bobasek0 23.02.08, 15:42 czy brak 1 fałdki na 1 nóżce oznacza cos niepokojącego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: fałdki na nózkach 23.02.08, 16:28 Zależy której fałdki i na której nóżce. Odpowiedz Link Zgłoś
tylkoty0 Re: fałdki na nózkach 23.02.08, 16:34 na lewej, fałdki pierwszej od góry Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: fałdki na nózkach 23.02.08, 17:32 To może być bardzo, ale to bardzo niebezpieczne. Idź koniecznie do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: bobasek vel tylkoty 23.02.08, 17:57 Nie rozumiem. To jest niebezpieczne, a gdyby brakowało dolnej fałdki na lewej nóżce, to byłoby wszystko ok? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: bobasek vel tylkoty 23.02.08, 17:59 Podejrzewam, że z fałdkami, to nie dziecko bobaska/tylkoty ma problem... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: bobasek vel tylkoty 23.02.08, 18:03 > Nicki ci się popierniczyły ;P może i fałdki tez się popierniczyły - policz jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: bobasek vel tylkoty 23.02.08, 18:14 Ja rzeczywiście słyszałam, że fałdki powinny być symetryczne i wtedy wszystko jest ok i nie wiem czy brak którejś z nich to coś poważnego. Moja czteromiesięczna córeczka ma o jedną dolną fałdkę na lewej nóżce mniej, niedługo czeka nas kontrolne USG i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Po pierwszym USG w 5. tyg. życia dostaliśmy zalecenie, aby na pampersa wkładać jeszcze pieluchę tetrową (tzw. szerokie pieluchowanie) i czesto kłaść na brzuchu. Nie pamiętam, czy wtedy fałdki były symetryczne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: bobasek vel tylkoty 23.02.08, 19:26 Matko, moja córka ma o 1 fałdkę mniej na PRAWEJ nóżce, matka nie zna własnego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
1r1 Re: bobasek vel tylkoty 23.02.08, 20:03 nie koniecznie cos złego, moja ma niesymetryczne ,jedną większa od drugiej usg wyszło ok...generelnie jesteśmy my ludzie niesymetryczni... Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: bobasek vel tylkoty 07.03.08, 23:16 Uprzejmie donoszę, że w przypadku mojej córki również okazało się, że niesymetryczne fałdki o niczym nie świadczą i bioderka są ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorota8011 bioderka są o.k. 08.03.08, 15:46 ostatnio byliśmy z synkiem na usg bioderek i powiedziałam lekarzowi że synek ma niesymetryczne fałdki, na co on się zaśmiał i powiedział że faudki to dla babci zostawic a teraz mamy 21 wiek i usg ps.- bioderka są idealne Odpowiedz Link Zgłoś