ilonekp 25.09.07, 18:45 poszukuje tanszych, dobrych zamiennikow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mha1 Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 19:16 na oilatum się nie znam, ale o pieluchach kiedyś już tu pisałam - "dobra pielucha" jest subiektywnym odczuciem mamy i dziecka. i wcale inne pieluszki nie wychodzą taniej niż pampersy. no chyba, że tetra co do linomagu... linomag jest drogi? wydawało mi się, że wcale tak dużo nie kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 19:23 linomag - chyba nie jest drogi pampersy - pieluchy z lidla, biedronki, rossmana, wszystkie ok wedlug mam na forum, ja uzywam rossmankow olilatum - nie wiem dokladnie co to, ja uzywam nivea z oliwka i jest ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uli1980 Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 19:40 ja na poczatku uzywalam oliatum ale tylko dla tego,ze maly mial rumien w szpitalu,gdy wrocilismy do domu kupilam mu do kapieli plyn ziajka(9.99)oliwka bambino i szampon bambino,i jestem bardzo zadowolona.a gdy cos sie dzieje na skorce synak dodaje do wody kalje i wszystko znika.pieluszki mam hepi,lub z rosmana.nie podpasowaly mi PAMPERSY,ale to rzecz gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliak9 Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 21:18 używałam oilatum przez 4 miesiące ale nie wiem w sumie po co. córka z wyjątkiem paru dni po urodzeniu miała piękną skórę i ma dalej bez tego. pieluchy równie fajne sa z rosmana ale po przeliczeniu nie wiele tańsze. linomag kupiłam i bardzo szybko mi się skończył, również przeliczyłam i wyszło mi że w moim przypadku sudocrem jest bardziej opłacalny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gizmaaa Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 21:34 przeczytaj sobie na etykietach co dane produkty zawierają i jakie składnik, a potem poszukaj zamienników Odpowiedz Link Zgłoś
anneczka78 Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 21:34 oilatum - na nic nie zamienię, bo jest super i nie ma chyba odpowiednika pampersy - każde inne pieluchy, mieliśmy już huggiesy, bella happy, dada z biedronki, rossmann i wszystkie są naprawdę ok. Najtaniej chyba te z rosmanna wychodzą, ale różnica w cenie nie jest kolosalna linomag - sudocrem co prawda jest droższy, ale duuużo bardziej wydajny Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 21:45 Zamiennika oilatum nie znam ale polecane było na forum dolewanie do kąpieli ciekłej parafiny. Linomag ja stosuję tylko wtedy kiedy trzeba, czyli sporadycznie. Córcia ma 4,5 m-ca a Linomag może 3-4 razy stosowałyśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sarpat Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 22:50 Zamioenika tańszego od linomagu chyba nie ma, ale taniej wychodzi sudokrem chociaz jest droższy ale wydajniejszy, lub po prostu przy kazdym przewijaniu uzywaj pudru lub jeszcze taniej- mąki ziemniaczanej. U mnie zamiast pampersów dużo taniej wychodza pieluchy Happy Belli, lepiej chłoną i nie wylewa sie z nich zanim dziecko skończy sie załatwiać, bo u mnie jesli chodzi o pampersy to ciągle wypływało pleckami. Sa moze wieksze ale wychodzi taniej. Za pampersy jumbo pake płacisz ok 47zł a za Happy za 90szt - 37zł w promocji. Oilatum natomiast uzywa sie jeśli dzicko ma ewidentnie alergie lub skłonności do niej i odpowiednika tańszego nie znajdziesz bo sa to kosmetyki leczące objawy alergii, ale mozesz do kąpieli zastosować krochmal robiony z maki ziemniaczanej. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: linomag, pampersy, olilatum 25.09.07, 23:43 zamiast oilatum używamy oillan oceanic'a. tak samo dobry, tyle ze nie pachnie. pampers używamy albo nico tańsze huggies. do pupy nivea na odparzenia w tubce. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: linomag, pampersy, olilatum 26.09.07, 07:11 Maść cholesterolowa 100 gr jakies 10 zł Pieluchy Happy lub fioletowe tesco Olejek do kąpieli Linomag- ok. 8 zł za 150 ml albo Oillan Oceanic za jakies 15 zł 200 ml. Odpowiedz Link Zgłoś
ocelot2 balneum zamiast oilatum a sudocrem precz;) 26.09.07, 11:57 sudocrem i wszelkie maści z cynkiem sa ok przy odparzeniach u starszych osób, ale pediatrzy odradzają dla maluchów, bo za bardzo wysuszają. Bepanthen jest wskazany w sytuacjach odparzeń (podobno). No, ale jak wiadom, sa różne szkoły i generalnie co dziecka nie zabije to wzmocni) Odpowiedz Link Zgłoś