magdapa0107 09.06.08, 22:46 Moja mala dostala ostatnio potowki. Dodam, ze jej nie przegrzewam, nie ubieram za cieplo. Po prostu z tylu glowki ma troche tluszczyku na granicy wlosow i tam sie poci. Napiszcie jak walczyc z potowkami prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: jak pozbyc sie potowek?? 09.06.08, 22:50 Aby zlikwidować potówki, należy je przecierać kilka razy dziennie gazą zwilżoną roztworem sody oczyszczonej (łyżeczka sody na filiżankę wody) lub kąpać dziecko w wodzie z dodatkiem krochmalu albo nadmanganianu potasu (woda powinna być lekko różowa). Nie przegrzewac dziecka, ale to już robisz Odpowiedz Link Zgłoś
koliber4444 Re: jak pozbyc sie potowek?? 10.06.08, 07:34 bratowa polecila mi alantan w kremie ale byl za tlusty i wcale nie pomagal.lekarz zalecil kapiele w nadmanganianie potasu i pomoglo od razu wiec polecam Odpowiedz Link Zgłoś
natamaj1 Re: jak pozbyc sie potowek?? 10.06.08, 12:25 u mojej corki potowki zniknely po posmarowaniu sudocremem - smarowalam chyba z 2 razy i wszytko zeszlo a miala ich naprawde duzo. Odpowiedz Link Zgłoś