Dodaj do ulubionych

Wkładka do lejka

28.05.08, 14:40
Witam,
Od trzech miesięcy staram się odciągać pokarm dla mojego brzdąca ale jest coraz gorzej. Już nie wiem co robić sad Przeczytałam w jednym z postów o wkładce do lejka do laktatora, która ułatwia odciąganie. Może to by pomogło, tylko nie wiem gdzie zdobyć coś takiego. Jeśli ktoś wie to proszę o informację> Dzięki i pozdrawiam wszystkie mamy odciągające smile
Obserwuj wątek
    • ok_ate Re: Wkładka do lejka 03.06.08, 20:08
      a jaki masz laktator?
      ja mam dziś pierwszy dzień medelę mini electric i coś nie halo z tym laktatorem.
      ja odciągam po karmieniu młodego (bo zbyt leniwy jest i się nie najada, no i z
      techniką jedzenia nie jest najlepiej, do tego laktacja siada... długa historia)
      i za pierwszym razem udało mi się 30ml odciągnąć, ale teraz 3 pod rząd
      odciągania skończyły się totalną klapą - po 15 minutach odciągania ilość -
      dosłownie jedna łyżeczka... wyciągnęłam więc swój ręczny laktator lovi, którego
      używałam wcześniej (przez 4 dni) i mleko za chwilę poleciało (nie w
      zachwycającej ilości, ale coś tam psiknęło...).
      no i teraz pytanie - coś nie tak z tym laktatorem, czy potrzebuję lejka o
      mniejszej średnicy, czy jak? to dlaczego wcześniej udało mi się odciągnąć te
      30ml (tyle to i ręcznym nie odciągałam wcześniej - zazwyczaj 10-20ml)? a może to
      piersi się muszą "przyzwyczaić"...
      • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 04.06.08, 08:50
        Też mam medele mini electric. Na początku było w miarę, ale po pewnym czasie
        mleka coraz mniej. Teraz ledwo 30 ml uzbieram w ciągu dnia. Już nie wiem co
        robić. Też pomyślałam, że może z lejkiem coś nie tak.
      • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 04.06.08, 08:53
        Też mam medele mini electric. Na początku było w miarę, ale od pewnego czasu
        mleka coraz mniej. Teraz w ciągu dnia ledwo uzbieram 30ml. Już nie wiem co robić
        dlatego zastanawiam się czy to może być wina lejka...?
        • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 04.06.08, 08:53
          Myślałam, że nie wysłało i napisałam jeszcze raz wink
          • ok_ate Re: Wkładka do lejka 05.06.08, 08:23
            jadę dziś do dystrybutora medeli (Warszawa, podczaszyńskiego 17a - mają tam
            sklep)- zdaje się, że tylko u nich można te wkładki dostać (dzwoniłam w inne
            msc, ale nikt nie miał) po 4 złote (przynajmniej nie majątek...) i zobaczymy...
            • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 05.06.08, 16:44
              Ja niestety nie mam w pobliżu takiego sklepu. Ciekawa jestem co załatwiłaś. Napisz.
              • ok_ate Re: Wkładka do lejka 06.06.08, 03:00
                eeeeeeee tam, z tą wkładką to jeszcze gorzej w moim przypadku, więc to nie o to
                chodzi...
                • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 06.06.08, 22:18
                  To mnie zmartwiłaś, bo miałam nadzieję że to jakiś ratunek. Może trzeba trochę
                  odczekać aż zadziała...
                  • ok_ate Re: Wkładka do lejka 06.06.08, 23:31
                    ale piersi są różne - różne brodawki, różne rozmieszczenie kanalików, może u
                    Ciebie zadziała...
                    u mnie trochę lepiej już leci (ale bez tej wkładki)
                    • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 07.06.08, 17:50
                      U mnie dalej słabo... sad Jak często odciągasz? Zastanawiam się czy jest jeszcze
                      szansa na poprawę ... Może spróbuję nakładki masującej do lejka np avent to ma.
                      Już sama nie wiem. Nawet kupiłam nasiona kozieradki które są okropne w smaku
                      (słyszałam że pomagają)- ale to też nie działa - kolejna porażka sad
                      • k-szp Re: Wkładka do lejka 07.06.08, 21:05
                        Czesc, ja sciagam mini electrikiem. Teraz ponad litr dziennie, ale bywalo
                        roznie. Przy odciaganiu dobrze jest uniesc lekko reka piers, wtedy latwiej
                        wyplywa z "podspodu". Przy odciaganiu lekko naciskam na piers w rytmie pracy
                        silniczka, czasem tez masuje w kierunku brodawki, co powoduje u mnie wyrzut
                        oksytocyny i wtedy ladnie leci. Pod druga piers podkladam pojemniczek aventu, to
                        skapie mi ze 20-30 ml wink Grunt to sie wyluzowac i nie myslec o tym, czy mleczko
                        leci. Ja zwykle czytam sobie w tym czasie jakies ciekawe rzeczy, np. fora smile
                        Dobrze robi popijanie herbatki goracej, choc nie wiem, czy to na te upaly dobre,
                        ja w kazdym razie czesto popijam. Powodzenia smile
                      • ok_ate Re: Wkładka do lejka 07.06.08, 21:11
                        przez kilka dni odciągałam prawie po każdym posiłku (oprócz 2 nocnych, bo już
                        nie wyrabiałam - to jeszcze z ręcznym), teraz 3 lub 4 razy dziennie (najczęściej
                        dwa rano i dwa wieczorem) używam metody 7-5-3 i bardzo dużo piję
                        • ok_ate Re: Wkładka do lejka 07.06.08, 21:14
                          po każdym posiłku brzdąca, rzecz jasnawink
                          • ok_ate Re: Wkładka do lejka 07.06.08, 21:44
                            też zauważyłam, że kiedy skupiam się na czymś innym i w ogóle zapominam, że
                            ściągam, to zaczyna leciećwink

i jeszcze, żeby się przestać stresować, zaczęłam sobie mówić, że trudno, jak się
                            nie uda podtrzymać laktacji, to przejdę na modyfikowane - ja byłam wychowana od
                            3 miesiąca na kefirze(!), mąż od 2 na proszkowanym i jakoś żyjemy - para
                            zdrowych, sprawnych, mądrych ludziwink
                            jeśli się zacząć wkręcać i stresować tym, że "nie uda mi się wykarmić piersią",
                            to frustracja całkowicie zablokuje psychikę i faktycznie nic z tego nie wyjdzie.
                            • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 07.06.08, 22:34
                              Mój mały niestety pije mleko modyfikowane, bo mojego starcza ledwie na deserki
                              sad Czytam, oglądam telewizję, śledzę fora i nic... relaks też nie działa.
                              • ok_ate Re: Wkładka do lejka 08.06.08, 02:18
                                słuchaj, kupiłam dwie wkładki do lejka i jednej w ogóle nie używałam. jak u
                                siebie nie możesz kupić, to mogę Ci ją wysłać - może pomoże...
                                tylko nie wiem co z tą pocztą - strajkują jeszcze?
                                jeśli nie, to w poniedziałek mogłabym to zrobić.
                                wyślij swój adres na priva gazetowego jakby co.
                                • k_m_2 Re: Wkładka do lejka 08.06.08, 08:52
                                  Wysłałam na maila gazetowego smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka