731210k 24.10.07, 17:24 Mój maluszek trochę bardziej przekrzywia głowę w jedną stronę i ma podejrzenie kręczu szyi i skierowanie do ortopedy.Może któraś z was miała podobny problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martynkat Re: kręcz szyi 24.10.07, 22:30 witam moja corka od 2 miesiaca miala skrzywiona glowke w lewa strone, poszlismy wiec do meurologa, ten kazal masowac i klasc glowke w przeciena strone... i tak mijaly miesiace a poprawy nie bylo, ogolnie rozwijala sie prawdidlowo, zaczela siadac w 5 miesiacu... wagowo kawalek kobietki, w kazdym razie neurolog skierowal nas na usg glowy i szyji, wyszedl przykurcz ale nie chcial nas wysylac na cwiczenia, wiec poprosilam pediatre o skierowanie do poradni rehabilitacyjnej, tam fachowiec ja obejrzal( miala juz 10 miesiecy) stwierdzil ze jest lekki ale Niunia sama sobie wycwiczyla, potrafi sama skierowac glowke do ramion, tzn broda idzie do konca ramionka lewego, kregoslup prosty i wszystko oki ale dla naszego zaspokojenia dostala niunia 10 zabiegow: 10 razy naswietlana lampa bioprom, potem masaz z parafina i na koncu cwiczenia z szyjka i glowka, corka w tej chwili jest po 7 cwiczeniach i juz widac efekt nie przekrzywia glowy, dlatego jesli neurolog nie skieruje was na cwiczenia poproscie o konsultacje z poradnia rehabilitacyjna, im szybciej tym lepiej bo moja niunia placze cale 3 min cwiczen, ale nie dlatego ze ja boli ale ze musi rzy tym lecec, a ona jest strasznie ruchliwa, w kazdym razie nie jest to nic groznego a cwiczenia skoryguja wad, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś