: Perfumy 24.08.12, 23:55
          sid-l napisała:

> Green Tea wąchałam kiedyś, bardzo ładne i chyba jest kilka wariacji na temat te
          > go zapachu?

Tak, ice i jeszcze inne. Mnie najbardziej odpowiada klasyczny, szkoda że nietrwały.
          • gaviota44 Re: Perfumy 25.08.12, 00:14
            Za te kase nie moze byc trwaly.
    • light_in_august Re: Perfumy 24.08.12, 18:37
      Obecnie Daisy Marca Jacobsa na zmianę z leciutkim, świeżym, idealnym na lato CK Beauty Sheer.

--
      It's after we've lost everything that we're free to do anything.
    • gaviota44 Re: Perfumy 24.08.12, 18:53
      Mademoiselle(zawsze;)),Lady Million(od ok.pol roku),wkrotce nabede Alien,tylko jeszcze nie moge sie zdecydowac ktory.
      Na co dzien,tzn.do spozywczaka i na rower,Puma Animagical i Green Tee Tropical.
      • peti_szapo Re: Perfumy 24.08.12, 19:25
        Dawniej Lancome Miracle, teraz Chloe i Chloe w zielonym flakonie.
        • szafirowa_zatoka Re: Perfumy 04.09.12, 19:49
          Tez kiedys uzywalam Miracle.

Swietny zapach to Hot Couture, ten:
          www.tripplesperfumes.com/product_info.php?product_id=51&view=detail
          - facetom wylacza sie myslenie...
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 20:42
        Jeśli chodzi o Coco Mademoiselle, to też kocham.:)
    • pochodnia_nerona Re: Perfumy 24.08.12, 19:41
      Wszystkie drożyznę noszą ;-) Ja lubię sobie popachnieć wodami odświeżającymi Yves Rocher na przykład. Tymi z zielonej linii. Czasem samym deziem. Nienawidzę Angela i mordowałabym ludzi skrapiających się ciężkimi, słodkimi pachnidłami latem.
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 20:39
        Też nie lubię słodkich i ciężkich zapachów w upały.
        A z Yves Rocher miałam Flowerparty, jakieś trzy tygodnie temu mi się skończyło.:)
    • six_a Re: Perfumy 24.08.12, 20:58
      a z letnich i niekoniecznie drogich to fajne są mgiełki do ciała z bodysh.
      i jak nie pasuje mi większość zapachów tych masełek i innych cudactw, tak wszystko o zapachu mango mogłabym zjeść u nich na miejscu:)
      mgiełka też jest mango i jest świetna.
      • sid-l Re: Perfumy 24.08.12, 21:16
        Yves Rocher miało teraz na lato wodę czy tam mgiełkę mango z marakuja, wąchałam i bardzo ładna, ale nie skusiłam się, bo już byłam obładowana zapachami. A kiedy postanowiłam jednak kupić, to już nie było (jakaś limitowana edycja).
    • see.berja Re: Perfumy 24.08.12, 21:28
      Chanel Mademoiselle

Ale zaczyna mi się już powoli nudzić i z chęcią wykorzystam ten wątek w poszukiwaniach nowego zapachu ;)
      • mojemieszkanie24 Re: Perfumy 24.08.12, 21:39
        Euphoria
    • konwalia55 Re: Perfumy 24.08.12, 21:44
      * Marquise de Nice (i inne) Grasse, w przecudnych flakonikach z rownie cudnego Grasse w
      regionie Prowansji i Lazurowego Wybrzeza - niestety, niedostepne w Polsce
      * Touch of Pink Lacoste
      * Touch of Dream Lacoste
      * Addict 2 Dior

w zimne dni i na wieczory:
      * Feminite du Bois Shiseido
      * Poeme Lancome
      * i rozne wody perfumowane ze wspomnianego juz Grasse

lubie tez, na codziennie bieganie nie_do_pracy:
      * Secret Fantasy Avon
      * Infinite Moment Avon

• konwalia55 Re: Perfumy 25.08.12, 21:52
        > * Marquise de Nice (i inne) Grasse, w przecudnych flakonikach z rownie cudnego
        > Grasse w
        > regionie Prowansji i Lazurowego Wybrzeza - niestety, niedostepne w Polsce
        > * Touch of Pink Lacoste
        > * Touch of Dream Lacoste
        > * Addict 2 Dior

no i jeszcze Jeanne Lanvin, zapomnialam :)
    • fizykakwantowa Re: Perfumy 24.08.12, 21:46
      No właśnie. Tak się zastanawiam. Nad sobą... Bo większość kobiet (i mężczyzn) ma dwa-trzy naraz. A ja mam chyba ze dwadzieścia i używam na przemian- dwa dni ten, wieczorem tamten, potem znowu inny... Czy to jakoś świadczy o osobowości? Niedobrze? Hmm...
      Lubię różane zapachy i mam kilka, z wieczornych mam chanel mademoiselle, taką fioletową Lempicką, ciężki różany zapach l'occitane, na dzień CK kleina i parę innych cytrusowych, lekkich, a czasem używam nawet Britney Spears fantasy, jak mnie najdzie- to jest dopiero wata cukrowa!:)
      Często eternity, a czasmi contradiction... Tak z ciekawości czystej zapytam- czy ktoś z Was tez tak ma, że prawie codzień ma inny nastrój zapachowy i inaczej chce pachnieć?...
      • konwalia55 Re: Perfumy 24.08.12, 21:55
        nastroj + okolicznosci + styl w ubraniu + pora dnia = wybor perfum przeze mnie :)

rozumiem Cie :)

• gaviota44 Re: Perfumy 24.08.12, 22:06
        Rozumiec rozumiem,ale jak mam faze na jakis zapach,to ciezko mi uzywac innych.
        Nie mam takich problemow z zapachami na dzien,moge sie "psiknac" czyms,co mi sie podoba i rozterek nie przezywam,ale juz wieczorne wyjscie..Hmm,tu zaczynaja sie "schody".Powiem tak:Coco M.musze posiadac na stanie,bo inaczej robie sie nerwowa ;).
      • maly_zlosliwiec Re: Perfumy 24.08.12, 22:33
        Nie przejmuj się tak. Normalne jest, że używa się różnych zapachów w zależności od nastroju, okoliczności itp.
        Ja jestem ciężkim przypadkiem introwertyka. Jeśli coś polubię, to do grobowej deski.
        Mam na stanie może z dziesięć innych, ale ulubione - stosuję bez przerwy.
        Od męskich też nie uciekam.
      • sid-l Re: Perfumy 25.08.12, 09:18
        Ja potrafię mieć kilka flaszek perfum, ale nie dwadzieścia.:) Też nie lubię cały czas używać jednego zapachu. Chyba, że się w jakimś zakocham - tak było z Coco Mademoiselle.
    • kass_1 Re: Perfumy 24.08.12, 23:05
      sid-l napisała:
      > chodzi za mną Angel Muglera, ale coś nie mogę się zdecydować, bo ten zapach jes
      > t tyleż piękny, co zabójczy.

Trafnie to ujęłaś ;-) Ja dość długo nie mogłam się do niego przekonać.

Z lżejszych zapachów uwielbiam Versace - Bright crystal.
    • goere Re: Perfumy 25.08.12, 01:22
      nowy Lancome - La vie est bella
      przepiękny irys, jaśmin, wanilia, a potem palone migdały
    • koham.mihnika.copyright naturalny zapach nigdy mnie nie zawiodl ;) nt 25.08.12, 02:30

• kochanic.a.francuza Re: Perfumy 25.08.12, 03:04
      Ja robie miksture z kilku flaszek pewnego producenta i mam mieszanke a'la ostatni wyrob tego faceta z "Pachnidla" kto czytal, wie;)) Cieszcie sie, ze na forum nie czuc bo by byla Sodoma i Gomora;)
      • mariuszg2 Re: Perfumy 25.08.12, 04:35
        kochanic.a.francuza napisała:

> Ja robie miksture z kilku flaszek pewnego producenta i mam mieszanke a'la ostat
        > ni wyrob tego faceta z "Pachnidla" kto czytal, wie;)) Cieszcie sie, ze na forum
        > nie czuc bo by byla Sodoma i Gomora;)

Znaczy co? tak by walilo obora ze ze zwierzetami bysmy sie kochali?
    • fajnajozia Re: Perfumy 25.08.12, 09:06
      Capucine Fragonard:)
    • kbjsht Re: Perfumy 25.08.12, 17:11
      dior addict - takie różowe cudo,
      DKNY, też różowe, takie 'jabłuszko',
      no i givenchy - ange ou demon , tyle póki co na najbliższy czas :)
      • sid-l Re: Perfumy 25.08.12, 19:09
        Z DKNY miałam czerwone jabłko, bardzo fajny zapach na wiosnę i lato.
        • damka9 Re: Perfumy 25.08.12, 23:11
          Bvlgari Petits et Mamans - kocham ten zapach, choć jest zaprojektowany dla dzieci
          Armani Diamond, nie za często bo jest wyjątkowy;)
          Narciso Rodriguez - silver edition - obłędny, ale mocny, trochę tak 'piecze' w nos, jeśli ktoś domyśla się, o co mi chodzi :)

a na codzień Marc Jacobs Lola - po prostu świetne
    • lonely.stoner Re: Perfumy 25.08.12, 18:23
      Angel jest uzalezniajacy, chodzilam do perfumeri- wachalam i myslalam o co to wielkie halo? kupilam w koncu wersje Pivonie- no mysle ok. Dopiero na urodziny dostalam Angela i jak zaczelam uzywac to dopiero mnie olsnilo. Ten zapach swietnie sie rozwija na skorze :)

Wczesniej mialam hopla na punkcie Escady (na lato, zreszta do tej pory mam), Lacoste touch of Pink, Gucci Envy i Gucci Rush (rush uwielbiam do tej pory), Cacharela Eden i Amour amour, i Kenzo Amour (Teraz juz troche mnie mecza).
      • sid-l Re: Perfumy 25.08.12, 19:08
        To fakt, początek Angela daje po nosie, ale zapach rozwija się cudnie i później jest sama słodycz, ale taka wyrafinowana. Ja miałam wersję różana (próbkę), z tych kwiatowych Aniołów podoba mi się najbardziej. I jeszcze Innocenta lubię.
      • tezee Re: Perfumy 26.08.12, 11:34
        to jest zapach
        nugat /czekolada w trumnie ,
        ostatnio kupiłam sobie batona toblerone i nugat ktory mial w srodku to jest według mnie na 100% skład zapachowy Angela , czułam to mega wyraźnie.
        • sid-l Re: Perfumy 26.08.12, 13:05
          O tak, to taka czekolada doprawiona czymś odstręczającym, pewnie dlatego budzi takie mieszane uczucia.
    • lonely.stoner Re: Perfumy 25.08.12, 18:25
      aaa, i moje wrecz uwielbiane i ukochane Chance Chanel - na ktore szkoda mi wydac pieniedzy, ale jak tylko dostane pierwsza wyplate to koniecznie kupuje!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka